X

Autentificare cont

Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Recuperare user/parola

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Autentificare Inregistrare cont
Portal actualizat la 17 Octombrie 2017
Contine toate actele normative din domeniu, actualizate la zi - parteneriat Legis

Proceduri fiscale

13Oct2017

Inchiriere imobile. Declarare punct de lucru

de Gabi Popescu valabil la 13 Oct 2017
Intrebare: Societatea este microintreprindere neplatitoare de TVA si are codul CAEN 5520. Asociatul unic al societatii a pus la dispozitia societatii un numar de 9 apartamente, pe baza de contract de comodat (proprietate personala). Societatea inchiriaza aceste apartamente in timpul sezonului estival mai-septembrie catre persoane fizice sau juridice. Societatea are nevoie de avize/autorizatii speciale ...
06Oct2017

Facturare servicii prestate. Cota TVA

de Elena Garofil valabil la 06 Oct 2017
Intrebare: Societatea are activitate de transport si realizeaza transporturi intracomunitare. In luna decembrie 2016, se transporta utilaje din Belgia in Romania pentru persoane fizice din Romania, se intocmeste CMR si factura de prestari servicii cu TVA (20%). Persoanele fizice achita acest serviciu in 2017, iar bonul de casa de marcat este cu TVA 19%. Care este procedura corecta?
27Sep2017

Total active in bilant. Modul de calcul

de Olguta Crevelescu valabil la 27 Sep 2017
Intrebare: Cum se calculeaza totalul activelor din bilant? Sunt supuse auditului si situatiilor financiare anuale ale entitatilor mici care, pe baza balantei de verificare intocmite la data de 31 decembrie 2015, depasesc limitele a cel putin doua dintre urmatoarele trei criterii: a) totalul activelor: 16.000.000 lei; b) cifra de afaceri neta: 32.000.000 lei; c) numarul mediu de salariati in cursul ...
31Aug2017

Venituri din cesionarea actiunilor. Tratament fiscal

de Justinian Cucu valabil la 31 Aug 2017
Intrebare: Societatea a cumparat propriile actiuni de la actionari persoane fizice. Pretul de cumparare este mai mare dacat valoarea nominala. Cui ii revine sarcina calculului impozitului si plata acestuia pentru castigul realizat din transferul actiunilor? Se datoreaza contributii sociale? Ce obligatii declarative are societatea si persoana fizica?
25Aug2017

Cedare parti sociale. Schimbare sediu social

de Gabi Popescu valabil la 25 Aug 2017
Intrebare: Societatea intetioneaza sa cedeze partile sociale. Noul asociat schimba sediul. Societatea este inregistrata in scopuri de TVA isi pastreaza aceasta calitate sau trebuie iar depusa documentatie la finante cu schimbarile?
21Aug2017

Aplicare regim special si impozitare venituri din vanzare autoturisme second-hand

de Marilena Radulescu valabil la 21 Aug 2017
Intrebare: O societate noua infiintata doreste sa desfasoare activitate in domeniul vanzarilor auto-second hand. Societatea nu este platitoare de TVA. Autoturismele second-hand se achizitioneaza din UE iar vanzarea lor se face in Romania. Se aplica regimul special si se achita in UE TVA la marja de profit iar la vazarea in Romania se aplica impozit micro tot la marja de profit? Unde se declara regimul ...
10Aug2017

Compensare obligatii fiscale. Implicatii fiscale

de Gabi Popescu valabil la 10 Aug 2017
Intrebare: Societatea a depus la ANAF o cerere de compensare intre obligatiile fiscale scadente la data de 25.07.2017 si un impozit pe veniturile din servicii prestate nerezidentilor, retinut si achitat in mod eronat (deoarece serviciile respective nu intrau in sfera de aplicare a acestui impozit). Obligatiile fiscale scadente la data de 25.07.2017 cuprind, in cazul societatii noastre, impozitul pe salarii ...
31Iul2017

Majorare capital social din rezervele create din reevaluarea imobilizarilor

de Marilena Radulescu valabil la 31 Iul 2017
Intrebare: O societate doreste majorarea capitalului social pe baza rezultatului reportat din surplusul din rezerve (cont contabil 1175). Acesta a fost impozitat (considerat drept cheltuiala nedeductibila la momentul respectiv). Se poate face aceasta majorare? Se platesc anumite taxe sau impozite fiscale?
31Iul2017

Lichidare societate. Cesiune parti sociale detinute la alta societate catre asociati

de Daniel Crevelescu valabil la 31 Iul 2017
Intrebare: O societate care doreste sa faca o lichidare voluntara si detine parti sociale la alta societate. Firma nu doreste cesiunea partilor sociale decat asociatilor (firmei in lichidare). Cum se va inregistra in cotabilitate aceasta situatie avand in vedere ca se afla in procedura de lichidare? Exista venit din lichidare sau impozit pe venit de 3%?
27Iul2017

Parti sociale detinute la alta societate. Lichidare voluntara

de Dana Apostolescu valabil la 27 Iul 2017
Intrebare: O societate doreste lichidarea voluntara. Detine parti sociale la o alta societate. Ce se intampla cu aceste parti sociale si ce implicatii fiscale are asupra procesului de lichidare?
28Iul2017

Majorare capital prin aport in natura. Implicatii fiscale

de S.M. Armaselu valabil la 28 Iul 2017
Intrebare: Cum procedeaza o societate care doreste sa participe la majorarea capitalului social unei alte societati afiliate prin aport in natura cu un teren agricol detinut? Cum se face trecerea din gestiunea firmei X in gestiunea firmei Y si care sunt implicatiile fiscale?
25Iul2017

Ambalaje valorificate. Tratament fiscal TVA si impozit pe profit

de Amelia Dumitras valabil la 25 Iul 2017
Intrebare: Societatea are activitate de comert cu ridicata, comert cu amanuntul produse alimentare si bauturi. La activitatea de comert cu ridicata multe din ambalajele la bauturi s-au deteriorat. Pentru ambalaje achizitionate cota de TVA a fost zero. Daca societatea le scoate din gestiune pe baza de proces-verbal acestea sunt deductibile fiscal la impozit pe profit? Din punct de vedere al TVA exista ...
17Iul2017

Contract de comodat intre societate si asociatul unic

de Gabriel Apostolescu valabil la 17 Iul 2017
Intrebare: Societatea X are un contract de comodat pe un spatiu de la o persoana fizica si doreste sa il dea in chirie societatii Y. Persoana fizica este si asociatul unic al societatii X. Este legala aceasta inchiriere?
07Iul2017

Schimbare sediu. Depunerea formularului 050 pentru modificare domiciliu fiscal

de Elena Garofil valabil la 07 Iul 2017
Intrebare: Suntem organizatie non-profit infiintati prin judecatorie si nu la Registrul Comertului. In anul 2014 ne-am schimbat sediul social (modificarile fiind facute la judecatorie). Trebuia sa depun la ANAF declaratia 050 pentru modificarea sediului? Cat este amenda pentu nedepunerea acestei declaratii?
Pagina: 123456»
x