41 spete pentru codul CAEN 5621
28Ian2024
Regim micro HORECA 2024
de
Vera Constantin
valabil la 28 Ian 2024
Intrebare: 1. In 2023 societatile din domeniul horeca, indiferent de cifra de afaceri, ramaneau la impozit micro daca nu optau altfel. In 2024 rama la fel? Cu 1.01.2024 s-a schimbat modul de impozitare, impozitul impus inca de la inceput este 3% in loc de 1%? 2. Daca un asociat detine parti sociale la doua societati din domeniul Horeca, este obligat sa treaca cu una dintre ele la impozit pe profit? 3. ...
28Ian2024
Firma de catering. Cota de TVA pentru livrare preparate alimentare catre scoli
de
Amelia Dumitras
valabil la 28 Ian 2024
Intrebare: Firma noastra asigura in regim de catering doua situatii:- desfacere in cantina unde meniul este format din: felul I + felul II + desert.- desfacere catre scoli si gradinite unde meniul este format din: felul II + fruct + desert.Cu 1.01.2024 cota de TVA s-a schimbat pentru deserturi (cele care contin peste 10g/100 g produs), adica pentru 99% dintre ele, de la 9 la 19%.Facturarea se ...
02Aug2023
Inregistrare prima de fuziune
de
Elena Garofil
valabil la 02 Aug 2023
Intrebare: In procesul de fuziune dintre 2 societati, in cazul in care societatea absorbanta are capital propriu negativ, deci rata de schimb a partilor sociale este negativa si nu se pot emite parti sociale noi, se mai calculeaza prima de fuziune?
24Iul2023
Microintreprindere. CA horeca
de
Daniela Manole
valabil la 24 Iul 2023
Intrebare: O societate cu obiectul de activitate 5621 "Activitati de alimentatie (catering) pentru evenimente depaseste in luna iunie plafonul (micro) de 500.000 euro si pana la sfarsitul anului va depasi 1.000.000 euro.Societatea poate sa ramana platitoare de impozit micro in anul 2023 daca depaseste 500.000 euro? Societatea poate sa ramana platitoare de impozit micro in anul 2023 daca depaseste ...
15Iul2023
Cota de TVA comision Booking
de
Constanta Popa
valabil la 15 Iul 2023
Intrebare: Ce cota de TVA aplica Booking-ul de la 01.01.2023 la taxarea inversa?
07Iul2023
Cota de TVA aplicata pentru servicii de catering
de
Elena Garofil
valabil la 07 Iul 2023
Intrebare: O societate comerciala care are ca si activitate principala servicii de catering, factureaza la finalul lunii toate serviciile efectuate in cursul lunii respective. Este corect sa aplice pe factura TVA 9% pentru facturare servicii de catering, in conditiile in care printre produsele livrare in cursul lunii catre client sunt si sucuri carbogazoase cu continut de zahar achizitionate de catre ...
31Mai2023
Vanzare preparate alimentare prin Bolt
de
Anca Bilas
valabil la 31 Mai 2023
Intrebare: O firma platitoare de TVA - X preia comenzi pentru produsele comercializate - alimente preparate, prin platforma Bolt. Firma X emite bon fiscal prin casa de marcat proprie, iar agentul Bolt preia comanda. La finalul lunii, Bolt emite factura de servicii. Care sunt monografiile contabile in relatia cu Bolt - incasare, compensare sume si TVA?
22Apr2023
Impozit pe venitul microintreprinderilor. Activitate HORECA
de
Nicolae Liviu
valabil la 22 Apr 2023
Intrebare: O societate neplatitoare de TVA opteaza la infiintare pentru regimul microintreprinderilor. Societatea s-a infiintat la 30.03.2023 si nu doreste sa angajeze pana la data de 30.04.2023. Poate ramane microintreprindere ca urmare a faptului ca desfasoara activitati din sfera codului CAEN 5621 (acesta fiind codul principal de activitate)?
26Mar2023
Primire la practica studenti
de
Anca Bilas
valabil la 26 Mar 2023
Intrebare: O studenta la facultatea de Business din cadrul UBB Cluj are obligatia de a desfasura practica la o societate comerciala. Societatea comerciala care o primeste pentru realizarea activitatii practice ar dori sa stie urmatoarele:1. Primirea in activitatea proprie se face pe baza unor documente emise de Institutia de invatamant superior? 2. Institutia de invatamant superior stabileste ...
18Feb2023
Casa de marcat. Stand de prezentare evenimente
de
Vera Constantin
valabil la 18 Feb 2023
Intrebare: O persoana juridica nou infiintata, societate comerciala cu asociat unic, are obiectul principal de activitate Activitati de alimentatie (catering) pentru evenimente cu codul CAEN 5621 si activitatea secundara este Baruri si Alte activitati de servire a bauturilor, cod CAEN 5630. Activitatea va consta in prezenta la diferite evenimente cu un mic stand de prezentare si de servire de produse ...
17Dec2022
Cota de TVA 2023. Servicii de restaurant
de
Elena Garofil
valabil la 17 Dec 2022
Intrebare: Suntem o societate cu doua directii de activitate:- livrari la domiciliu - catering pe baza de comenzi telefonice a meniului zilei, operatiuni cu 9% TVA in 2022.- catering industrial in locatia clientului a meniului zilei, operatiune cu 5% TVA in 2022 (in locatia clientului avem punct de lucru, cantina inchiriata, oamenii care deservesc zilnic angajatii).Ce se schimba din punctul de ...
27Mai2022
Sistemul RO e-factura
de
Daniela Manole
valabil la 27 Mai 2022
Intrebare: Incepand cu 1 iulie 2022 firmele care lucreaza cu produse cu risc fiscal ridicat sau in relatia B2G trebuie sa incarce facturile in sistemul E-factura. Exista vreun termen de incarcare raportat la data emiterii facturii sau trebuie incarcate in sistem in aceeasi zi in care facturile se emit?
23Apr2022
Impozit specific
de
Raluca Liliana Anghelache
valabil la 23 Apr 2022
Intrebare: O societate are cod CAEN 5621. Produce meniuri si le distribuie la clienti (asigura transportul pana la client). Totodata serveste mancarea si in restaurantul propriu, cand sunt evenimente (parastas, nunta botez).Pentru veniturile obtinute din cateringul livrat la clienti se aplica impozit specific sau impozit pe profit? In acest caz nu ne putem lega de o suprafata pentru a calcula impozit ...
19Feb2022
Centrala de incendiu achizitionata de societate. Inregistrare in evidenta financiar-contabila
de
Diana Popescu
valabil la 19 Feb 2022
Intrebare: O societate (proprietara cladirii) a achizitionat centrala de incendiu cu toate cele necesare pentru a fi pusa in functiune (detector de fum, detector de temperatura, cablu, cleme, tub si manopera de cablare, instalare si configurare) si a efectuat lucrari de montare instalatie hidranti interiori. Care este recomandarea dvs. pentru inregistrarea celor expuse?