X

Autentificare cont

Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Recuperare user/parola

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Autentificare Inregistrare cont
Portal actualizat la 28 Iulie 2017
Contine toate actele normative din domeniu, actualizate la zi - parteneriat Legis

Contabilitatea de gestiune - pagina 15

07Ian2014

Prestari servicii bijuterii. Inregistrari contabile

de Adrian Benta valabil la 07 Ian 2014
Intrebare: O unitate desfasora activitati de fabricare, reparatii si comercializare bijuterii, iar in practica intalnesc 2 situatii pe care as dori sa le lamurim: 1. Clientul vine la bijuterie cu aurul sau, si pe baza unui bon de comnada, doreste sa ii fabricam o anume bijuterie, expusa in vitrina, caz in care el plateste doar manopera pe gram. In acest caz, avand in vedere faptul ca unitatea nu opereaza ...
08Ian2014

Revanzarea si prelucrarea bunurilor aprovizionate din magazinele cu amanuntul

de Constanta Popa valabil la 08 Ian 2014
Intrebare: Avem o pensiune. Pentru restaurant ne aprovizionam de multe ori din Carrefour si Kaufland. Nu vinem marfa direct, se gateste si iese sub forma de produs finit. Este legal? Am observat azi pe o factura de la Carrefour ca "aceste produse nu sunt vandute in scopul recomercializarii".
29Nov2013

Comert cu ridicata si comert cu amanuntul - interdictia exercatarii simultane in acelasi spatiu. Documente justificative

de Otilia-Mihaela Roman valabil la 29 Nov 2013
Intrebare: O societate vinde marfa pe mai multe gestiuni si anume en gros si amanunt. Legea spune ca gestiunile de amanunt trebuie tinute separat nu numai scriptic, ci si fizic. La aceasta societate, in sistem, intre gestiunea de en gros si amanunt exista un transfer virtual, astfel ca la sfarsitul lunii se face nota contabila de descarcare din gestiunea de en gros. Este suficient daca se separa fizic ...
27Nov2013

Comert online. Intocmire NIR

de Dana Hristu valabil la 27 Nov 2013
Intrebare: La comertul on line este necesar sa se intocmeasca NIR si bon de consum avand in vedere modul specific in care se desfasoara aceasta activitate?
25Nov2013

Consumul de materiale in cazul prestarilor de servicii

de Dana Hristu valabil la 25 Nov 2013
Intrebare: Cum se poate scoate din gestiune marfa daca se factureaza servicii?
22Nov2013

Cultivarea cerealelor. Costurile indatorarii

de Irina Dumitrescu valabil la 22 Nov 2013
Intrebare: O societate comerciala care are ca obiect de activitate cultivarea cerealelor a contractat mai multe credite la banca pentru achizitia de utilaje, teren si pentru capitalul de lucru. Dobanda de la aceste contracte trebuie inclusa in costul de productie pe fiecare cultura sau nu?
17Nov2013

Asociatie non-profit. Inregistrarea punctului de lucru

de Constanta Popa valabil la 17 Nov 2013
Intrebare: Unde isi inregistreaza o asociatie punctul de lucru: la Oficiul Registrului de Comert sau la Judecatorie?
18Nov2013

Bunuri furate. Inregistrari contabile

de Otilia-Mihaela Roman valabil la 18 Nov 2013
Intrebare: Magazinul unei societati comerciale a fost spart, furandu-se aproape toata marfa (nu era asigurata). Reprezentatii au chemat politia, ancheta este in curs. Care este procedura contabila de urmat dupa un asemenea eveniment si in baza carui document se poate scoate marfa din gestiune?
25Nov2013

Circuit documente primite faina la schimb cu paine

de Mihaela Benta valabil la 25 Nov 2013
Intrebare: Un magazin alimentar incheie un contract de prestari servicii cu o brutarie privind preluarea de la populatie de faina in numele brutariei, depozitarea ei in magazin pana la ridicare de catre brutarie si distribuirea painii in schimbul fainii preluate pe baza cartelei de paine eliberata de brutarie. Pentru aceste operatiuni magazinul primeste un comision de 0.20 lei/paine distribuita. Magazinul ...
02Nov2013

Comercializare produse second-hand in magazine specializate

de Marilena Radulescu valabil la 02 Nov 2013
Intrebare: O firma doreste sa comercializeze prin magazin imbracaminte secon-hand. Poate sa vanda la kg, cu adaos comercial, aceste produse sau exista precizari legale care obliga firma sa vanda aceste marfuri la bucata?
12Nov2013

Inregistrare lucrare refuzata

de Mihaela Benta valabil la 12 Nov 2013
Intrebare: Va rog frumos sa-mi trimiteti o monografie contabila aferenta urmatorului caz cu precizare legislatiei aferente. O societate comerciala cu obiect de activitate 2512 are refuzata o lucrarea la montaj. Ce se intampla cu materia prima de la lucrare, cum se descarca din gestiune? Dar cu geamul spart?
27Oct2013

Incasare in numerar de la o persoana fizica

de Dana Hristu valabil la 27 Oct 2013
Intrebare: Firma a emis o factura de 9900 lei catre o persoana fizica. Se poate incasa cu bon fiscal intreaga suma prin casa?
18Sep2013

Reduceri comerciale acordate

de Dana Hristu valabil la 18 Sep 2013
Intrebare: Suntem o sc care comercializam pesticide si ingrasaminte chimice cu amanuntul. Vindem si pe baza de factura. Acordam discount pe aceeasi factura pe care livram si marfa sau pe o factura ulterioara in functie de contractul pe care il am cu beneficiarul.(precizez ca am contract de vinzare marfa) Este corecta acordarea discountului?
26Sep2013

Limite atributii administrator. Casare

de Justinian Cucu valabil la 26 Sep 2013
Intrebare: Ca si administrator poti casa bunurile sau iti trebuie si acordul asocietailor? Pana in ce valoare se pot casa bunurile?
x