X

Autentificare cont

Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Recuperare user/parola

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Autentificare Inregistrare cont
Portal actualizat la 21 Noiembrie 2017
Contine toate actele normative din domeniu, actualizate la zi - parteneriat Legis

Import servicii - pagina 7

20Iun2016

Achizitie servicii software. Inregistari contabile

de Irina Coma valabil la 20 Iun 2016
Intrebare: Suntem o societate platitoare de impozit pe profit si TVA lunar. La data de 15.05.2016 am achizitionat servicii software (gazduire web) de la un furnizor din Statele Unite ale Americii. La acest serviciu se aplica taxare inversa? Care sunt notele contabile pentru inregistrarea invoice-ului? Se declara in D300?
20Iun2016

Prestare servicii IT. Regim TVA

de Irina Coma valabil la 20 Iun 2016
Intrebare: Societatea, platitoare de TVA, a primit, de la o firma din Bahrein, o factura fara TVA in valoare de 800 euro cu specificatia "servicii IT". Serviciile de IT (salvarea unei baze de date) au fost efectiv prestate, de la distanta, prin internet. Nu se cunoaste daca furnizorul este sau nu platitor de TVA.1) Avem obligatia de plata a TVA aferenta sumei de 800 Euro sau se aplica taxarea inversa? ...
14Iun2016

Achizitie bilete avion. Inregistrari contabile si implicatii fiscale

de Irina Coma valabil la 14 Iun 2016
Intrebare: S-au comandat online bilete de avion pentru o deplasare in Belgia. Biletele au fost achitate in euro prin virament bancar intr-un cont de euro din Belgia. Am primit factura de la Blue Air care este firma inregistrata in Romania (cu RO). Factura este intocmita tot in euro fara TVA cu mentiunea scutit cu drept de deducere. Cum se inregistreaza aceasta factura (in lei sau in euro)? Se deduce sau nu ...
07Iun2016

Inregistrarea in contabilitate a serviciilor IT prestate. Tratament TVA

de Irina Coma valabil la 07 Iun 2016
Intrebare: O societate din Romania a solicitat unei firme de IT sin Olada accesul pentru consultarea unor pagini publicitare pe care aceasta le administreaza. Am primit o factura pentru furnizarea acestor servicii cu TVA 20%. Cum se inregistreaza in contabilitate si ce declaratii se depun?
20Mai2016

Contract prestari servicii. Facturare. Tratament TVA

de Irina Coma valabil la 20 Mai 2016
Intrebare: Societatea X din Romania vrea sa incheie cu societatea Y din China contract de prestari servicii traducere, marketing s.a.m.d. factura care se v-a emite in fiecare luna. Cum se inregistreaza factura din China pentru prestari servicii din punct de vedere a TVA, care este monografia contabila si la ce rand se declara in D300? Care sunt documentele obligatorii care trebuie incheiate de ambele ...
18Mai2016

Achizitii on-line de muzica si filme de la parteneri externi. Tratament fiscal

de Gabriel Apostolescu valabil la 18 Mai 2016
Intrebare: O societate cumpara de la diverse librarii on-line muzica sau imagini, pentru a le folosi in spoturi publicitare. Descarcam aceasta muzica direct de pe internet, nu avem facturi fiscale de la acesti furnizori externi si nici certificate de rezidenta neavand cu cine sa luam legatura. Cum tratam aceste plati externe din punct de vedere al impozitului pe nerezidenti si TVA?
10Mai2016

Importul de cereale. Documente fiscale si declaratii

de Amelia Dumitras valabil la 10 Mai 2016
Intrebare: Importam cereale din Republica Moldova. Marfa va fi adusa de ei in Romania. Ce documente trebuie sa intocmim? Ce etape se parcurg si ce declaratii se depun?
25Apr2016

Inregistrare in scopuri de TVA. Achizitie servicii intracomunitare

de Bogdan Costea valabil la 25 Apr 2016
Intrebare: O societate cu sediul activitatii economice stabilit in Romania neplatitoare de TVA si nu este obligata sa se inregistreze in scopuri de TVA face o achizitie intracomunitara de servicii (servicii de la google). Este obligata sa se inregistreze in scopuri de TVA? Daca nu depaseste plafonul de 10.000 euro intr-un an nu este obligata sa se inregistreze?
25Apr2016

Monografie contabila import

de Irina Coma valabil la 25 Apr 2016
Intrebare: In cazul unui import in comision in Canada unde se cunoaste:- valoarea externa = 200.000 euro- taxe vamale 10%- comision vamal = 2%- comision firma import = 4% din valoarea facturii - TVA = 20%- curs = 4.45 lei/eurocare sunt inregistrarile acestui import?
21Apr2016

Achizitii de servicii din SUA. TVA si impozit pe veniturile nerezidentilor

de Dana Hristu valabil la 21 Apr 2016
Intrebare: O societate neplatitoare de TVA plateste lunar servicii de depozitare foto pe internet catre o societate din SUA. Care sunt obligatiile referitoare la TVA si la impozitul pe venitul nerezidentilor?
30Mar2016

Achizitii servicii publicitare din Ungaria. Tratament fiscal

de Georgeta Serban Matei valabil la 30 Mar 2016
Intrebare: Avem o societate platitoare de TVA, inregistrata in ROI, se regaseste si in VIES care cumpara servicii publicitare (o revista din Ungaria publica un anunt pentru un client al sau din Elvetia) din Ungaria (intracomunitar). Factura emisa din Ungaria este cu TVA. De ce? Este corect intocmita factura?
25Mar2016

Facturi facebook neinregistrate. Declaratie rectificativa

de Daniel Crevelescu valabil la 25 Mar 2016
Intrebare: La inregistrarea retragerii din contul societatii a contravalorii serviciilor de publicitate prestate de FACEBOOK contabilul societatii a nu a solicitat factura de la prestator si a inregistrat suma aparuta in extras direct contul in 6233. Drept urmare, aceste facturi nefiind inregistrate nu au fost prinse in declaratiile lunare privind TVA. Perioada in care s-a mers cu inregistrarea acestora ...
24Mar2016

Declarare achizitie servicii de la firma non-UE in 301. Regim impozit pe veniturile nerezidentilor

de Bogdan Costea valabil la 24 Mar 2016
Intrebare: Firma achizitioneaza diverse servicii din afara UE (design grafic, licente soft lunare, servere, poze pentru site-uri, servicii dezvoltare software ). Se declara in Declaratia 301 platind implicit TVA dar impozit pe nerezidenti?
03Mar2016

ONG cu activitate economica. Achizitie servicii din UE si din afara UE. Venituri nerezidenti

de Constanta Popa valabil la 03 Mar 2016
Intrebare: In luna septembrie 2015 un ONG cu activitate economica a depasit cifra de afaceri de 220.000 lei. Din cauza formalitatilor a primit codul de inregistrare in scopuri de TVA valabil de la data de 01.01.2016 si s-a inregistrat in ROI cu aceeasi data. In cursul trimestrului IV 2015 ONG a achizitionat servicii de asistenta, design, utilizare soft-uri atat din UE cat si din afara UE. In acest caz, care ...
x