X

Autentificare cont

Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Recuperare user/parola

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Autentificare Inregistrare cont
Portal actualizat la 19 Noiembrie 2017
Contine toate actele normative din domeniu, actualizate la zi - parteneriat Legis

Legea contabilitatii

10Nov2017

Retragere asociat din societate

de Olguta Crevelescu valabil la 10 Nov 2017
Intrebare: Care sunt obligatiile societatii fata de un actionar ce si-a manifestat dorinta de retragere din societate? Din ce surse banesti se poate achita contravaloarea actiunilor?
06Nov2017

Conditii pentru imprumutarea asociatilor si administratorilor de catre societate

de Justinian Cucu valabil la 06 Nov 2017
Intrebare: O societate platitoare de impozit pe microintreprindere, care are ca si cod CAEN pentru activitate de taxi poate acorda cu dobanda un imprumut asociatilor si administratorilor, in suma de 100.000 lei? Daca da, care este nivelul minim al ratei dobanzii ce trebuie perceput pentru imprumutul acordat de societate?
06Nov2017

Cenzorii la societatile pe actiuni

de Dana Hristu valabil la 06 Nov 2017
Intrebare: Avand in vedere ca entitatea este o societate pe actiuni si ca nu trebuie, in mod obligatoriu, sa facem auditul situatiilor financiare (pentru ca nu indeplinim criteriile de active totale, cifra de afaceri si numarul mediu de salariati), unitatea este obligata sa aiba cenzori si sa intocmeasca raportul cenzorilor pentru depunerea situatiilor financiare?
03Nov2017

Vanzare teren catre PFA

de Anca Ivanov valabil la 03 Nov 2017
Intrebare: Referitor la intrebarea:O societate comerciala care detine terenuri agricole extravilane vinde catre PFA o suprafata de teren. Avand in vedere ca PFA nu poate detine proprietati, catre cine se emite factura cu vanzarea terenului (catre persoana fizica sau PFA) si cine achita? Se poate emite factura catre persoana fizica? Daca nu are bani pe persoana fizica si are pe PFA, poate achita din PFA, ...
05Nov2017

Plata cu cardul din contul societatii. Documente justificative pentru inregistrare cheltuiala

de Ionut Jinga valabil la 05 Nov 2017
Intrebare: Societatea este platitoare de impozit pe venitul microintreprinderilor. Administratorul foloseste UBER drept modalitate de deplasare, plateste cu cardul din cont si nu aduce factura sau alt document. Pot sa inregistrez aceste plati pe cheltuieli in contabilitate (neexistand document justificativ, doar plata) prin articolul 624 = 5121?
02Nov2017

Sponsorizari acordate. ONG

de Gabi Popescu valabil la 02 Nov 2017
Intrebare: Suntem o scoala privata. Am incheiat un contract de sponsorizare cu o societate in suma de 11.000 lei/an. Aceasta suma este egala cu taxa de scolarizare pe 11 luni a unui copil. Administratorul societatii are o fetita careia i-am acordat bursa scolara (el a sponsorizat si nu a mai achitat taxa).Societatea a avut control ANAF si i-a taiat de pe cheltuieli suma respectiva. Care sunt implicatiile?
02Nov2017

Achizitie spoturi. Tratament contabil si fiscal

de Olguta Crevelescu valabil la 02 Nov 2017
Intrebare: Societatea detine un numar de 6 magazine si schimba corpurile de iluminat in toate cele 6 locatii. Avand in vedere ca se cumpara un numar mare de bucati de spoturi care au si o valoare considerabila, aproximativ 45.000 lei, din punct de vedere contabil si fiscal, aceste obiecte pot fi date in consum imediat sau trebuie marita valoarea de inventar a amenajarii fiecarui magazin in parte? Din punct ...
27Oct2017

Exercitarea functiilor de administrator unic si contabil-sef

de George Nitescu valabil la 27 Oct 2017
Intrebare: Contabilul-sef al unei societati comerciale pe actiuni care, de curand a fost ales de AGA administrator unic poate sa ramana in continuare si cu atributii financiar-contabile? Societatea nu are functia de director economic, ci doar cea de contabil-sef.
19Oct2017

Emitere avize de insotire a marfii. Tratament contabil

de Daniel Crevelescu valabil la 19 Oct 2017
Intrebare: Avizul de insotire a marfii mai este document cu regim special, mai trebuie tinuta evidenta avizelor pe fisele de magazie pentru formularele cu regim special? Facem aprovizionare cu materii prime pe baza de avize de expeditie a marfii, inregistram receptia marfii in evidenta contabila pe baza de aviz: 371=408, iar la sfarsitul lunii, furnizorul emite factura fiscala. Societatea are comanda ferma ...
19Oct2017

Compensarea datoriei fata de administrator cu un imobil

de Ela Dumitra valabil la 19 Oct 2017
Intrebare: Administratorul a adus numerar in societate, inregistrat in contul asociati/actionari-conturi curente, iar societatea nu are posibilitati financiare sa restituie banii administratorului. Acesta a cerut in schimbul sumei o cladire si terenul aferent ce se afla in administrarea societatii. Este posibil acest lucru? Daca da, cum se procedeaza in aceasta situatie? Care este temeiul legal si pasii ce ...
12Oct2017

Obligatia de auditare a societatilor comerciale. Auditul intern

de Dana Hristu valabil la 12 Oct 2017
Intrebare: O societate comerciala este obligata la auditarea situatiilor financiare anuale din cauza depasirii a doua din cele trei criterii de marime. Este obligata si la organizarea activitatii de audit intern? Exista sanctiuni pentru neorganizarea activitatii de audit intern?
29Sep2017

Incasare avansuri pentru organizarea de evenimente. Emitere bon fiscal

de Daniel Crevelescu valabil la 29 Sep 2017
Intrebare: O societate incaseaza un avans in numerar pentru organizarea unor evenimente ulterioare (nunta). Poate utiliza chitanta in loc de bonul fiscal pentru incasarea avansului? La stornarea facturii de avans se elibereaza bon fiscal pentru intreaga suma.
20Sep2017

Activitati desfasurate de expertii contabili si contabilii autorizati

de Dana Hristu valabil la 20 Sep 2017
Intrebare: Un cabinet de contabilitate are codul CAEN 6920. Pe langa activitatea de baza mai are si codul secundar 7022 "Activitati de consultanta si management". In baza codului CAEN secundar poate edita si vinde prin site-ul propriu carti in format electronic scrise de membrii echipei sau este necesar alt cod CAEN?
14Sep2017

Cesiune creante si darea in plata

de Anca Ivanov valabil la 14 Sep 2017
Intrebare: O societate comerciala a incheiat un contract de cesiune creante preluand astfel un portofoliu de credite neperformante. O parte din aceste credite sunt garantate cu bunuri de natura proprietatilor imobiliare. Conform prevederilor din Ordinul 1802/2014, la momentul incheierii contractului de cesiune, societatea si-a recunoscut in evidentele contabile creanta la valoarea de cesiune, evidenta la ...
Pagina: 123456»
x