X

Autentificare cont

Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Recuperare user/parola

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Autentificare Inregistrare cont
Portal actualizat la 19 Februarie 2018
Contine toate actele normative din domeniu, actualizate la zi - parteneriat Legis

Prestari servicii

15Feb2018

Facturare servicii de transport intracomunitar. Tratament declarativ

de Olguta Crevelescu valabil la 15 Feb 2018
Intrebare: Se factureaza cu TVA serviciul de transport, de o firma din Romania catre o firma din Anglia, pe ruta Timisoara-Londra? Se declara in D390 si D300?
13Feb2018

Societate pe actiuni. Contract individual de munca pentru asociat

de Dana Hristu valabil la 13 Feb 2018
Intrebare: Suntem o societate pe actiuni. Actiunile sunt detinute de doi asociati, unul avand 51%, iar celalalt 49%. Asociatul cu 49% are calitatea de administrator. Asociatul, care are calitatea de administrator, poate avea contract de munca?
13Feb2018

Servicii de instalare masini si echipamente industriale. Tratament TVA

de Olguta Crevelescu valabil la 13 Feb 2018
Intrebare: O societate comerciala cu sediul in Romania si platitoare de TVA are ca obiect de activitate, instalarea masinilor si echipamentelor industriale. Majoritatea activitatii se desfasoara prin delegarea salariatilor la sediul sau punctele de lucru ale clientilor din Romania, dar mai ales din strainatate (in Uniunea Europeana, cat si in afara ei). Cum intocmeste societatea din Romania factura de ...
13Feb2018

Sucursala broker de asigurare. Regim TVA

de Olguta Crevelescu valabil la 13 Feb 2018
Intrebare: O sucursala a unei societati de asigurari din UE s-a deschis in urma cu o luna si are drept domeniu de activitate, broker de asigurari. Legislatia aplicabila brokerilor de asigurare se aplica si in cazul sucursalei? Tebuie sa se inregistreze in scopuri de TVA? Are nevoie de cod intracomunitar de TVA, in situatia in care factureaza in UE? Se impoziteaza ca microintreprindere?
13Feb2018

Clienti persoane fizice din UE. Emiterea facturilor cu TVA

de Constanta Popa valabil la 13 Feb 2018
Intrebare: Referitor la intrebarea:Cand se refactureaza cheltuielile de transport catre un client din UE? Cum se procedeaza, din punct de vedere fiscal, cu TVA? Facturile se emit cu sau fara TVA? In ce cont trebuie sa inregistrez acest venit? In D300 sau D390? Unde se declara?De exemplu, DHL factureaza catre firma din Romania, cheltuieli de transport cu TVA, cand se expediaza catre comunitate marfa sau ...
09Feb2018

Refacturare cheltuieli de transport catre client UE. Tratament TVA

de Constanta Popa valabil la 09 Feb 2018
Intrebare: Cand se refactureaza cheltuielile de transport catre un client din UE? Cum se procedeaza, din punct de vedere fiscal, cu TVA? Facturile se emit cu sau fara TVA? In ce cont trebuie sa inregistrez acest venit? In D300 sau D390? Unde se declara?De exemplu, DHL factureaza catre firma din Romania, cheltuieli de transport cu TVA, cand se expediaza catre comunitate marfa sau fara TVA, cand expedierea ...
06Feb2018

Pensionar cu venituri obtinute din exercitarea unei profesii liberale. Declaratii fiscale si obligatii fiscale

de Constanta Popa valabil la 06 Feb 2018
Intrebare: Ce declaratii fiscale depune in anul 2018, o persoana fizica ce desfasoara o profesie liberala si care are calitatea de pensionar pentru limita de varsta? Ce obligatii fiscale are un practician in insolventa, care are cabinet individual de insolventa si care are si calitatea de pensionar?
04Feb2018

Inregistrare servicii de transport

de Gabriela Ilicea valabil la 04 Feb 2018
Intrebare: Pentru un serviciu prestat de un curier de transport al unor bunuri de achizitii, ce conturi de cheltuieli se foloseste - 628 sau 624?
01Feb2018

Incasari prin intermediul aparatelor PayPoint. Monografie contabila

de Irina Dumitrescu valabil la 01 Feb 2018
Intrebare: O societate desfasoara operatiuni de tip PayPoint - incasari a facturilor de utilitati, internet, telefonie etc. Banii incasati pentru utilitati se depun la banca, de unde, cu ordin de plata se transfera in contul proprietarului aparatului PayPoint. La sfarsitul lunii se emite o factura pentru comisionul incasat de la partener. Pentru aceste operatiuni, este nevoie de casa de marcat? Care este ...
27Ian2018

Avans facturat inainte de inregistrarea in scopuri TVA

de Elena Garofil valabil la 27 Ian 2018
Intrebare: Firma este neplatitoare de TVA si factureaza un avans pentru o constructie ce urmeaza a fi finalizata, de 450.000 lei, fara TVA. Dupa aceasta tranzactie, este obligatoriu sa devenim platitori de TVA? Dupa ce ne inregistram ca platitori de TVA, la finalizarea constructiei se factureaza toata constructia din care se scade avansul incasat (fara TVA). Cum se va factura valoarea intregii constructii, ...
25Ian2018

Import servicii. Tratament TVA si nerezidenti

de Daniel Crevelescu valabil la 25 Ian 2018
Intrebare: O societate din Romania, platitoare de TVA, primeste o factura de la furnizor din SUA. Obiectul facturii este atribuirea codului LEI, iar factura este platita integral. Ce obligatii fiscale are cumparatorul - TVA, impozit nerezidenti? Nu vom primi certificat de rezidenta fiscala.
25Ian2018

Prestarea de servicii de publicitate catre un ONG din Olanda. Obligatii TVA

de Constanta Popa valabil la 25 Ian 2018
Intrebare: Care sunt obligatiile fiscale ale unei entitati neplatitoare de TVA, in Romania ce presteaza servicii de publicitate online pentru un ONG din Olanda, neinregistrat in scopuri de TVA in Olanda?
24Ian2018

Inchiriere aparate slot-machine. Regim facturare

de Irina Coma valabil la 24 Ian 2018
Intrebare: Am dori sa inchiriem aparate slot-machine unei firme din Bulgaria. Cum intocmim factura de chirie, din punctul de vedere al TVA? Aparatele vor functiona in Bulgaria, noi doar le inchiriem.
24Ian2018

Depasirea plafonului de TVA la incasare. Cifra de afaceri

de Bogdan Costea valabil la 24 Ian 2018
Intrebare: O societate platitoare de TVA la incasare factureaza chirie imobil de pe teritoriul Romaniei si refacturare utilitati cu TVA catre o ambasada de pe teritoriul Romaniei. Factura emisa in aceste conditii intra sau nu in sistemul de TVA la incasare?
Pagina: 123456»
x