Apliacre cota redusa de TVA dulciuri servite in interiorul cofetariei

O alta situatie ar fi urmatoarea:
Pentru unele preparate se utilizeaza sub 10 g/100 g zahar in produsul finit, insa se adauga si indulcitori naturali care, impreuna cu zaharul, depasesc 10 g/100 g produs finit. Care este cota de TVA aplicabila in acest caz? Pentru alte preparate se utilizeaza peste 10 g/100 g in produsul finit doar indulcitori naturali. Care este cota de TVA aplicabila in acest caz?
Specificam ca produsele finite preparate in cofetarie se incadreaza la urmatoarele coduri NC:
1704 Produse de cofetarie fara cacao (inclusiv cele cu indulcitori);
1806 Ciocolata si alte preparate care contin cacao;
1905 Produse de brutarie/patiserie (inclusiv biscuiti, napolitane).
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Fa-ti un CONT de TESTARE GRATUITA completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un Click AICI)
Atentie la data valabilitatii intrebarii!
Raspunsul oferit este in concordanta cu legislatia in vigoare la data de 22 oct 2025.
cel mai cunoscut site de consultanta fiscal-contabila din Romania
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Newsletter portalcontabilitate.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul portalcontabilitate.ro si primesti cadou Raportul special "Procedura de corectare a erorilor contabile"!

Un produs marca 