X

Autentificare cont

Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Recuperare user/parola

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Autentificare Inregistrare cont
Portal actualizat la 22 Septembrie 2017
Contine toate actele normative din domeniu, actualizate la zi - parteneriat Legis

Operatiuni impozabile

22Sep2017

Impozit nerezidenti pentru venituri din penalitati comerciale

de Anca Ivanov valabil la 22 Sep 2017
Intrebare: Conform contractului, pentru plata cu intarziere a facturilor de marfa furnizorul extern a emis o factura de penalitati. Furnizorul are domiciliul fiscal in Insulele Virgine Britanice. Intentionam sa achitam aceasta factura. Se plateste suma integrala sau trebuie oprit si virat impozitul autoritatilor romane?
22Sep2017

Livrare paleti. Regim TVA

de Elena Garofil valabil la 22 Sep 2017
Intrebare: Pentru mentinerea evidentei paletilor in momentul vanzarii emitem facturi catre clienti cu paletii livrati. Din punct de vedere TVA cum ar trebui sa fie tratate aceste facturi? Acestia sunt livrati in stare buna si nu se returneaza. Sunt primiti din Austria (costul lor fiind inclus in cel al marfii) si se declara la fondul de mediu.
18Sep2017

Cheltuileilie facturate de catre societatea nerezidenta din grup

de Dana Hristu valabil la 18 Sep 2017
Intrebare: Primim la sfarsitul fiecarui semestru (30 Iunie si 31 Decembrie) o factura pentru servicii de Grup facturate de asociatul unic (societatea nerezidenta, cu sediul fiscal in UE). Aceste servicii sunt stabilite prin contract si se presteaza in tara de rezidenta a furnizorului. Facturile sunt cu taxare inversa. Facturile primite pentru lunile iunie si decembrie sunt emise cu sumele stabilite anul ...
14Sep2017

Gaz petrolier lichefiat comercializat en-detail. Regim accize

de Flavia Vlad valabil la 14 Sep 2017
Intrebare: O societate detine o statie GPL iar domeniul de activitate este comert en-detail cu gaz lichefiat. Plateste si declara accize la stat?
14Sep2017

Transfer cladiri.Tratament fiscal TVA. Vanzator cu cod TVA anulat din oficiu

de Amelia Dumitras valabil la 14 Sep 2017
Intrebare: O societate infiintata in anul 2010 a preluat in anul 2011 (prin transfer de afacere) cladiri in valoare de 1.913.535 lei. In conformitate cu art.128 alin (7) din Codul fiscal aplicabil la data preluarii afacerii tranzactia nu a fost taxata din punct de vedere a TVA. Urmare a conditiilor de piata nefavorabile pentru continuarea afacerii in ianuarie 2016 societatea a intrat in faliment. In luna ...
14Sep2017

Taxare inversa. Laptopuri si accesorii achizitionate

de Bogdan Costea valabil la 14 Sep 2017
Intrebare: Firma a achizitionat 3 laptopuri+accesorii (mouse, USB etc.) de la o firma platitoare de TVA. Factura a fost emisa cu TVA zero pentru laptopuri. In baza carui articol din Codul fiscal s-a intocmit astfel factura?
25Aug2017

Facturare cheltuieli cu salariatii detasati. Tratament TVA

de Olguta Crevelescu valabil la 25 Aug 2017
Intrebare: Pentru executia unei lucrari societatea X, platitoare de TVA, a subcontractat anumite activitati specifice catre o societate Y. Avand in vedere conditiile impuse de beneficiarul final subcontractorul Y detaseaza un numar de persoane catre societatea X. Facturarea cheltuielilor cu salariile si contributiile angajator suportate de societatea X catre societatea Y este o operatiune taxabila dpdv al ...
28Aug2017

Refacturare vigneta din Ungaria. Implicatii TVA

de S.M. Armaselu valabil la 28 Aug 2017
Intrebare: O societate trebuie sa refactureze vigneta din Ungaria catre o alta societate din Romania.Societatea are factura de achizitie de la furnizorul din Ungaria cu TVA 27% (94,88 euro + TVA = 120,5 euro) desi ambele firme au cod valid de TVA. Este corect sa refacturam in lei contravaloarea a 120,5 euro + 19% TVA sau doar 120,50 euro?
22Aug2017

Vanzare bunuri imobile si mobile. Tratament fiscal. Societate in faliment

de Daniel Crevelescu valabil la 22 Aug 2017
Intrebare: O societate aflata in faliment vinde bunuri imobile si mobile. Sumele obtinute din vanzare se impoziteaza cu 16% impozit profit pentru fiecare bun vandut? Cum se reglementeaza acum conform Codului fiscal?
24Aug2017

Vanzare autoturisme care sunt declarate organului vamal in regim suspensiv de import

de Marilena Radulescu valabil la 24 Aug 2017
Intrebare: Societatea X din Romania importa autoturisme din Japonia carora nu le face vama in Romania tinandu-le in regim suspensiv in Romania si apoi le vinde catre cumparatori persoane fizice sau juridice in UE sau NON-UE. Care este tratamentul fiscal din punct de vedere TVA? Care este tratamentul fiscal din punct de vedere TVA daca autoturismele importate din Japonia de societatea X se primesc in ...
22Aug2017

Edificarea unei constructii de catre o societate pe un teren utilizat in baza unui contract de inchiriere

de Otilia-Mihaela Roman valabil la 22 Aug 2017
Intrebare: Pot sa construiesc o hala pe un teren inchiriat? Ce documente sunt necesare ca sa fie deductibile cheltuielile si TVA aferent acestei constructii? Se face un contract de executie cu o firma si se folosesc materiale proprii. Care este monografia contabila aferenta constructiei si care este baza legala pentru deductibilitate si documentele justificative?
13Aug2017

Tratament fiscal TVA pentru comert cu autoturisme second-hand

de Amelia Dumitras valabil la 13 Aug 2017
Intrebare: Compania cumpara masini second-hand de la personae fizice atat din tara cat si din strainatate (tari UE si NON-UE). Apoi aceste masini se vand, aplicandu-se TVA la margine. Cum se emit facturile? Cum se declara in declaratiile 300, 394 si 390? Care este tratamentul contabil si fiscal corect aplicat in cele trei situatii prezentate mai sus?
05Aug2017

Livrare bunuri. Regim TVA. Detasare transnationala in Germania

de Irina Dumitrescu valabil la 05 Aug 2017
Intrebare: Societatea are un contract de executie structura metalica pentru o persoana fizica, cetatean german. Livrarea acestei structuri intra in sarcina clientului. Un alt contract este pentru asistenta la montaj aceasta insemnand delegarea unui angajat al societatii in Germania la locul unde se va monta de catre client structura vanduta. 1. Cum trebuie intocmita factura de livrare, unde se va plati TVA ...
30Iul2017

Achizitii de servicii intracomunitare. Regim fiscal

de Dana Hristu valabil la 30 Iul 2017
Intrebare: Societatea achizitioneaza servicii intracomunitare din UE de la societati platitoare de TVA. Care sunt cerintele conform legislatie in vigoare referitoare la TVA si tratamentul fiscal?
Pagina: 123456»
x