X

Autentificare cont

Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Recuperare user/parola

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Autentificare Inregistrare cont
Portal actualizat la 23 August 2017
Contine toate actele normative din domeniu, actualizate la zi - parteneriat Legis

Contabilitatea de gestiune

18Aug2017

Vanzare cafea si automate de cafea. Implicatii fiscale si contabile

de Anca Ivanov valabil la 18 Aug 2017
Intrebare: O societate comerciala rezidenta, platitoare de TVA, importa aparate de preparare a cafelei si a ceaiului precum si capsule (cafea si ceai) pentru acestea. Vanzarea in Romania se face direct prin intermediul agentilor de vanzari sau prin comenzi plasate pe magazinul virtual al firmei. Intrucat agentii de vanzari (persoane fizice sisau juridice) sunt si ei promovati online firma le percepe pentru ...
15Aug2017

Facturare timbru verde catre clienti din UE. Tratament contabil

de Olguta Crevelescu valabil la 15 Aug 2017
Intrebare: Se factureaza timbru verde catre clientii persoane juridice din Uniunea Europeana? Platim timbru verde cand introducem pe piata nationala produse purtatoare de TVA.
09Aug2017

Casare stocuri vechi de materii prime si produse finite. Tratament fiscal

de Marilena Radulescu valabil la 09 Aug 2017
Intrebare: Care este tratamentul fiscal (din punct de vedere al impozitului pe profit si TVA) aferent stocurilor vechi de materii prime si produselor finite pe care dorim sa le casam?
05Aug2017

Lucrari nereceptionate la sfarsitul lunii. Inregistrari contabile

de Elena Garofil valabil la 05 Aug 2017
Intrebare: Suntem o firma de constructii si instalatii electrice. Lucrarile se desfasoara pe teren la beneficiarul lucrarii. Foarte des intalnim situatii cand la sfarsitul lunii nu se intocmesc facturi catre beneficiar pentru lucrarile realizate in luna respectiva. Cum trebuie sa procedam la intocmirea unor rapoarte de productie pentru lucarile nedecontate? Materialele care sunt duse la lucrare sunt bonate ...
09Aug2017

Calculatie costurilor. Produse pentru morarit

de Otilia-Mihaela Roman valabil la 09 Aug 2017
Intrebare: Cum se calculeaza intr-o singura luna costul de productie pentru toate cele 5 produse care se fabrica in luna respectiva?
02Aug2017

Comert cu amanuntul pentru materiale de constructii. Reduceri comerciale acordate

de Gabi Popescu valabil la 02 Aug 2017
Intrebare: Suntem un magazin cu amanuntul materiale de constructii si dorim pentru stimularea vanzarilor sa acordam reduceri de pret conform deciziei administratorului astfel: - pentru orice vanzare care depaseste 3000 lei se acorda 3% reducere, - intre 3000 si 4000 lei se acorda 4 % - pentru cele peste 5000 lei se acorda o reducere de 5%. Avand in vedere ca pentru vanzarea se face pe baza bonului ...
28Iul2017

Achizitie articole medicale si ortopedice. Tratament mostre

de Daniel Crevelescu valabil la 28 Iul 2017
Intrebare: Suntem o societate care comercializeaza articole medicale si ortopedice. Pe langa marfa, achizitionam din UE, produse pe care le folosim pentru prezentare si utilizarea temporara de catre clienti. Cum se inregistreaza intrarea acestor produse si in ce cont contabil trebuie trecute, pentru a se intocmi nota de intrare receptie?
18Iul2017

Productie culturi agricole. Monografie contabila

de Gabi Popescu valabil la 18 Iul 2017
Intrebare: O societate cu profil agricol realizeaza 3 feluri de culturi: orzoaica, rapita si grau pe teren luat in arenda. Pentru productia agricola ce inregistari se fac si care este monografia contabila pentru desfiintarea culturilor agricole?
14Iul2017

Vanzare produse finite in regim de consignatie. Legislatie aplicabila si monografie contabila

de Otilia-Mihaela Roman valabil la 14 Iul 2017
Intrebare: O societate incheie un contract in regim de consignatie. Urmare a activitatii de productie livreaza produse finite in baza unui aviz iar saptamanal factureaza marfurile vandute (rezultate dupa efectuarea inventarului, diferenta este vanduta). Care este monografia contabila?
29Iun2017

Evaluarea stocului de produse finite. Regim fiscal si contabil

de Irina Dumitrescu valabil la 29 Iun 2017
Intrebare: O societate comerciala doreste reevaluarea stocului de produse finite la valoarea de piata. Stocul este format din sase tipuri diferite de produse finite. In acest sens solicita un raport de evaluare intocmit de un evaluator membru ANEVAR pentru stabilirea acestei valori de piata. 1. Reevaluarea se poate face doar pentru o parte din aceste stocuri, de exemplu doar pentru tipul 1 si tipul 2 de ...
19Iun2017

Aprovizionare pe baza de factura. Tratament fiscal

de S.M. Armaselu valabil la 19 Iun 2017
Intrebare: Societatea desfasoara activitati de alimentatie publica, cantina. Se poate face aprovizionare pe baza de factura din marketuri de materii prime pe care le consuma in procesul de productie in vederea realizarii de produse finite?
12Iun2017

Transformare produse finite in marfuri. Monografie contabila

de Gabi Popescu valabil la 12 Iun 2017
Intrebare: O societate comerciala cu activitate preponderenta de comert cu amanuntul desfasoara si activitate de productie obtinand produse finite care sunt transferate ulterior in magazinele proprii in vederea comercializarii. Care este monografia contabila avand in vedere ca este vorba de produse finite obtinute si transformate in marfuri?
09Iun2017

Deductibilitate cheltuieli cu autoturismele. Contract de comodat

de Olguta Crevelescu valabil la 09 Iun 2017
Intrebare: Societatea are incheiat un contract de comodat pentru un autoturism(proprietate personala a unui salariat). Autoturismul este folosit in scopul desfasurarii activitatii economice a firmei. Este corect sa deducem integral cheltuielile cu combustibilul si reparatiile auto ale autoturismului? Cheltuielile cu asigurarile ale acestui autoturism sunt deductibile?
09Iun2017

Declasarea materiilor prime deteriorate. Tratament contabil si fiscal

de Olguta Crevelescu valabil la 09 Iun 2017
Intrebare: Societatea detine materii prime (tevi, conducte) care au fost deteriorate/degradata si nu mai pot fi folosite la lucrari drept materii prime. Societatea doreste sa le declaseze. Care este tratamentul fiscal? Ce documente se utilizeaza? Care sunt inregistrarile contabile pentru declasarea lor?
Pagina: 123456»
x