X

Autentificare cont

Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Recuperare user/parola

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Autentificare Inregistrare cont
Portal actualizat la 20 Ianuarie 2018
Contine toate actele normative din domeniu, actualizate la zi - parteneriat Legis

Cheltuieli

19Ian2018

Vanzare autoturism reparat in decembrie 2017. Facturare avans pentru reparatii

de Constanta Popa valabil la 19 Ian 2018
Intrebare: In data de 22.12.17 am vandut o masina pentru care am primit o factura de reparatii in luna ianuarie 2018. In luna noiembrie masina a fost in service si am platit o factura de avans. Avansul a fost stornat tot in luna ianuarie 2018. Valoarea avansului este egala cu valoarea reparatie. Putem inregistra cheltuiala in 2017 avand in vedere ca masina a fost vanduta in 2017? Care sunt inregistrarile ...
16Ian2018

Autoturisme utilizate pentru distributie. Tratament fiscal combustibil

de Olguta Crevelescu valabil la 16 Ian 2018
Intrebare: Sociatatea are parc de masini cu care se realizeaza distributia produselor proprii. Pe baza FAZ se calculeaza consumul pe fiecare masina, rezultand la unele masini un consum mai mare decat cel normat, iar la altele un consum mai mic. Daca la finele lunii avem un plus 1.000 lei si un minus de 2.000 lei, minusul nu este imputabil soferului, cum ar trebui procedat? Trebuie considerat minusul de ...
17Ian2018

Servicii juridice. Documente justificative

de Dana Apostolescu valabil la 17 Ian 2018
Intrebare: Referitor la intrebarea:In cazul unor prestari de servicii juridice lunare, cu un tarif fix lunar, pe langa contract, ce acte aditionale mai trebuie atasate facturii? Ce obligatii are prestatorul acestor servicii in momentul in care emite factura fiscala? Factura trebuie sa fie insotita de o anexa/deviz, in care sa fie explicate serviciile prestate?Revenire:Care este temeiul legal?
17Ian2018

Deductibilitate cheltuieli cu transportul

de Anca Ivanov valabil la 17 Ian 2018
Intrebare: In ce masura sunt deductibile cheltuielile cu taxi la calculul impozitului pe profit? Documentul justificativ este bonul fiscal si decontul de cheltuieli.Care este tratamentul pentru transportul cu taxiul in sistem Uber, pentru care primim o factura pe numele clientului (angajat al societatii) si un decont de cheltuieli?
15Ian2018

Documente justificative. Prestari servicii juridice

de Dana Apostolescu valabil la 15 Ian 2018
Intrebare: In cazul unor prestari de servicii juridice lunare cu un tarif fix lunar,pe langa contract ce acte aditionale mai trebuie atasate facturii? Ce obligatii are prestatorul acestor servicii in momentul in care emite factura fiscala? Factura trebuie sa fie insotita de o anexa/deviz in care sa fie explicate serviciile prestate?
13Ian2018

Decontare combustibil pentru transportul la locul de munca

de Irina Dumitrescu valabil la 13 Ian 2018
Intrebare: Referitor la intrebarea:Cum se poate deconta transportul pentru angajatii care fac naveta? Cheltuiala trebuie inclusa in contractul individual de munca? Cum se inregistreaza in contabilitate aceasta cheltuiala?Revenire:Care este procedura de decontare a contravalorii combustibilului pentru angajati care se deplaseaza la locul de munca cu autoturismul propriu? Se va face un decont cu ...
12Ian2018

Polita asigurare din Austria. Deductibilitate cheltuieli

de George Nitescu valabil la 12 Ian 2018
Intrebare: Societarea X din Romania incheie o polita de asigurare credit clienti cu o firma de asigurare din Austria. Aceasta cheltuiala este deductibila la calculul impozitului pe profit? Se declara acest serviciu in D390? Care sunt implicatiile, din punctul de vedere al impozitului pe nerezidenti?
08Ian2018

Inregistrarea cheltuielilor de reparatii cladiri

de Gabi Popescu valabil la 08 Ian 2018
Intrebare: In ce conditii pot fi inregistrate drept cheltuieli anticipate lucrarile periodice de reparatii si intretinere ale unor cladiri? Lucrarile sunt executate de catre terti, iar cladirile fac parte din patrimoniul unei Regiei Autonome sau sunt patrimoniu public aflat in administrarea Regiei?
08Ian2018

Decontarea cheltuielilor pentru transportul salariatilor la locul de munca. Monografie contabila

de Irina Dumitrescu valabil la 08 Ian 2018
Intrebare: Cum se poate deconta transportul pentru angajatii care fac naveta? Cheltuiala trebuie inclusa in contractul individual de munca? Cum se inregistreaza in contabilitate aceasta cheltuiala?
02Ian2018

Inregistrare bonuri de benzina

de Gabi Popescu valabil la 02 Ian 2018
Intrebare: Se inregistreaza pe furnizori bonurile de benzina care au elementele unei facturi simplificate?
15Dec2017

Tichete acordate colaboratorilor. Impozitare si inregistrare contabila

de Constanta Popa valabil la 15 Dec 2017
Intrebare: O persoana juridica doreste sa acorde tichete cadou colaboratorilor. Cum se impoziteaza? Care sunt inregistrarile contabile?
16Dec2017

Cheltuieli facute in favoarea unui salariat

de Andrei Zainea valabil la 16 Dec 2017
Intrebare: Societatea are drept obiect de activitate organizarea de evenimente. Cum poate sa considere cheltuielile de infrumusetare si imbracamintea facute de persoana angajata a firmei care se ocupa efectiv de organizarea de evenimente?
17Dec2017

Cheltuieli de protocol si reclama cu ocazia Craciunului

de George Nitescu valabil la 17 Dec 2017
Intrebare: Societatea acorda partenerilor, cu ocazia sarbatorilor de iarna, un cadou format din mai multe obiecte personalizate (agende, pixuri, calendare). Produsele si serviciile de personalizare se inregistreaza pe cheltuieli de protocol sau personalizarea se inregistreaza la cheltuieli de reclama?
08Dec2017

Tratament cheltuieli si TVA pentru protocol

de Dana Hristu valabil la 08 Dec 2017
Intrebare: In cazul in care societatea inregistreaza pierdere in anul N, cheltuiala cu protocolul este nedeductibila din punct de vedere fiscal, nefiind vorba despre cadouri achizitionate drept protocol, ci doar cheltuieli efectuate pentru cafea, arahide si diverse produse cu care au fost serviti partenerii in cadrul intalnirilor cu administratia. Cheltuiala cu TVA aferenta acestor cheltuieli de protocol ...
Pagina: 123456»
x