X

Autentificare cont

Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Recuperare user/parola

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Autentificare Inregistrare cont
Portal actualizat la 21 Noiembrie 2017
Contine toate actele normative din domeniu, actualizate la zi - parteneriat Legis

Altele

24Oct2017

Reglementari privind functionarea unei asociatii

de Irina Dumitrescu valabil la 24 Oct 2017
Intrebare: Bunurile de pe o asociatie sunt transferabile? Se pot dona? Cum poate folosi presedintele asociatiei banii daca nu are statut de salariat? Exista posibilitatea acordarii de indemnizatie?
23Oct2017

Salariata incadrata cu invaliditate. Deducerea personala. Calitatea de coasigurat

de Dana Hristu valabil la 23 Oct 2017
Intrebare: Societatea are un angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata, cu timp de munca partial de 4 ore, in acelasi timp fiind pensionar gradul 3 de invaliditate. Acesta poate beneficia de o deducere suplimentara la salarii de 300 lei, cu o persoana la intretinere (fiul ei)?
07Oct2017

Institutie publica. Incheiere conventie civila

de Rodica Mantescu valabil la 07 Oct 2017
Intrebare: Este legal ca o institutie publica sa incheie un contract civil de prestari servicii cu o persoana fizica neinregistrata din punct de vedere fiscal pentru o munca ocazionala de cateva ore?
29Sep2017

Decontarea cheltuielilor realizate de catre salariat. Institutii publice

de PortalContabilitate.ro valabil la 29 Sep 2017
Intrebare: Un angajat al unei institutii publice poate sa plateasca diverse produse/servicii cu cardul personal care ulterior se pot deconta de catre institutie daca acestea sunt considerate cheltuieli justificate?
28Sep2017

Preturi mentionate in SEAP de catre un operator economic neplatitor de TVA

de PortalContabilitate.ro valabil la 28 Sep 2017
Intrebare: Ce preturi mentioneaza un operatori economic neplatitor de TVA in catalogul electronic din SEAP in vederea posiblitatii de a fi accesate de catre autoritatile contractante?
12Sep2017

Achizitionare valuta pentru plata furnizori externi. Plafon plati in numerar

de Constanta Popa valabil la 12 Sep 2017
Intrebare: Suntem o societate care comercializeaza cu amanuntul produse alimentare si nealimentare in proportie de 90% achizitionate din UE. Putem cumpara valuta (euro) de la casele de schimb valutar? Daca da, exista un plafon? O parte din valuta schimbata este depusa apoi la banca iar o parte este folosita pentru a plati cash marfa achiztionata din UE.
31Aug2017

Gradinita. Venituri din taxa. Tratament fiscal

de Elena Garofil valabil la 31 Aug 2017
Intrebare: O gradinita este acreditata ARACIP si de Ministerul Educatiei si face parte din structura unei asociatii.Activitatile Gradinitei sunt:- activitati de after school (taxe after school)- activitati curente zilnice (taxa scolarizare gradinita) - masa zilnica copii (taxe mancare - Gradinita are cantina)Ce regim fiscal are activitatea desfasurate de gradininta? La ce venituri se incadreaza? ...
14Aug2017

Asociatie sportiva. Achizitii SEAP

de PortalContabilitate.ro valabil la 14 Aug 2017
Intrebare: O asociatie sportiva (cu diverse ramuri sportive) este fara scop patrimonial si cu personalitate juridica proprie avand ca membrii fondatori Consiliul Local si o alta societate comerciala este finantata in principal de la bugetul local in baza unui contract de finantare pe o perioada de un an corespunzator anului competitional. Cheltuielile/achizitiile asociatiei trebuie realizate prin SEAP? Daca ...
07Aug2017

Transferul salariatilor de la o societate la alta

de Gabriela Dita valabil la 07 Aug 2017
Intrebare: Incepand cu data de 07.08.2017 trebuie sa transfer un anumit numar de angajati de pe firma A pe firma B prin desfacerea CIM de la firma A si incheierea unui nou contract de munca la firma B. Care este procedura corecta?
27Iul2017

Deschidere punct lucru secundar la ONRC. Societate de constructii

de Dana Apostolescu valabil la 27 Iul 2017
Intrebare: O societata obtine autorizatie de constructie pentru ridicarea unui bloc cu apartamente. Constructia se realizeaza de catre alte societati. Societatea beneficiara nu desfasoara activitate in respectiva locatie. Este obligatoriu sa deschida punct de lucru la Registru Comertului? Care sunt criteriile?
29Iun2017

Infiintare SRL de catre o persoana fizica nerezidenta

de Elena Olteanu valabil la 29 Iun 2017
Intrebare: O persoana fizica straina, sotia unui diplomat, intentioneaza sa deschida un SRL. Poate sa fie asociat unic in cadrul SRL-ului? Daca da, are voie sa desfasoare activitati fotografice? Exista interdictie in realizarea unei activitati economice in cadrul SRL pe care-l infiinteaza?
01Iul2017

Termen de prescriptie drepturi salariale si determinare dobanda legala

de Justinian Cucu valabil la 01 Iul 2017
Intrebare: Institutia publica are de platit la salariati prin hotarare judecatoreasca dobanzi si penalitati pentru drepturi salariale neacordate in termen legal din anul 2009 pana in anul 2015. Care este perioada de prescriptie? Ce temei legal se aplica? In cazul aplicarii Ordinului13/2011 diminuarea cu 20% a dobanzii si penalitati este compusa din dobanda renumeratorie plus dobanda penalizatoare minus 20% ...
26Iun2017

Cesionare creante neincasate catre ANAF

de Elena Garofil valabil la 26 Iun 2017
Intrebare: Avem clienti care nu isi achita facturile la scadenta si nici nu doresc plata acestora prin intermediul procedurii de cesionare a facturilor catre o institutie bancara (factoring). Care este procedura si in ce conditii se pot cesiona creantele neincasate catre ANAF? Nu dorim trecerea pe cheltuieli a facturilor neincasate la termen. Care este procedura privind cedarea acestor creante catre ANAF?
27Iun2017

Societatea importatoare nerezidenta. Contributia la Fondul pentru mediu pentru ambalaje

de Constanta Popa valabil la 27 Iun 2017
Intrebare: O societatea rezidenta in Austria face importuri pe teritoriul Romaniei, achita TVA in vama si livreaza produsele importate clientilor din Romania prin reprezentant fiscal. Conform OUG 196/2005, daca societatea austriaca este cea care aduce produsele amabalate pe teritoriul Romaniei este obligata la calculul si plata taxei de mediu privind ambalajele precum si declararea acesteia la Fondul de ...
Pagina: 123456»
x