Buna ziua! Sunt Simona, Asistentul tau personal.
Click daca ai nevoie de ajutor!
X

Autentificare cont

Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Recuperare user/parola

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

X

Deblocare automata cont

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Autentificare Inregistrare cont
Sunt de acord cu politica de cookie
Portal actualizat la 26 Ianuarie 2022
Un produs marca Rentrop&Straton
Contine toate actele normative din domeniu, actualizate la zi - parteneriat Legis
Seminare online
vezi aici toate evenimentele >>>

LEGEA nr. 295/2021. Agentii economici risca sanctiuni mai dure daca nu respecta masurile de limitare sau de suspendare a activitatii in contextul COVID 19

Act normativ: LEGEA nr. 295 pentru modificarea si completarea Legii nr. 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

Publicare: in Monitorul oficial nr 1183/14.12.2021

Principalele prevederi

Art. I. — Legea nr. 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 396 din 15 mai 2020, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. Dupa articolul 66 ("Contraventii")  se introduce un nou articol, articolul 66_1, cu urmatorul cuprins:

"(1) In cazul repetarii la acelasi sediu principal sau secundar, intr-un interval de 15 zile de la constatarea precedenta, a contraventiei prevazute la art. 65 lit. q), de catre conducatorul unui operator economic, pe langa sanctiunea contraventionala principala prevazuta la art. 66 lit. b), agentul constatator dispune si sanctiunea contraventionala complementara a inchiderii temporare, pe o durata de 15 zile, a sediului principal sau secundar in care operatorul economic desfasoara activitatea fara respectarea conditiilor stabilite potrivit art. 5 alin. (3) lit. f).

Facem precizarea ca la art. 65 lit. q din Legea nr. 55/2020 este prevazuta contraventia pentru nerespectarea de catre conducatorii institutiilor sau operatorilor economici a conditiilor stabilite potrivit art. 5 alin. (3) lit. f), referitoare la desfasurarea activitatii acestor institutii sau operatori economici.

Continutul art. 5 alin. (3) lit. f): limitarea sau suspendarea pe durata determinata a activitatii unor institutii sau operatori economici.

(2) Aplicarea sanctiunii contraventionale complementare prevazute la alin. (1) se materializeaza prin afisarea de catre agentul constatator, in locuri vizibile in interiorul sediului inchis temporar, a urmatorului mesaj: «Acest spatiu este inchis temporar, pana la data de …. inclusiv, din cauza nerespectarii masurilor dispuse pentru diminuarea efectelor pandemiei de COVID-19.»

(3) In cazul in care operatorul economic nu respecta sanctiunea contraventionala complementara prevazuta la alin. (1), orice persoana care are calitatea de agent constatator al contraventiei prevazute la art. 65 lit. q) aplica, pentru durata ramasa, sigilii sau alte semne distinctive cu valoare de sigiliu.

(4) In cazul in care constata savarsirea contraventiei prevazute la art. 65 lit. r), pe langa sanctiunea contraventionala principala prevazuta la art. 66 lit. c), agentul constatator dispune si sanctiunea contraventionala complementara a inchiderii temporare, pe o durata de 30 de zile, a sediului principal sau secundar in care operatorul economic desfasoara activitatea suspendata temporar prin masurile stabilite potrivit art. 5 alin. (3) lit. f).

Facem precizarea ca la art 65 lit. r  din Legea nr. 55/2020 este prevazuta contraventia pentru nerespectarea de catre conducatorii institutiilor sau operatorilor economici a masurilor stabilite potrivit art. 5 alin. (3) lit. f), referitoare la suspendarea temporara a activitatii acestor institutii sau operatori economici.

(5) Aplicarea sanctiunii contraventionale complementare prevazute la alin. (4) se materializeaza prin aplicarea de sigilii sau alte semne distinctive cu valoare de sigiliu."

2. Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre: (….)„c) agentii si ofiterii de politie, subofiterii si ofiterii de jandarmi, politistii locali, pentru contraventiile prevazute la art. 65 lit. d), e), g), h), i), j), k), l), m), n), o), q) si r);”.

3.  Prin derogare de la dispozitiile art. 32 alin. (3) din Ordonanta Guvernului nr. 2/2001, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, plangerea impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei si de aplicare a sanctiunii nu suspenda executarea sanctiunilor contraventionale complementare aplicate potrivit art. 66_1.”

Art. II. — Prezenta lege intra in vigoare la 10 zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
alarm Descarca aici Programul Special de Alerta PortalContabilitate.ro!
Asigura-te, astfel, ca vei fi mereu primul care afla Noutatile PortalContabilitate.ro! ...clic aici

Newsletter portalcontabilitate.ro

Top 10 monografii contabile indispensabile pentru contabili

Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul portalcontabilitate.ro si primesti cadou Raportul special "Top 10 monografii contabile indispensabile pentru contabili"!

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

x