X

Autentificare cont

Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Recuperare user/parola

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Autentificare Inregistrare cont
Portal actualizat la 20 Aprilie 2018
Contine toate actele normative din domeniu, actualizate la zi - parteneriat Legis

Ajutoare materiale

21Nov2017

Ajutor inmormantare incadrat la cheltuieli sociale. Declaratia 112

de Olguta Crevelescu valabil la 21 Nov 2017
Intrebare: Suntem o societate cu profil de Pompe funebre. In luna octombrie a decedat un salariat, iar societatea a efectuat inmormantarea si cateringul din fondurile firmei. Pentru firma, cheltuiala se incadreaza in cheltuieli sociale (ca ajutor inmormantare)?Contraloarea acestui ajutor se declara in D112?
30Oct2017

CIM cu timp partial. Conditii de acordare a tichetelor cadou

de Gabriela Dita valabil la 30 Oct 2017
Intrebare: Societatea are un salariat angajat cu fractiune de norma si care are functia de baza la alt angajator. Conform art. 76 alin. (4) din Codul fiscal, poate beneficia de cadouri neimpozabile in bani sau in natura, in limita a 150 lei/persoana/eveniment, cu ocazia sarbatorilor sau acest drept il au doar salariatii care au functia de baza in cadrul societatii?
06Sep2017

Cadou acordat unei salariate cu ocazia casatoriei. Regim fiscal

de Irina Dumitrescu valabil la 06 Sep 2017
Intrebare: Suma de bani oferita drept cadou pentru nunta este deductibila fiscal, se considera cheltuiala sociala? Poate fi asimilata in categoria avantajelor in natura?
26Iul2017

Ajutor pentru nastere. Deductibilitate cheltuiala

de Gabriela Dita valabil la 26 Iul 2017
Intrebare: Dorim sa acordam unui angajat echivalentul unui salariu drept ajutor la nasterea unui copil. In ce conditii se poate face acest lucru, exista un plafon dupa care nu mai este deductibila cheltuiala?
29Mai2017

Cadouri in bani acordate salariatilor cu ocazia zilei de 1 Iunie

de Dana Hristu valabil la 29 Mai 2017
Intrebare: Pot beneficia toti salariatii sau numai salariatii care au copii minori de premiul in valoare de 150 lei neimpozitat acordat cu ocazia zilei de 1 Iunie?
28Apr2017

Prima de instalare. Impozit pe venit. Contributii sociale

de Rodica Mantescu valabil la 28 Apr 2017
Intrebare: O societate comerciala angajeaza o persoana care are domiciliul la 63 kilometri de locul de munca. Societate ii acorda o prima de instalare de 2.000 lei net. Prima de instalare este inclusa in veniturile salariale? Care sunt contributiile ce se retin?
03Feb2017

Cadouri in bani/natura acordate cu ocazia zilelor speciale prevazute in Codul fiscal. Inregistrare in CIM

de Rodica Mantescu valabil la 03 Feb 2017
Intrebare: Societatea are 5 salariati carora le acorda cadouri/prime in bani (sau natura) in limita a 150 lei/salariat/eveniment in limita posibilitatilor financiare. Acest lucru inseamna ca daca societatea are profit acestea se acorda prin hotarare a administratorului si in cuantumul stabilit de acesta? Unde se mentioneaza in CIM acordarea acestor cadouri pentru ca sunt ocazionale si care trebuie sa fie ...
02Feb2017

Ajutorul pentru decesul parintelui salariatului. Declaratia 112

de Gabriela Dita valabil la 02 Feb 2017
Intrebare: Cum se va include in statul de salarii ajutorul de inmormantare acordat pentru decesul parintelui unui salariat? Care este suma de acordat in 2017?Ce taxe se retin din acest ajutor si unde anume se declara acesta in 112?
14Dec2016

Acordarea cadourilor de Craciun. Inregistrare in contractul de munca

de Rodica Mantescu valabil la 14 Dec 2016
Intrebare: Acordarea de ajutoare sociale cu ocazia sarbatorilor de peste an trebuie stipulate obligatoriu in RI sau CCM avand in vedere ca in codul fiscal incepand cu data de 01.01.2016 pana in limita sumei de 150 lei se pot acorda angajatilor fara alte cheltuieli (impozit venit, profit, contributii)?
03Nov2016

Cuantum ajutor de deces. Inregistrari contabile

de Irina Dumitrescu valabil la 03 Nov 2016
Intrebare: In cazul decesului unui angajat al societatii, conform legislatiei in vigoare care este suma pe care trebuie sa o acordam familiei decedatului? Care sunt documentele de intocmit pentru acordarea acestei sume si care este monografia contabila?
31Oct2016

Acordare ajutor de deces. Implicatii fiscale

de Dana Hristu valabil la 31 Oct 2016
Intrebare: In contractul colectiv de munca al unitatii in cazul decesului unui salariat se poate acorda un ajutor familiei. Care sunt documentele care stau la baza acordarii acestei sume si care este monografia contabila?
22Apr2016

Ajutor pentru nastere. Tratament fiscal

de Rodica Mantescu valabil la 22 Apr 2016
Intrebare: Cum trebuie tratat dpdv fiscal (impozit profit, impozit salarii si contributii sociale) un ajutor acordat unui salariat cu ocazia nasterii primului copil (sotia este salariata)?
04Mar2016

Ajutoare. Plati compensatorii. Impozit si contributii sociale

de Rodica Mantescu valabil la 04 Mar 2016
Intrebare: Societatea acorda conform CCM urmatoarele tipuri de ajutoare: la nasterea, adoptia fiecarui copil, la pensionare, subventie pentru gradinita (contravaloarea in bani), ajutor pentru nevoi medicale si plati compensatorii in cazul concedierii. Care este regimul de impozitare atat pentru societate cat si pentru angajat?
21Dec2015

Acordare ajutor social pentru nastere. Tratament fiscal

de Irina Coma valabil la 21 Dec 2015
Intrebare: In cazul acordarii unui ajutor social (bani sau materiale) pentru o angajata care a nascut exista limita de deductibilitate la impozitul pe profit? Care este valoarea maxima care poate fi acordata si care nu se supune impozitarii pe venitul salariatului? Cum se inregistreaza in contabilitate acest ajutor? Trebuie sa fie inclusa in statul de salarii?
Pagina: 1234»
x