40 spete pentru codul CAEN 5629
14Feb2024
Organizare evenimente
de
Gina Popescu
valabil la 14 Feb 2024
Intrebare: Am o firma platitoare de TVA si impozit pe profit, el avand functia de bucatar cu ajutoare pe langa el, fara salariatii, doar cu zilieri. 1. Daca societatea are doar zilieri este necesar depunere declaratiei 700 pentru modificare vector fiscal cu angajati?2. Societatea are ca si activitate pregatirea de preparate (meniuri de mancare) pentru diferite aniversarii. Acesta are contract de ...
05Ian2024
Repartizare dividende aferente bilantului interimar
de
Anca Bilas
valabil la 05 Ian 2024
Intrebare: Daca la 30.09.23 am un profit de 100.000 lei si se face bilant interimar, pot sa fac AGA pentru repartizarea pe dividende doar a 50.000 lei si sa platesc impozit pe dividende doar la 50.000 lei sau trebuie platit impozit la toata valoarea profitului de la 30.09.23?
21Dec2023
Inregistrare taxa verde inscrisa pe factura
de
Elena Garofil
valabil la 21 Dec 2023
Intrebare: Am o societate care vinde corpuri de iluminat. Taxa verde de pe facturile de achizitii cum se inregistraza?
01Nov2023
Vanzare meniuri deja pregatite
de
Anca Bilas
valabil la 01 Nov 2023
Intrebare: O societate platitoare de TVA si impozit pe profit are ca domeniu de activitate in industria alimentara. Desfasurarea activitatii se afla la terti, in speta un bucatar cu ajutoarele lui. Societatea doar pregateste mancarea (scoate pe sala meniul pregatit) ce se serveste la un eveniment (nunta/botez etc.) fara bauturi alcoolice sau orice altfel de marfa servita ca atare. Care este ...
31Iul2021
Cota tva meniuri all inclusive
de
Vera Constantin
valabil la 31 Iul 2021
Intrebare: La o societate care se ocupa cu organizari de nunti/botezuri, exista doua tipuri de meniu care se pun la dispozitia clientului1. all inclusive: mancare cu bauturi alcoolice incluse;2. meniu cu mancare si bauturi nealcoolice incluse.In pretul meniului intra si servicii de servire. Mancarea este facuta in bucataria proprie.Ce cote de tva se aplica pentru cele doua situatii?
30Iul2021
Meniuri cu bauturi alcoolice si nealcoolice. Cota TVA
de
Dana Hristu
valabil la 30 Iul 2021
Intrebare: O sala de organizare evenimente: nunti, botezuri are cod CAEN 5629. Factureaza catre client:1. un meniu all inclusive mancare + bauturi alcoolice si nealcoolice. Cum se intocmeste factura? Cu ce cota de tva? Pretul e per meniu care include tot. Nu se poate defalca pretul pentru bauturi alcoolice si nealcoolice separat.2. un meniu mancare + bauturi nealcoolice. Ce cota este ...
22Mai2021
Costurile indatorarii
de
Anca Ivanov
valabil la 22 Mai 2021
Intrebare: La un credit de investitii pe termen lung, pentru construirea unei cladiri, comisioanele de acordare credit si dobanzile intra pe cheltuiala sau intra pe investitii?
02Nov2020
Acordarea tichetelor de masa in conditiile reducerii timpului de munca. OUG 132/2020
de
S.M. Armaselu
valabil la 02 Nov 2020
Intrebare: Articolul 1 al (7) Indemnizatiei prevazuta la alin. (4) reprezinta venit de natura salariala si este supusa impozitarii si platii contributiilor sociale, in conditiile legii. Pentru calculul impozitului pe venit se aplica regulile prevazute la art. 78 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 227/2015, cu modificarile si completarile ulterioare si al (10) Pe perioada de aplicabilitate a masurii prevazute ...
21Oct2018
Servicii de catering. Cota TVA de 5%
de
Olguta Crevelescu
valabil la 21 Oct 2018
Intrebare: Societatea are drept obiect secundar de activitate autorizata Codul CAEN 5629. Saptamanal se factureaza contravaloarea mesei calde servite de salariati conform comenzii si devizelor. Masa se serveste doar de catre salariatii firmei pentru care exista contract incheiat. Potrivit modificarii aduse Codului fiscal prin OUG 89/2018 pentru aceasta activitate se aplica cota redusa de TVA de 5%?
03Sep2018
Comercializare bere si vinuri in alimentatia publica. Impozit pe profit si impozit specific
de
Otilia-Mihaela Roman
valabil la 03 Sep 2018
Intrebare: Societate cu cod CAEN principal 5629 - alte activitati de alimentatie publica si coduri secundare pentru cantina, catering, restaurant, organizare evenimente este in prezent microintreprindere. In trimestrul 4 2018 va trece la impozit specific si impozit pe profit pentru depasirea cifrei de afaceri. In activitatea de catering si organizare evenimente am dori sa comercializam si bauturi alcoolice, ...
14Apr2018
Societate suspendata la Registrul Comertului. Depunerea electronica a declaratiilor fiscale
de
Dana Hristu
valabil la 14 Apr 2018
Intrebare: O societate suspendata la Registrul Comertului trebuie reactivata dupa 3 ani in 2017. Societatea nu a fost reactivata si ea apare in continuare ca fiind inactiva pe site-ul Mfinante.ro. Pana in luna decembrie 2017 au fost depuse declaratiile 100 (pe zero) si bilantul la ghiseu. Din luna ianuarie 2018, nu mai pot fi depuse la ghiseu. Se poate depune procura pentru depunerea electronica a ...
04Oct2017
Impozitare activitate de constructii in conditiile in care societatea aplica impozit specific. Tratament fiscal
de
Olguta Crevelescu
valabil la 04 Oct 2017
Intrebare: O persoana juridica romana desfasoara activitati de organizare evenimente si are codul CAEN principal 5629 "Alte servicii de alimentatie". La data de 31.12.2016, societatea a inregistrat o cifra de afaceri din activitatea principala de peste 500.000 euro si figureaza drept platitoare de impozit pe profit.Incepand cu 01.01.2017, societatea isi modifica vectorul fiscal si se inregistreaza ca ...
25Aug2017
Optiune impozit pe profit incepand cu 01.08.2017. Tratament declarativ
de
Daniel Crevelescu
valabil la 25 Aug 2017
Intrebare: Referitor la intrebarea:O societate este platitoare de impozit profit si specific de la 01.01.2017. De la 01.08.2017 trece la impozit microintreprindere. Tot de la 01.08.2017 trece la impozit pe profit (s-a majorat capitalul social la 45000 lei). Va depune declaratia 101 pentru luna iulie 2017 sau numai declaratia 100 avand in vedere ca termenul a fost 25.07.2017. Cum se ...
22Aug2017
Activitate de comert ambulant. Tip de contract
de
Rodica Mantescu
valabil la 22 Aug 2017
Intrebare: O societate are nevoie de 3 salariati doua zile pe saptamana iar de doua ori pe luna pentru desfasurarea activitatii de comert ambulant. Aceasta necesitate este doar sezoniera, pe lunile de vara. Cum e corect sa angajeze persoanele?