X

Autentificare cont

Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Recuperare user/parola

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Autentificare Inregistrare cont
Portal actualizat la 27 Iulie 2017
Contine toate actele normative din domeniu, actualizate la zi - parteneriat Legis

Contributii si fonduri speciale

27Iul2017

Dividende acordate unui asociat care nu are calitatea de salariat. Contributii CASS

de Dana Hristu valabil la 27 Iul 2017
Intrebare: In situatia in care se acorda dividende unui asociat care are calitatea de salariat doar in luna acordarii si platii dividendelor in anul urmator ANAF va calcula CASS datorat pentru aceasta suma? Este suficienta calitatea de salariat doar in lunile de achitare dividende sau trebuie sa fie indeplinita pe intreg anul sau la o anumita suma la care sa se plateasca si vireze contributia CASS?
26Iul2017

Dividende. Contributii CASS

de Dana Hristu valabil la 26 Iul 2017
Intrebare: In situatia in care administratorul incheie contract de asigurare sanatate cu Casa de asigurari de care apartine si plateste contributiile aferente si nu detine un alt contract de munca pentru dividendele acordate acestuia va mai plati contributia la asigurarile de sanatate, la emiterea deciziei de catre ANAF?
16Iul2017

Modificarea duratei muncii prin act aditional

de Rodica Mantescu valabil la 16 Iul 2017
Intrebare: Care este cadrul legal pentru plata tarifara a unui salariat? Lunar exista posibilitatea ca un salariat sa fie platit la numar de ore in functie de timpul lucrat desi CIM este incheiat pe 8 ore cu un salariu de incadrare negociat? Cum se poate inregistra acest lucru in REVISAL si ce documente trebuie intocmite?
27Iun2017

Salariu minim din Italia. Includerea diurnei

de Rodica Mantescu valabil la 27 Iun 2017
Intrebare: O firma platitoare de TVA in Romania presteaza servicii constructii in Italia. Avem trei salariati care lucreaza acolo cu acte si inregistrati cu formularul A1. I-am angajat cu salarul minim pe economie din Romania pana a fost gata acordul de la A1 si am acordat o diurna de 80 euro/zi. Putem mentine aceste coordonate sau avem obligatia acordarii salarului minim din Italia + diurna de 80 euro/zi? ...
22Iun2017

Contributii la Fondul pentru mediu. Legislatie, declarare si plata

de Constanta Popa valabil la 22 Iun 2017
Intrebare: Declaratia pentru fondul de mediu se depune lunar? Care este termenul de plata al contributiei la fodul de mediu si care este legislatia specifica? Ca sa nu se mai plateasca fondul de mediu societatea trebuie sa lucreze cu firme specializate si sa recicleze deseuri?
15Iun2017

Angajarea absolventilor si a somerilor. Facilitati

de Gabriela Dita valabil la 15 Iun 2017
Intrebare: Care sunt facilitatile fiscale in cazul in care o societate angajeaza someri sau proaspat absolventi? Care este beneficiul? Ce obligatii de mentinere contract de munca are societatea si care este numarul de ore minim pe care poate fi intocmit contractul de munca?
10Iun2017

Sponsorizare salariat. Regim fiscal

de Dana Hristu valabil la 10 Iun 2017
Intrebare: Sunt angajata la o societate comerciala cu timp partial de 2 ore in functia de contabil. In luna noiembrie 2016 am fost diagnosticata cu cancer. In urma acestui diagnostic am fost operata, am urmat radioterapie, analize in afara tari precum si in tara. Sumele au fost foarte mari si au fost achitate de catre mine conform documentelor. Societatea la care sunt angajata doreste sa-mi faca o ...
06Iun2017

Achizitii de la unitati protejate. Destinatia bunurilor

de Irina Dumitrescu valabil la 06 Iun 2017
Intrebare: Pot fi revandute prin magazinele proprii ale societatii bunurile achizitionate de la unitati protejate? Bunurile (marfurile) respective le achizitionam de la unitatile protejate pe baza de parteneriat in scopul compensarii fondului de handicap conform Legii 448/2006.
29Mai2017

Deductibilitatea contributiilor sociale obligatorii la calculul impozitului pe venit

de Dana Hristu valabil la 29 Mai 2017
Intrebare: Contributia pentru sanatate aferenta deciziei de impunere pentru anul 2016 se considera o cheltuiala deductibila? Care este tratamentul fiscal al acestei cheltuieli?
10Mai2017

Fondul pentru handicap. Obligatiilor fiscale de declarare

de Dana Hristu valabil la 10 Mai 2017
Intrebare: Daca o societate plateste fond de handicap pana la data de 01.04.2017 iar din luna aprilie are un numar de 30 angajati si numai are obligatia de a calcula si plati acest fond trebuie sa anunte la Administratia financiara ca numai indeplineste conditiile de a declara si plati acest fond?
02Mai2017

Precriptia datoriilor fiscale

de Irina Dumitrescu valabil la 02 Mai 2017
Intrebare: O persoana fizica a incheiat acum cativa ani de zile un contract de inchiriere pentru sediu cu o societate comerciala. Persoana fizica a inregistrat contractul la ANAF, nu a incasat chirii. ANAF a calculat impozit, contributii la sanatate, accesorii. Persoana fizica neincasand chiriile nu a platit darile. Pot fi prescrise aceste datorii? In ce termene si ce conditii? Care este tratamentul atat ...
21Apr2017

Venituri din arendarea bunurilor agricole. Contributii CASS

de Rodica Mantescu valabil la 21 Apr 2017
Intrebare: O societate comerciala cu profil agricultura are incheiate contracte de arenda cu persoane fizice (salariati, pensionari, someri, etc). Cum se procedeaza cu contributia la asigurarile de sanatate de 5.5%? Se retine sau nu de catre platitorul de venituri in 2017?
15Apr2017

Facilitati acordate pentru SRL-D. Perioada de scutire de la plata CAS angajator

de Ionut Jinga valabil la 15 Apr 2017
Intrebare: Pentru un SRL-D infiintat in luna martie anul 2014 scutirea pentru CAS angajator la maxim patru angajati pana la ce data se acorda respectiv pana in luna martie 2017 cand implineste 3 ani de la infiintare sau pana la 31 decembrie 2017 cand se pierde calitatea de SRL-D prin efectul legii?
11Apr2017

Achizitie produse de la societatile protejate. Declaratia 100

de Dana Hristu valabil la 11 Apr 2017
Intrebare: In cazul societatilor cu peste 50 de angajati care achizitioneaza produse de la societati protejate daca nu are de plata fond pentru persoanele cu handicap se depune D100 cu zero sau nu se depune?
Pagina: 123456»
x