X

Autentificare cont

Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Recuperare user/parola

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Autentificare Inregistrare cont
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Portal actualizat la 14 Decembrie 2018
Contine toate actele normative din domeniu, actualizate la zi - parteneriat Legis

Livrare mancare la domiciliu. Regim TVA

Marilena Radulescu Raspuns oferit de
Marilena Radulescu
Economist si expert contabil
valabil la 18 Oct 2018Conform legislatiei in vigoare!
Intrebare: In cazul unui restaurant sau al unui hotel care livreaza la domiciliu mancare obtinuta in bucataria proprie pe baza de comanda telefonica (pentru 1-2 persoane) ce cota de TVA se va aplica dupa data de 1 Noiembrie 2018?

Raspuns:
Incepand cu data de 1 noiembrie 2018, pentru livrarile care constau in prestarea de servicii de restaurant si de catering, cu exceptia bauturilor alcoolice, altele decat berea care se incadreaza la codul NC 22 03 00 10, conform art.291 alin.(3) lit.e), se aplica cota de 5% TVA.
 
Nota: art.III din OUG 89/2018 introduce trei noi litere dupa lit.c), respectiv literele d)-f), prin care se suplimenteaza livrarile de servicii prestate pentru care se aplica cota de 5% TVA.
 
In concluzie,in cazul unui restaurant sau al restaurantului din cadrul unui hotel care livreaza la domiciliu mancare obtinuta in bucataria proprie pe baza de comanda telefonica se aplica cota TVA de 5%.
 
Este de la sine inteles ca, in cazul hotelului, acesta trebuie sa aiba inscris in obiectul sau de activitate si codul CAEN 5610 „Restaurante”. aferent anului 2017 pentru veniturile din activitati independente.
Alerta PortalContabilitate.roDescarca aici Programul Special de Alerta PortalContabilitate.ro!
Asigura-te, astfel, ca vei fi mereu primul care afla Noutatile PortalContabilitate.ro! ...clic aici

Newsletter portalcontabilitate.ro

Cheltuieli deductibile si nedeductibile. Studii de caz

Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul portalcontabilitate.ro si primesti cadou Raportul special "Cheltuieli deductibile si nedeductibile. Studii de caz"!

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Articole similare

13Dec2018

Anulare cod TVA. Obligatii si declaratii

de Elena Garofil valabil la 13 Dec 2018
08Dec2018

Livrare dispozitive medicale. Cota TVA

de Bogdan Costea valabil la 08 Dec 2018
05Dec2018

Regimul TVA al produselor alcoolice

de Anca Ivanov valabil la 05 Dec 2018
07Dec2018

Inregistrare TVA in alt stat membru. Obligatii fiscale

de Amelia Dumitras valabil la 07 Dec 2018
x