PortalContabilitate.ro
Consultanta specializata
pentru CONTABILI
Cauta articol   Tip articol
 Domeniu Camp

...sau foloseste motorul de cautare avansata
Contine toate actele normative din domeniu, actualizate la zi - parteneriat Legis
Legislatia UE: Prin autentificare, sunt de acord cu faptul ca site-ul PortalContabilitate.ro poate seta module cookie in browserul meu.
Username:
Parola:
Tine-ma minte
 

Flux RSS PortalContabilitate.ro pe Facebook Twitter Trimite pe Yahoo Messenger Trimite prin email Mareste font Micsoreaza font Font default

Venituri si impozite fundatie

Elena Ionescu, valabil la 12-Mai-2011

Tags: ONG, OMFP 1969/2007, Declaratia 100, Declaratia 010, OMFP 34/2011, OMFP 2689/2010, OMFP 3055/2009, OG 26/2000

Intrebare: O asociatie a crescatorilor de animale, constituita in baza OUG 26/2000, persoana juridica fara scop patrimonial, inregistrata in registrul Asociatiilor si Fundatiilor, are ca scop ajutarea crescatorilor de animale, intretinerea pasunilor si islazurilor inchiriate si arendate in vederea cresterii productiei de masa verde (conform statutului). In statut, printre atributiile asociatiei stabilite pentru realizarea scopului mentionat mai sus are si urmatorul punct: "inchiriaza, concesioneaza sau arendeaza pajisti si islazuri in vederea organizarii taberelor de vara de animale pentru membrii asociatiei".
Asociatia are inchiriate pajisti si islazuri de la consiliul local din zona in baza unui "contract de inchiriere a terenurilor pentru pasunat".
La randul ei asociatia a incheiat cu membrii asociatiei "contracte de pasunat a masei verzi" care au ca obiect "exploatarea masei verzi" de pe suprafetele de pasune care se afla in chiria asociatiei si pe care asociatie are obligatia sa execute lucrari de ameliorare, fertilizare si intretinere care sa duca la cresterea si imbunatatirea masei ierboase. Conform acestor contracte, membrii asociatiei platesc o taxa de exploatare a masei verzi (prevazuta in contract la pretul contractului).
Veniturile realizate de asociatie sunt venituri din cotizatii membri, sponsorizari si aceste taxe de exploatare a masei verzi.

Avand in vedere cele de mai sus, taxa de exploatare a masei verzi incasata de asociatie in baza contractelor incheiate cu membrii acesteia, poate fi considerata ca fiind un venit din activitati fara scop patrimonial (sa intre in categoria veniturilor neimpozabile) sau este un venit din activitati economice?
De asemenea, cheltuielile cu inchirierea pasunilor pot fi cheltuieli aferente activitatii fara scop patrimonial sau ale activitatilor economice?

In cazul in care asociatia realizeaza si venituri economice trebuie sa depuna declaratia 010 pentru a se inregistra ca platitoare de impozit pe profit anual? Care este termenul de depunere al declaratiei 010?
Pentru declararea impozitului pe profit trebuie sa depuna si declaratia 100 pentru luna decembrie sau va depune numai declaratia 101?
Daca realizeaza excedent la sfarsitul exercitilui financiar din activitati fara scop patrimonial, va trebui sa calculeze obligatoriu rezerva legala pentru rezultatul din activitati fara scop patrimonial? Diferenta de excedent o poate folosi pentru acoperirea pierderii realizate din activitati economice?


Adauga acest articol in site-ul tau

Newsletter PortalContabilitate.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul Portalcontabilitate.ro si primesti cadou Raportul special "Noutati fiscale privind aplicarea TVA din 1 ianuarie 2014"!
 

  Da, doresc sa ma abonez si sa primesc informatii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informareArticole similare


     » Tratament fiscal venituri din subventii APIA 
     de Elena Ionescu, 11-Apr-2014
     » Intrebari si raspunsuri » Impozit pe profit » Impozit pe profit

     » Pierdere fiscala. Recuperare 
     de Irina Coma, 23-Mar-2014
     » Intrebari si raspunsuri » Impozit pe profit » Impozit pe profit

     » Impozit profit anticipat trimestrul IV. Declarare in D100 
     de Irina Coma, 12-Mar-2014
     » Intrebari si raspunsuri » Impozit pe profit » Impozit pe profit

     » Declaratia privind impozitul pe profit, pentru o societate inregistrata de la 1 februarie ca platitoare de impozit pe veniturile microintreprinderilor 
     de Dana Hristu, 12-Mar-2014
     » Intrebari si raspunsuri » Impozit pe profit » Impozit pe profit

     » Daune-interese in baza contractelor incheiate cu clientii si furnizorii 
     de Dana Hristu, 03-Mar-2014
     » Intrebari si raspunsuri » Impozit pe profit » Impozit pe profit