X

Autentificare cont

Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Recuperare user/parola

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Autentificare Inregistrare cont
Portal actualizat la 18 August 2017
Contine toate actele normative din domeniu, actualizate la zi - parteneriat Legis

Contract individual de munca perioada determinata

10Aug2017

Angajat cu contract de munca cu timp partial. Implicatii OG 4/2017

de Dana Hristu valabil la 10 Aug 2017
Intrebare: Societatea are un angajat cu contract de munca cu timp partial. Acesta are contracte de munca cu timp partial si la alte societatii. Nu are un contract de munca cu timp integral. Salariile cumulate depasasc salariul minim pe economie. In acest caz toate societatile sunt obligate sa plateasca contributii CAS si CASS la nivelul salariului minim pe economie?
04Aug2017

Program de lucru restaurant. Legalitate

de Rodica Mantescu valabil la 04 Aug 2017
Intrebare: O microintreprindere (restaurant) doreste sa angajeze personal cu programul de 11 h - doua zile consecutiv urmate de doua zile de pauza. De exemplu: L - 11 M - 11 M - 0 J - 0 V - 11 S - 11 D - 0 Este legal acest program din punct de vedere a legislatiei muncii? De ce aspecte ar trebui sa mai tinem cont?
27Iun2017

CIM cu timp partial. Concediu de odihna. Salariu minim

de Rodica Mantescu valabil la 27 Iun 2017
Intrebare: Care e numarul minim de ore (timp partial) pentru care se poate incheia un contract de munca astfel incat sa se poata depune declaratia 112 fara erori si Revisal-ul? CFare e salariul brut minim? Ce numar de ore trebuie trecut in contractul de munca la "Durata muncii, o fractiune de norma de .......... orezi (cel putin 2 ore/zi), ......... ore/saptamana"? Se poate trece un numar de ore pe ...
19Iun2017

Desemnarea, pregatirea profesionala si examinarea consilierilor de siguranta

de Dani Cucu valabil la 19 Iun 2017
Intrebare: Care este codul COR aferent functiei de Consilier siguranta transport marfuri ADR?
12Mai2017

CIM pe durata determinata. Posibilitatea de prelungire

de Rodica Mantescu valabil la 12 Mai 2017
Intrebare: De cate ori se poate prelungi CIM pe perioada determinata? Avem un salariat care a fost angajat pe perioada determinata 3 luni. I s-a prelungit prin act aditional de 2 ori cate 3 luni. Mai putem prelungi acest contract sau trebuie inchis si facut alt CIM?
04Mai2017

CIM pe durata determinata. Concediu de maternitate

de Rodica Mantescu valabil la 04 Mai 2017
Intrebare: Un CMI are o salariata cu contract individual de munca pe perioada determinata de 6 luni. Dupa expirarea acestei perioade se va prelungi contractul de munca dar tot pe o perioada determinta. Daca salariata ramane insarcinata in acesta perioada contractul poate inceta la data specificata? Se prelungeste contractul daca a anuntat angajatorul pentru a beneficia de concediul prenatal si dupa nastere ...
16Feb2017

CIM pe durata determinata pentru inlocuirea titularului de post

de Rodica Mantescu valabil la 16 Feb 2017
Intrebare: O salariata va intra in concediu de maternitate incepand cu data de 18 aprilie 2017 urmand sa nasca la sfarsitul lunii iunie. Perioada de concediu de crestere copil pentru care va opta este de 2 ani. In aceasta perioada, angajatorul doreste inlocuirea salariatei si incheierea unui contact de munca pe perioada determinata cu o alta persoana. 1. Se poate incheia acest contract pe durata ...
11Ian2017

Incadrarea asociatul unic drept salariat al societatii

de Dana Hristu valabil la 11 Ian 2017
Intrebare: In cadrul unei societati comerciale asociatul unic poate cumula toate cele trei functii - asociat unic, administrator si salariat?
09Ian2017

Venituri salariale. Beneficiarul are calitatea de salariat

de Rodica Mantescu valabil la 09 Ian 2017
Intrebare: In cadrul societatii din data de 27.10.2015 pana pe data de 03.01.2017 am avut un salariat tehnic italian care si-a incetat activitatea (se angajeaza la societatea din Italia). Dar, societatea-mama la angajat pe tehnicul Italian pe societatea din Italia dar delegat pe Romania sa presteze control tehnic asa cum o facea si cand era salariatul nostru. Societatea din Italia doreste cheltuilile cu ...
18Dec2016

Incetarea CIM incheiat pe durata determinata

de Rodica Mantescu valabil la 18 Dec 2016
Intrebare: CIM pe durata determinata se incheie pe data de 20 decembrie 2016. In acest caz: 1) trebuie sa notific angajatorul si sa solicit informatii daca mai prelungeste CIM? 2) trebuie sa astept notificarea angajatorului? 3) in caz ca angajatorul trebuie sa ma notifice care este termenul legal de notificare? 2) daca nu face notificarea inseamna ca nu mai prelungeste CIM si in acest caz CIM se ...
23Aug2016

Promoter. Posibilitatea de a incheia conventii civile. Tratament fiscal

de Rodica Mantescu valabil la 23 Aug 2016
Intrebare: Pentru un promoter la un eveniment se mai poate face un contract civil de colaborare? Daca se poate face impozitul care se plateste este doar de 16% si nu trebuie sa tinem cont daca are sau nu carte de munca pentru sanatate?
30Iul2016

Incadrare administrator cu contract de munca. CIM

de Irina Dumitrescu valabil la 30 Iul 2016
Intrebare: Suntem o societate cu raspundere limitata cu doi actionari. Unul dintre actionari (majoritar) este administratorul societatii. Poate administratorul sa fie incadrat cu contract de munca si remunerat ca orice salariat?
31Iul2016

Documente pentru angajare, inregistrare in Revisal si obtinere rezidenta

de Dani Cucu valabil la 31 Iul 2016
Intrebare: O firma doreste sa angajeze un cetatean englez pe functia de director adjunct cu contract de doua ore/zi cu salariu minim si perioada nedeterminata. Persoana detine un certificate de rezidenta pe teritoriul Romaniei. Care sunt documentele pentru angajare, transmitere REVISAL si etapele cu documuntele aferente dupa inregistrarea la ITM?
30Iul2016

Angajare cetatean italian. Conditii anterioare si ulterioare incheierii CIM

de Rodica Mantescu valabil la 30 Iul 2016
Intrebare: O societate doreste sa angajeze un cetatean italian cu contract de munca de 8 ore/zi, salariu 1.250 lei pe o perioada nedeterminata. Pentru incheierea CIM si transmiterea REVISAL ce documente sunt necesare in prima etapa? Dupa inregistrarea CIM la ITM ce documente sunt necesare pentru desfasurarea activitatii?
Pagina: 123456»
x