X

Autentificare cont

Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Recuperare user/parola

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Autentificare Inregistrare cont
Portal actualizat la 24 Aprilie 2018
Contine toate actele normative din domeniu, actualizate la zi - parteneriat Legis

Procedura de organizare si functionare a Registrului persoanelor care aplica plata defalcata a TVA

PortalContabilitate.ro Raspuns oferit de
PortalContabilitate.ro
contabil
15 Mar 2018Conform legislatiei in vigoare!
In Monitorul Oficial  nr. 187 din 28/02/2018 a fost publicat OANAF nr. 565 prin care s-a aprobat Procedura de organizare si functionare a Registrului persoanelor care aplica plata defalcata a TVA.
In temeiul dispozitiilor art. 2 alin. (7) din OG 23/2017 privind plata defalcata a TVA ANAF organizeaza Registrul persoanelor care aplica plata defalcata a TVA.
 
Informatiile cuprinse in acest registru sunt publice potrivit legii si se afiseaza pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala ( www.anaf.ro), sectiunea: Informatii publice subsectiunea Informatii privind agentii economici.
Persoanele interesate pot accesa informatii privind contribuabilii inscrisi in Registrul persoanelor care aplica plata defalcata a TVA, utilizand codul de inregistrare in scopuri de TVA al contribuabilului despre care se cauta informatii.
Registrul persoanelor care aplica plata defalcata a TVA permite consultarea informatiilor pentru fiecare persoana in parte, identificata prin codul de inregistrare in scopuri de TVA.

Pentru furnizarea informatiilor din registru, la solicitarea oricarei persoane interesate, pe pagina de internet
www.anaf.ro/Informatii publice/Informatii privind agentii economici  se publica un mesaj de informare, din care rezulta daca persoana impozabila aplica sau nu plata defalcata a TVA, daca este inscris prin optiune sau in mod obligatoriu, data inscrierii in registru.

In situatia in care persoana impozabila despre care se solicita informatii a mai fost inscrisa in Registrul persoanelor care aplica plata defalcata a TVA, dar a fost radiata, mesajul de informare va cuprinde si informatii cu privire la istoricul inscrierilor, respectiv data la care a fost inscrisa in registru si data la care a fost radiata din registru respectiva persoana precum si modul in care a aplicat mecanismul de plata defalcata a TVA, respectiv optional sau obligatoriu, cu specificarea perioadelor corespunzatoare.

Modul in care a aplicat mecanismul de plata defalcata a TVA, respectiv optional sau obligatoriu, inclusiv perioadele de aplicare optionala/obligatorie, se vor afisa pentru fiecare dintre perioadele in care persoana impozabila a figurat in registru.
 
Acest registru va putea accesat pentru verificarea partenerilor care aplica plata defalcata a TVA la adresa de web: https://www.anaf.ro/RegPlataDefalcataTVA/

Autor: consultant fiscal Dana Hristu
Alerta PortalContabilitate.roDescarca aici Programul Special de Alerta PortalContabilitate.ro!
Asigura-te, astfel, ca vei fi mereu primul care afla Noutatile PortalContabilitate.ro! ...clic aici

Newsletter portalcontabilitate.ro

Totul despre anularea si redobandirea codului de inregistrare in scopuri de TVA

Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul portalcontabilitate.ro si primesti cadou Raportul special "Totul despre anularea si redobandirea codului de inregistrare in scopuri de TVA"!

Da, doresc sa ma abonez si sa primesc informatii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare

x