X

Autentificare cont

Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Recuperare user/parola

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Autentificare Inregistrare cont
Portal actualizat la 28 Iulie 2017
Contine toate actele normative din domeniu, actualizate la zi - parteneriat Legis

Legea contabilitatii

23Iul2017

Imprumut de la asociat. Renuntarea la creanta. Inregistrari contabile

de Irina Dumitrescu valabil la 23 Iul 2017
Intrebare: O companie din Romania are ca unic asociat o firma din Italia. Firma din Romania are un imprumut primit de la asociat pe care nu are capacitatea financiara de a-l restitui. Asociatul este de acord sa renunte la acest imprumut total sau partial. Cum inregistreaza firma din Romania acest act de renuntare? Va constitui un venit (455 = 7588 Alte venituri din exploatare) sau are posibilitatea de a ...
14Iul2017

Imprumuri acordate salariatilor

de Anca Ivanov valabil la 14 Iul 2017
Intrebare: O societate pe actiuni poate acorda imprumuturi catre salariati? Daca poate, in ce conditii si care este cadrul legal?
29Iun2017

Intocmire balanta de verificare la nivel de sucursala. Reglementari contabile

de Olguta Crevelescu valabil la 29 Iun 2017
Intrebare: Conform reglementarilor contabile in vigoare, subunitatile fara personalitate juridica, care apartin persoanelor juridice cu sediul in Romania organizeaza si conduc evidenta contabila proprie astfel incat aceasta sa permita determinarea informatiilor si a obligatiilor prevazute de lege iar persoanele juridice carora le apartin sa poata intocmi situatii financiare anuale. In conditiile in care ...
15Iun2017

Tinerea contabilitatii de catre administrator

de Anca Ivanov valabil la 15 Iun 2017
Intrebare: Cine poate tine contabilitatea unui SRL cu doi asociati in conditiile in care administratorul este expert contabil si membru activ CECCAR dar asociatii sunt parintii administratorului? Poate conduce contabilitatea si semna situatiile financiare in calitate de director economic angajat in baza unui contract de munca daca este si administrator in acelasi timp?
14Iun2017

Decontul de cheltuieli si Ordinul de deplasare pentru deplasarea salariatilor in interesul serviciului

de Dana Hristu valabil la 14 Iun 2017
Intrebare: Pentru biletele de avion si asigurarile de calatorie electronice achizitionate in scopul deplasarii salariatilor proprii in alta tara este obligatoriu sa se intocmeasca nota de intrare receptive si bon de consum? Ele se primesc direct pe email.
23Mai2017

Majorare capital social in valuta

de Olguta Crevelescu valabil la 23 Mai 2017
Intrebare: Pentru majorarea de capital social in valuta ce curs trecem in hotararea AGA la data subscrierii? Este un curs fix? Se poate trece un curs mediu? Asociatii externi solicita ca majorarea sa nu genereze diferente negative. Se poate? Capitalul primit trebuie sa stea un numar de zile in cont de depozit? Se deschide obligatoriu cont separat?
17Mai2017

Receptie imobil modernizat pentru inchiriere

de Gabriela Ilicea valabil la 17 Mai 2017
Intrebare: Firma a executat modernizari la o garsoniera. Autorizatia de constructie expira abia in anul 2019 dar o parte deja este modernizata. Administratorul nu vrea sa faca receptie partiala deoarece impozitul local va creste. Daca nu facem receptie partiala avem voie sa inchiriem o parte din garsoniera?
15Mai2017

Majorare capital prin aport in numerar. Tratament contabil

de Olguta Crevelescu valabil la 15 Mai 2017
Intrebare: Cum se poate majora capitalul prin aport in banca daca consiliul de administratie, conform art 15324 din Legea 31/1991, constata pierderi prin situatiile financiare anuale aprobate? Conform legii, activul net al societatii (determinat ca diferenta intre totalul activelor si totalul datoriilor) s-a diminuat la mai putin de jumatate din valoarea capitalului social subscris. Cum se face aceasta ...
14Mai2017

Corectare erori. Chitanta intocmita gresit

de Dana Hristu valabil la 14 Mai 2017
Intrebare: In luna octombrie 2016 s-a incasat cu chitanta clientul X (corect era sa fie incasat clientul Y). Eroarea a fost observata in luna mai 2017 atunci cand clientul X achita soldul restant prin banca. Cum se poate remedia aceasta situatie? Bilantul a fost depus.
18Mai2017

Implicatii inchidere conturi

de Anca Ivanov valabil la 18 Mai 2017
Intrebare: 1. Cand se constituie si in ce scop pot fi utilizate rezervele statutare? Ce se datoreaza daca le folosesc? 2. Cum pot sa inchid o suma de pe contul 332 (debit)? Este o lucrare care nu s-a mai facturat. Se pot utiliza rezervele? 3. Contul 1174 (eroare contabila) cand se inchide? 4. Contributia de concedii si indemnizatiile neincasate cum si in ce conditii se inchid? Daca nu mai am sold in ...
06Mai2017

Auditarea situatiilor financiare aferente sediilor permanente si sucursalelor

de Elena Garofil valabil la 06 Mai 2017
Intrebare: Sediile permanente si sucursalele unor entitati straine si din UE si din afara UE sunt supuse auditului?
29Apr2017

Vanzare material lemnos in regim de taxare inversa

de Dana Hristu valabil la 29 Apr 2017
Intrebare: O societate comerciala care emite catre clienti facturi care reprezinta material lemnos la rubrica TVA mentioneaza "taxare inversa" . In programul de contabilitate SAGA la introducerea facturii emise catre client se selecteaza "T" (taxare inversa) sau se selecteaza "Factura"?
29Apr2017

Depunere situatii financiare. Sucursala

de S.M. Armaselu valabil la 29 Apr 2017
Intrebare: Situatiile financiare anuale cand se depun la 120 zile sau 150 zile pentru o firma care are o sucursala in strainatate (NON-UE)?
24Apr2017

Acoperirea pierderilor contabile din capital social si rezerve

de Dana Hristu valabil la 24 Apr 2017
Intrebare: Se poate acoperi pierderea din capital social? Se pot majora rezervele din capital social? Ce presupune? Care sunt notele contabile?
Pagina: 123456»
x