X

Autentificare cont

Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Recuperare user/parola

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Autentificare Inregistrare cont
Portal actualizat la 20 Aprilie 2018
Contine toate actele normative din domeniu, actualizate la zi - parteneriat Legis

Import servicii - pagina 7

25Nov2016

Achizitii intracomunitare de marfuri. Implicatii fiscale

de Daniel Crevelescu valabil la 25 Nov 2016
Intrebare: Societate inregistrata in regim special de TVA conform art. 317 Cod Fiscal face achizitie de bunuri (marfa - pana in 10.000 euro). In luna octombrie partenerul furnizorul, inregistrat in VIES, returneaza prin banca valoarea TVA aferenta facturilor din perioada ianuarie-decembrie 2016 desi aplica taxarea inversa. Cum inregistram acest TVA? Se declara si se achita in lei? Tot in luna octombrie, ...
24Nov2016

Achizitie bunuri din China. Impozit nerezidenti

de Gabi Popescu valabil la 24 Nov 2016
Intrebare: Referitor la intrebarea:Societatea A din Romania (neplatitoare TVA) achizitioneaza bunuri din China care ajung direct in SUA. In SUA societatea A are contract cu societatea B din SUA privind manipipulare/depozitare/alte operatiuni pentru gestiunea marfii. Bunurile sunt comercializate doar pe teritoriul SUA prin comert on-line. De asemenea societatea A, mai primeste facturi pentru servicii de ...
21Nov2016

Achizitie servicii consultanta specializata. Prestator din stat tert. Monografie contabila

de Georgeta Serban Matei valabil la 21 Nov 2016
Intrebare: Firma organizeaza un workshop de pregatire in domeniul IT pentru angajatii proprii. Pentru acesta este contractata o firma din SUA care trimite in Romania o persoana specializata. Workshop-ul se desfasoara pe parcursul a patru zile in Romania cu angajatii firmei noastre iar factura pentru acesta este emisa de catre firma din SUA si include atat cheltuielile lor de deplasare. Cum este corect sa ...
14Nov2016

Inregistrarea in Decont TVA a facturii pentru cazare hotel. Taxare inversa

de Marilena Radulescu valabil la 14 Nov 2016
Intrebare: Se aplica taxare inversa pentru o factura emisa in limba romana reprezentand o cazare la un hotel in Bucuresti inregistrata in Elvetia (specificat pe factura - nu este inregistrat pentru TVA) si care are o singura suma cu mentiunea pret final? Cum se declara in Declaratiile 300/394?
11Nov2016

Tratament pentru bilete de avion achizitionate si cheltuieli de promovare. Regim fiscal

de Anca Ivanov valabil la 11 Nov 2016
Intrebare: 1. Am cumparat bilete de avion pentru o deplasare in Rusia de la o firma din Polonia (inregistrata in scopuri de TVA) care ne-a facturat fara TVA. In acest caz mai trebuie sa facem taxare inversa? In Jurnalul de cumparari unde cuprindem aceasta factura - impreuna cu facturile de la furnizorii interni neinregistrati in scopuri de TVA sau separat la achizitii intracomunitare scutite? Unde trebuie ...
31Oct2016

Inregistrare achizitii bunuri in Declaratia 394. Cartus F.

de S.M. Armaselu valabil la 31 Oct 2016
Intrebare: Societatea efectueaza importuri in afara teritoriului Uniunii Europene si achizitioneaza bunuri din tari aflate in afara Uniunii Europene. In noua declaratie 394, incepand cu 1 octombrie 2016, trebuie inscrise in cartusul F aceste achizitii de bunuri efectuate in afara Uniunii Europene?
27Oct2016

Participare la o conferinta in Spania. Impozit pe venit nerezidenti

de Dana Hristu valabil la 27 Oct 2016
Intrebare: Societatea primeste o factura din Spania reprezentand participarea la o conferinta. Este necesara obtinerea de certificat de rezidenta fiscala de la entitatea din Spania pentru prestarea de serviciu sau pot achita integral factura?
17Oct2016

Achizitii servicii consultanta, din Israel. TVA

de Dana Hristu valabil la 17 Oct 2016
Intrebare: O societate inregistrata in scopuri de TVA, primeste o factura de servicii consultanta, din Israel in valoare de 7650 USD. Pe factura nu este inclusa TVA. Ce obligatii are societatea din Romania in ceea ce priveste TVA? Ce inregistrari contabile ar trebui sa fie facute privind serviciile si TVA?
10Oct2016

Contract de inchiriere. Plata datoriilor locatorului

de Irina Coma valabil la 10 Oct 2016
Intrebare: O societatea incheie un contract de chirie cu o alta societate iar conform contractului de chirie chiriasul trebuie sa achite datoria locatorului catre terte persoane. Cum se poate inregistra plata acestei datorii de catra chirias neavand documente justificative pentru aceste plati?
09Oct2016

Reprezentant fiscal. Obligatie plata furnizor

de Elena Garofil valabil la 09 Oct 2016
Intrebare: O societate din Marea Britanie vrea sa realizeze importuri de marfa din China in Romania. In Romania, marfurile vor ajunge intr-un depozit gestionat de o societate A. Societatea A va livra marfurile societatii din Marea Britanie clientilor acestei societatii din Romania. Pentru aceste operatiuni societatea din Marea Britanie isi desemneaza un reprezentant fiscal in speta pe firma A. Care sunt ...
12Sep2016

Achizitii de servicii de sortare din China. Implicatii fiscale

de Elena Olteanu valabil la 12 Sep 2016
Intrebare: Firma exporta produse finite in China. Pentru o reclamatie de calitate la produsele exportate au fost necesare niste sortari de produse. Serviciile de sortare au fost realizate in China de catre o firma locala. Firma chineza ne-a facturat servicii de sortare. Este corect ca facture emisa de firma chineza pentru servicii de sortare sa fie cu TVA chinezesc?
11Aug2016

Inchirierea unui stand in cadrul unui targ international. Regim TVA

de Dana Hristu valabil la 11 Aug 2016
Intrebare: Am primit o factura privind inchirierea unui stand in cadrul unui targ international care va avea loc in Italia. Factura este emisa de o societate din Italia inregistrata in ROI. Aceasta factura se declara sau nu in Declaratia 390? In Decontul de TVA la ce rand se va declara aceasta factura? Societatea noastra este platitoare de TVA si este inscrisa la randul ei in ROI.
30Iul2016

Veniturile platite nerezidentilor care nu sunt realizate pe teritoriul Romaniei

de Dana Hristu valabil la 30 Iul 2016
Intrebare: Pentru veniturile platite nerezidentilor care nu sunt realizate pe teritoriul Romaniei este necesara prezentarea certificatului de rezidenta fiscala?Cum se trateaza serviciile de grafica, design primate de la prestatori externi, descarcare imagini, utilizare platforma on line de facturare, monitorizare, servicii Facebook, Google etc?
18Iul2016

Achizitie program informatic din Canada. Regim TVA

de Dana Hristu valabil la 18 Iul 2016
Intrebare: S-a achizitionat din Canada (Quebec) un program informatic pentru grafica in valoare de 3.200 USD. Cum se inregistreaza in contabilitate? Sunt supuse TVA, ce regim au acestea? Descarcarea programului se face on-line.
x