X

Autentificare cont

Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Recuperare user/parola

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Autentificare Inregistrare cont
Portal actualizat la 24 August 2017
Contine toate actele normative din domeniu, actualizate la zi - parteneriat Legis

Proceduri fiscale

21Aug2017

Aplicare regim special si impozitare venituri din vanzare autoturisme second-hand

de Marilena Radulescu valabil la 21 Aug 2017
Intrebare: O societate noua infiintata doreste sa desfasoare activitate in domeniul vanzarilor auto-second hand. Societatea nu este platitoare de TVA. Autoturismele second-hand se achizitioneaza din UE iar vanzarea lor se face in Romania. Se aplica regimul special si se achita in UE TVA la marja de profit iar la vazarea in Romania se aplica impozit micro tot la marja de profit? Unde se declara regimul ...
10Aug2017

Compensare obligatii fiscale. Implicatii fiscale

de Gabi Popescu valabil la 10 Aug 2017
Intrebare: Societatea a depus la ANAF o cerere de compensare intre obligatiile fiscale scadente la data de 25.07.2017 si un impozit pe veniturile din servicii prestate nerezidentilor, retinut si achitat in mod eronat (deoarece serviciile respective nu intrau in sfera de aplicare a acestui impozit). Obligatiile fiscale scadente la data de 25.07.2017 cuprind, in cazul societatii noastre, impozitul pe salarii ...
31Iul2017

Majorare capital social din rezervele create din reevaluarea imobilizarilor

de Marilena Radulescu valabil la 31 Iul 2017
Intrebare: O societate doreste majorarea capitalului social pe baza rezultatului reportat din surplusul din rezerve (cont contabil 1175). Acesta a fost impozitat (considerat drept cheltuiala nedeductibila la momentul respectiv). Se poate face aceasta majorare? Se platesc anumite taxe sau impozite fiscale?
31Iul2017

Lichidare societate. Cesiune parti sociale detinute la alta societate catre asociati

de Daniel Crevelescu valabil la 31 Iul 2017
Intrebare: O societate care doreste sa faca o lichidare voluntara si detine parti sociale la alta societate. Firma nu doreste cesiunea partilor sociale decat asociatilor (firmei in lichidare). Cum se va inregistra in cotabilitate aceasta situatie avand in vedere ca se afla in procedura de lichidare? Exista venit din lichidare sau impozit pe venit de 3%?
27Iul2017

Parti sociale detinute la alta societate. Lichidare voluntara

de Dana Apostolescu valabil la 27 Iul 2017
Intrebare: O societate doreste lichidarea voluntara. Detine parti sociale la o alta societate. Ce se intampla cu aceste parti sociale si ce implicatii fiscale are asupra procesului de lichidare?
28Iul2017

Majorare capital prin aport in natura. Implicatii fiscale

de S.M. Armaselu valabil la 28 Iul 2017
Intrebare: Cum procedeaza o societate care doreste sa participe la majorarea capitalului social unei alte societati afiliate prin aport in natura cu un teren agricol detinut? Cum se face trecerea din gestiunea firmei X in gestiunea firmei Y si care sunt implicatiile fiscale?
25Iul2017

Ambalaje valorificate. Tratament fiscal TVA si impozit pe profit

de Amelia Dumitras valabil la 25 Iul 2017
Intrebare: Societatea are activitate de comert cu ridicata, comert cu amanuntul produse alimentare si bauturi. La activitatea de comert cu ridicata multe din ambalajele la bauturi s-au deteriorat. Pentru ambalaje achizitionate cota de TVA a fost zero. Daca societatea le scoate din gestiune pe baza de proces-verbal acestea sunt deductibile fiscal la impozit pe profit? Din punct de vedere al TVA exista ...
17Iul2017

Contract de comodat intre societate si asociatul unic

de Gabriel Apostolescu valabil la 17 Iul 2017
Intrebare: Societatea X are un contract de comodat pe un spatiu de la o persoana fizica si doreste sa il dea in chirie societatii Y. Persoana fizica este si asociatul unic al societatii X. Este legala aceasta inchiriere?
07Iul2017

Schimbare sediu. Depunerea formularului 050 pentru modificare domiciliu fiscal

de Elena Garofil valabil la 07 Iul 2017
Intrebare: Suntem organizatie non-profit infiintati prin judecatorie si nu la Registrul Comertului. In anul 2014 ne-am schimbat sediul social (modificarile fiind facute la judecatorie). Trebuia sa depun la ANAF declaratia 050 pentru modificarea sediului? Cat este amenda pentu nedepunerea acestei declaratii?
05Iul2017

Anularea cesiunii de creanta. Creanta incerta

de Elena Olteanu valabil la 05 Iul 2017
Intrebare: O societate din Romania vinde o creanta pe care o are de la o firma din UE catre o alta societate din Romania in schimbul unei datorii pe care aceasta din urma o are la prima societate romaneasca. La un moment dat realizeaza ca prestarea de serviciu nu a avut loc si ca, de fapt, creanta nu era certa. Se poate anula cesiunea de creante?
27Iun2017

Clinica medicala. Remunerare medici colaboratori. Tratament fiscal

de Constanta Popa valabil la 27 Iun 2017
Intrebare: O clinica medicala are incheiate contracte de prestari servicii cu medici stomatologi si pediatri care la randul lor functioneaza drept SRL sau PFA. Aceasta risca o eventuala reclasificare si reincadrare a contractelor drept contracte de munca in cazul unui control fiscal sau acest risc apartine doar prestatorilor de servicii? Daca da, care sunt conditiile care trebuie indeplinite ca acest risc ...
22Iun2017

Achitare taxe de scolarizare. Avantaje in natura

de Gabi Popescu valabil la 22 Iun 2017
Intrebare: O persoana juridica achita taxele de scolarizare pentru copii administratorilior/asociatilor/angajatilor in baza unei facturi emise de scoala. Persoana juridica ofera si inregistreaza drept beneficiu sustinerea taxelor de scolarizare pentru acestia. Scoala factureaza persoanei juridice taxe de scolarizare. Scoala factureaza in numele copilului celelalte costuri auxiliare scolarizarii. Care sunt ...
20Iun2017

Depunerea cererii C800 pentru aderare la Spatiu Privat Virtual

de Constanta Popa valabil la 20 Iun 2017
Intrebare: Unde trebuie depusa cererea C800 pentru aderarea la Spatiul Privat Virtual unde trebuie depusa?
13Iun2017

Provizione pentru nedeclararea unor impozite si taxe

de Dana Hristu valabil la 13 Iun 2017
Intrebare: In ce conditii si ce documente sunt necesare pentru a constitui provizioane pentru eventualele erori contabilie de inregistrare si nedeclarare a unor impozite si taxe rezultate din modul de interpretare a unor contracte comerciale? Care sunt notele contabile?
Pagina: 123456»
x