Produse cu zahar adaugat

1. Prin zahar adaugat se intelege zaharul care se adauga in retete, sau continutul total de zaharuri rezultat din valorile nutritionale ale produsului obtinut prin prelucrare?
2. Daca avem un produs pentru care reteta de fabricatie nu contine ingredient de zahar adaugat, conform ingredientelor mentionate la art. 439, alin. 4, din Codul fiscal, dar produsul are un total continut de zahar/valori nutritionale mai mare de 10g/100g produs, atunci pentru acest produs cota de TVA la vanzare este de 19% sau 9%?
Exemplu: Produsul Nutribon Baton Prune Nuca [30g]
Ingrediente:
- Fulgi de ovaz bio
- Merisoare cu suc de mere
- Miez de nuca batoane
- Prune deshidratate
- Scortisoara macinata
- Stafide de corint
Total valori nutritionale /1 bucata:
- Glucide / carbohidrati 53g din care zaharuri 31g.
Va rugam pentru exemplul transmis mai sus sa ne spuneti care este cota de TVA care se aplica.
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Fa-ti un CONT de TESTARE GRATUITA completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un Click AICI)
Atentie la data valabilitatii intrebarii!
Raspunsul oferit este in concordanta cu legislatia in vigoare la data de 23 apr 2025.
cel mai cunoscut site de consultanta fiscal-contabila din Romania
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Newsletter portalcontabilitate.ro

Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul portalcontabilitate.ro si primesti cadou Raportul special "Procedura de corectare a erorilor contabile"!