Buna ziua! Sunt Simona, Asistentul tau personal.
Click daca ai nevoie de ajutor!
X

Autentificare cont

Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Recuperare user/parola

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

X

Deblocare automata cont

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Autentificare Inregistrare cont
Sunt de acord cu politica de cookie
Portal actualizat la 2 Iunie 2020
Un produs marca Rentrop&Straton
Contine toate actele normative din domeniu, actualizate la zi - parteneriat Legis

Specialistii live


Procedura pentru acordarea bonificatiei de 10% CASS

Ordinul nr. 2806/2019 pentru aprobarea Procedurii de acordare a bonificatiei pentru plata cu anticipatie a sumelor de plata reprezentand contributie individuala de asigurari sociale de sanatate, stabilite prin decizii de impunere anuala, potrivit prevederilor art. 1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 31/2019 privind acordarea unor facilitati fiscale si pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, pentru completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 11/2018 pentru adoptarea unor masuri bugetare si pentru modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice

Procedura se aplica persoanelor fizice pentru care organele fiscale competente au emis si au comunicat decizii de impunere anuala aferente perioadei 2014-2017, astfel:

a) in perioada cuprinsa intre data de 15 martie 2019 inclusiv si data intrarii in vigoare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 31/2019;

b) dupa intrarea in vigoare a ordonantei de urgenta.

Cunoastem ca prin OUG 31/2019 s-a prevazut ca pentru definitivarea contributiei individuale de asigurari sociale de sanatate datorate de persoanele fizice, pentru perioada 2014-2017, termenul de plata este de 120 de zile de la data comunicarii deciziei de impunere.

Pentru plata cu anticipatie a sumelor prevazute in decizie se acorda o bonificatie de 10% din aceste sume, daca sunt platite integral in termen de 60 de zile de la data comunicarii deciziei de impunere.

Sumele de plata stabilite prin deciziile de impunere anuala pentru care se acorda bonificatie sunt contributiile individuale de asigurari sociale de sanatate datorate de persoanele fizice, pentru perioada 2014-2017.

Valoarea bonificatiei reprezinta suma rezultata din aplicarea unui procent de 10% asupra sumelor de plata .Cu aceasta valoare se diminueaza suma de plata a obligatiilor fiscale stabilite prin deciziile de impunere anuale comunicate persoanelor fizice.

Bonificatia se acorda cu conditia ca diferenta dintre sumele de plata stabilite prin deciziile de impunere anuala si valoarea bonificatiei sa fie achitata integral, astfel:

a) in termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a ordonantei de urgenta, pentru deciziile de impunere anuala emise si comunicate in perioada cuprinsa intre data de 15 martie 2019 inclusiv si data intrarii in vigoare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 31/2019.
b) in termen de 60 de zile de la data comunicarii deciziei de impunere anuala, pentru cele emise si comunicate dupa intrarea in vigoare a ordonantei de urgenta.

Pentru acordarea bonificatiei, organul fiscal competent intocmeste un referat prin care aproba aceasta facilitate pentru persoanele fizice care indeplinesc, dupa caz, conditiile prevazute mai sus, cuprinse intr-o lista editata automat din aplicatia informatica.

Lista cuprinde urmatoarele informatii:
a) datele de identificare ale persoanei fizice: codul de identificare fiscala, numele si prenumele;
b) numarul si data deciziei de impunere anuala prin care a fost stabilita suma de plata reprezentand contributie individuala de asigurari sociale de sanatate;
c) perioada pentru care a fost stabilita suma de plata;
d) cuantumul sumei de plata;
e) valoarea bonificatiei;
f) diferenta de plata intre cuantumul prevazut la lit. d) si valoarea bonificatiei prevazuta la lit. e);
g) cuantumul sumei achitate de catre persoana fizica aferenta deciziei de impunere anuala;
h) data platii.
alarm Descarca aici Programul Special de Alerta PortalContabilitate.ro!
Asigura-te, astfel, ca vei fi mereu primul care afla Noutatile PortalContabilitate.ro! ...clic aici

Newsletter portalcontabilitate.ro

MODIFICARI Majore privind TVA de la 1 ianuarie 2020

Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul portalcontabilitate.ro si primesti cadou Raportul special "MODIFICARI Majore privind TVA de la 1 ianuarie 2020"!

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

x