X

Autentificare cont

Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Recuperare user/parola

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Autentificare Inregistrare cont
Portal actualizat la 25 Septembrie 2017
Contine toate actele normative din domeniu, actualizate la zi - parteneriat Legis

Cheltuieli

20Sep2017

Cheltuieli ocazionate de cesiunea partilor sociale. Tratament fiscal

de Ionut Jinga valabil la 20 Sep 2017
Intrebare: O societate de avocatura are 3 asociati. Un asociat a decis sa se retraga din firma si a cesionat partile sociale unui alt asociat al firmei. Serviciile societatii de avocatura constata in: - participarea la negocierea cu privirea la cesiunea partiilor sociale (conditii de cesionare, conditii de plata), informare legislativa despre cedarea cesiunii - intocmirea contractului de cesiune a partii ...
10Sep2017

Certificate verzi in stoc. Achizitie si vanzare

de Constanta Popa valabil la 10 Sep 2017
Intrebare: Societatea A, producatoare de energie verde, primeste o cerere de achizitionare de 20000 certificate verzi. Stocul societatii A este de 15000 certificate verzi. In vederea onorarii cerererii aceasta achizitioneaza de la societatea B (producatoare de energie verde) diferenta de 5000 certificate verzi. Aceste 5000 certificate verzi achizitionate se impart in certificate verzi cu serii alocate ...
11Sep2017

Tratamentul contabil si fiscal al abonamentelor de transport pe cale ferata al salariatilor

de Marilena Radulescu valabil la 11 Sep 2017
Intrebare: Care este tratamentul fiscal si contabil al abonamentelor de transport pe calea ferata? Se pot suporta din fondul de 5% constituit la nivelul fondului de salarii si cum se procedeaza in acest caz?
06Sep2017

Diferente de curs valutar aferente platii lunare a unei facturi externe

de Marilena Radulescu valabil la 06 Sep 2017
Intrebare: In cazul unei facturi externe care se plateste esalonat pe parcursul a 12 luni diferentele de curs la plata se calculeaza ca diferenta intre cursul de la data platii si cursul de inregistrare de la data facturii sau ca diferenta intre cursul BNR data platii si cursul din ultima zi a lunii anterioare (avand in vedere faptul ca datoria in euro - soldul ramas se reevalueaza la fiecare sfarsit de ...
06Sep2017

Lipsuri imputabile. Obiecte de inventar

de Dana Hristu valabil la 06 Sep 2017
Intrebare: Daca obiectele de inventar au fost inregistrate pe costuri in momentul consumului nu mai pot fi imputate unui salariat care le-a sustras? Care este termenul de utilizare al sculelor si dispozitivelor ? Exista o legislatie cu privire la acestea?
29Aug2017

Reglementari privind deplasarile externe

de Dani Cucu valabil la 29 Aug 2017
Intrebare: Care sunt noile reglementari privind deplasarile externe respectiv diurna legala si deductibilitatea fiscala?
28Aug2017

Depozite in valuta. Deductibilitati fiscale

de Gabriela Ilicea valabil la 28 Aug 2017
Intrebare: Detinem depozite in valuta. La finele lunii evaluam aceste depozite la cursul de schimb BNR din ultima zi a lunii. Rezulta diferente nefavorabile la cele in dolari. Daca aceste diferente se recunosc la cheltuieli cand si daca sunt deductibile fiscal la calculul impozitului pe profit?
25Aug2017

Cheltuieli de judecata si penalitati platite unui nerezident. Tratament impozit pe profit

de Daniel Crevelescu valabil la 25 Aug 2017
Intrebare: Cum sunt considerate cheltuielile cu penalitati si costuri de judecata in cadrul unui contract cu o persoana juridica nerezidenta imputate in urma unei sentinte de judecata ca urmare a nederularii contractului din vina beneficiarului?
22Aug2017

Contract de comodat sau inchiriere autoturism. Tratament cheltuieli cu asigurari

de Olguta Crevelescu valabil la 22 Aug 2017
Intrebare: Care sunt implicatiile privind deductibilitate cheltuielilor in cazul contractului de comodat sau a contractului de inchiriere a unei masini de la o persoana fizica catre o persoana juridica? Inmatricularea masinii este pe persoana fizica. Asigurarile, confirmate de asigurator, atat RCA cat si CASCO se fac pe numele persoanei fizice, proprietarul masinii. In cazul incheierii unui contract de ...
23Aug2017

Inregistrare productie agricola in curs. Subventie APIA

de Gabi Popescu valabil la 23 Aug 2017
Intrebare: O societate cu obiect de activitatea cultivarea cerealelor are cheltuieli inregistrate cu productia in curs la o valoarea mai mare decat pretul la care poate fi valorificata productia obtinuta dar cu subventia primita de la APIA pe suprafata s-ar echilibra acest raport. Pot fi reconsiderate cheltuielile efectuate?
21Aug2017

Inregistrare cheltuieli realizate in delegatie

de Anca Ivanov valabil la 21 Aug 2017
Intrebare: Salariatul unei unitati (care este si administrator) se deplaseaza in interes de serviciu in Spania. In timpul deplasarii, foloseste cardul societatii pentru plata unor servicii precum transport cu taxi, inchiriere masina, taxa de parcare. Aceste plati apar in extrasul de cont al societatii dar nu sunt prezentate documente (chitante, bonuri etc). Cum se pot inregistra aceste cheltuieli?
18Aug2017

Produse acordate in mod gratuit de PFA pentru extindere retea MLM

de Marilena Radulescu valabil la 18 Aug 2017
Intrebare: Care este tratamentul fiscal al produselor, marfurilor acordate gratuit si utilizate pentru extindere retelei in cazul persoanei fizice autorizate care realizeaza exclusiv venituri din comisioane (activitate in sistem MLM)?
17Aug2017

Carduri de fidelizare a clientilor. Monografie contabila

de Daniel Crevelescu valabil la 17 Aug 2017
Intrebare: Cum se inregistreaza in contabilitate cardurile de fidelizare a clientilor (la achizitia acestora) si reducerile acordate clientilor?
12Aug2017

Inregistrare cheltuieli deplasare in Singapore

de Dana Hristu valabil la 12 Aug 2017
Intrebare: Administratorul unui societati se deplaseaza in Singapore pentru un contract. In timpul delegatiei efectueaza deplasari cu taxi si plateste cu cardul firmei dar nu prezinta nici un document. De asemenea nu aduce nici document de cazare. Care este monografia contabila si care sunt implicatiile din punct de vedere al TVA si al deductibilitatii cheltuielilor? Se poate deconta pentru cazare tariful ...
Pagina: 123456»
x