Buna ziua! Sunt Simona, Asistentul tau personal.
Click daca ai nevoie de ajutor!
X

Autentificare cont

Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Recuperare user/parola

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

X

Deblocare automata cont

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Autentificare Inregistrare cont
Sunt de acord cu politica de cookie
Portal actualizat la 26 Ianuarie 2022
Un produs marca Rentrop&Straton
Contine toate actele normative din domeniu, actualizate la zi - parteneriat Legis
Seminare online
vezi aici toate evenimentele >>>

Ordinul nr. 1941/2021. Declaratia 093 a fost actualizata

Act normativ: Ordinul nr. 1941/2021 privind modificarea anexei nr. 2 la Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 631/2016 pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare de inregistrare/anulare a inregistrarii in scopuri de taxa pe valoarea adaugata

Publicare: in Monitorul Oficial, Partea I nr. 1191 din 16 decembrie 2021

Principalele prevederi

Declaratia de inregistrare in scopuri de TVA / Declaratia de mentiuni pentru persoanele impozabile care au sediul activitatii economice in afara Romaniei, dar sunt stabilite in Romania prin sedii fixe, se completeaza si se depune de persoanele impozabile stabilite in Romania prin unul sau mai multe sedii fixe, conform art. 266 alin. (2) lit. b) din Codul fiscal, care sunt obligate sa solicite inregistrarea in scopuri de taxa pe valoarea adaugata in conditiile prevazute la art. 316 alin. (2) si (21) din Codul fiscal.

Declaratia de inregistrare se completeaza cu ocazia inregistrarii in scopuri de TVA a persoanei impozabile stabilite in Romania prin sediul fix, iar declaratia de mentiuni se completeaza ori de cate ori se modifica datele declarate anterior.

Declaratia se depune, direct (reprezentant legal) sau prin imputernicit, la registratura organului fiscal competent ori la posta prin scrisoare recomandata, la termenele stabilite de legislatia in vigoare.

Declaratia se completeaza in doua exemplare, inscriindu-se cu majuscule, citet si corect toate datele prevazute de formular. Un exemplar al declaratiei, semnat conform legii, se depune la organul fiscal competent si un exemplar se pastreaza de contribuabil.

Declaratia poate fi depusa si prin mijloace electronice de transmitere la distanta, potrivit procedurii aprobate prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Declaratia transmisa prin mijloace electronice de transmitere la distanta se depune in format PDF cu XML atasat, la care se anexeaza o arhiva ZIP avand incluse documentele doveditoare ale informatiilor cuprinse in declaratie, in formatele "PDF", "JPEG" sau "TIFF".

Organul fiscal competent este organul fiscal in a carui raza teritoriala se afla sediul fix sau sediul fix desemnat, potrivit legii..

Mai jos, va prezint formularul 093 "Declaratie de inregistrare in scopuri de TVA/Declaratie de mentiuni pentru persoanele impozabile care au sediul activitatii economice in afara Romaniei, dar sunt stabilite in Romania prin sedii fixe".