Consolidare contabila. Metoda punerii in echivalenta
Vanzare de la Grup SA catre Afiliat.
Exemplu: Grupul a vandut catre Afiliat marfuri in valoare de 7 milioane (cont 707), cu un cost aferent inregistrat in contul 607 de 2,8 milioane, si a vandut productie proprie in valoare de 2 milioane (cont 701), cu un cost de productie de 1,2 milioane. Vanzare de la Afiliat catre Grup de marfuri.
Exemplu: Afiliatul a vandut catre Grup SA marfuri in valoare de 10 milioane (cont 707), cu un cost aferent inregistrat in contul 607 de 14 milioane.
Mentionez ca afiliatul a inregistrat o pierdere in bilantul individual de 3 milioane si are un capital propriu de (2) milioane, format din:
1012: 200.000 lei
117: 700.000 lei
106: 100.000 lei
121: (3) milioane lei
Va rugam sa ne spuneti cum sunt preluate aceste elemente in bilantul consolidat al grupului prin metoda punerii in echivalenta. Va rugam sa confirmati daca elementele de bilant, precum soldurile conturilor de 4xx in relatia cu Afiliatul, nu se ajusteaza la consolidarea prin metoda punerii in echivalenta. Din calculele noastre, ar reiesi ca, desi Grupul preia 45% din pierderea de 3 milioane a Afiliatului, adica 1,35 milioane in contul 121 al Grupului, aceasta este stinsa prin deducerea marjei negative de pe tranzactiile de vanzare ale Afiliatului catre Grup de 1,8 milioane (45% * (10 milioane - 14 milioane)), rezultand astfel un impact pozitiv in Grup. Daca acesta este cazul, si cu cat pierderea facuta de Afiliat in relatia cu Grupul este mai mare, cu atat mai benefic ar fi pentru Grup la punerea in echivalenta, ne este greu sa intelegem rationamentul economic al acestui impact.
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Clic aici pentru a te convinge de utilitatea raspunsurilor oferite de expertii portalcontabilitate.ro
Atentie la data valabilitatii intrebarii!
Raspunsul oferit este in concordanta cu legislatia in vigoare la data de 23 aug 2024.
Login utilizator
De ce sa ma inregistrez?
- 125 de experti sunt la dispozitia ta 24 / 7 / 365!
- Ai acces la o baza de date cu 128723 intrebari si raspunsuri din contabilitate, fiscalitate, impozit pe salarii.
- Toate informatiile din portal iti stau la dispozitie oricand si din orice locatie!
- Accesul total in portal + consultanta personalizata te costa acum doar 4.15 lei/zi, TVA inclusa.
- NOU! Accesul total in portal + consultanta personalizata + Soft Legislativ EXCLUSIV pentru Contabili - Legis Plus Contabilitate te costa acum doar 5.43 lei/zi, TVA inclusa.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Newsletter portalcontabilitate.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul portalcontabilitate.ro si primesti cadou Raportul special "Tranzactiile cu numerar in 2024. Cum sa evitati amenzile"!