Buna ziua! Sunt Simona, Asistentul tau personal.
Click daca ai nevoie de ajutor!
X
Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

X

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Autentificare Inregistrare cont
Sunt de acord cu politica de cookie
Portal actualizat la 25 Septembrie 2022
Un produs marca Rentrop&Straton
Contine toate actele normative din domeniu, actualizate la zi - parteneriat Legis
portalcontabilitate.ro Consultanta specializata pentru CONTABILI
Seminare online
vezi aici toate evenimentele >>>

Declaratia 390

24Sep2022

Vehicul achizitionat intracomunitar in regim normal de taxa

de Diana Popescu valabil la 24 Sep 2022
Intrebare: Se achizitioneaza din Germania un vehicul folosit. Valoarea facturii este 10.500 euro. Valoarea TVA este zero. Pe factura este mentionata livrare intracomunitara si este valabila scutirea de taxa conform art. 4 nr. 1b UStG coroborat cu art. 6a UStG.Se transmite achizitia in D390?
13Sep2022

Corectare informatii inscrise in declaratia recapitulativa VIES. Formularul 390

de Diana Popescu valabil la 13 Sep 2022
Intrebare: In luna august 2022 am avut achizitii intracomunitare si livrari intracomunitare. In d390 am trecut doar achizitiile intacomunitare, fara sa trec si livrarile intracomunitare.Cum fac acum rectificativa? Trec doar livrarile intracomunitare sau trec atat achizitiile, cat si livrarile emise?
07Sep2022

Inregistrare ca platitor de TVA. Prestare servicii UK

de Anca Bilas valabil la 07 Sep 2022
Intrebare: O societate este nou infiintata. Va presta servicii pentru Marea Britanie. Este obligata sa se inregistreze ca platitoare de TVA? Se declara in d390?
07Sep2022

Sediu fix in Germania si inregistrare in OSS in Romania

de Vera Constantin valabil la 07 Sep 2022
Intrebare: O societate inregistrata in scopuri de tva in Romania efectueaza vanzari catre persoane fizice in Germania. Societatea este inregistrata in scopuri de tva in Germania si inregistrata in OSS in Romania. Aceasta transfera marfa intr-un depozit din Germania si din acest depozit se fac livrarile catre clienti.Ce obligatii declarative are societatea catre fiscul din Germania? Avand in vedere ca ...
02Sep2022

Achizitie intracomunitara de bunuri impozabila in Romania

de Amelia Dumitras valabil la 02 Sep 2022
Intrebare: Factura de achizitie de la o societate cu cod fiscal de SK, valabil pe VIES, are inscrisa pe ea TVA de 19% pentru piese de schimb la o SRL.Cum se trateaza din punctul de vedere al TVA si al declaratiei 390?
31Aug2022

Import de bunuri din China. Procedura vamala simplificata. Raportarea achizitiei

de Amelia Dumitras valabil la 31 Aug 2022
Intrebare: O firma din Romania achizitioneaza materii prime din China. Materialele sosesc in Rotterdam, Olanda unde o firma olandeza face vamuirea si trimiterea materialelor catre firma din Romania. Exista o factura pentru materiale si una pentru transport maritim eliberate de firma din China. Receptia materialelor in Romania se face in programul Saga cu codul fiscal al firmei din Olanda si cu numele firmei ...
12Aug2022

Bolt. Regim fiscal pentru sume incasate din bacsis si taxa de drum

de Amelia Dumitras valabil la 12 Aug 2022
Intrebare: O societate este neplatitoare de tva, insa are cod special de tva. Are contract de colaborare cu Bolt. Bacsisul pe care il incaseaza cum se inregistreaza in contabilitate? Taxa de drum incasata de la Bolt cum se inregistreaza? Facturile de bonus se scad din facturile de comision la stabilirea tva?
24Iul2022

Transfer de marfa in depozitul Amazon - Germania

de Daniela Manole valabil la 24 Iul 2022
Intrebare: O societate este inregistrata in scopuri de tva. Realizeaza vanzari la distanta in Germania, prin platforma Amazon. Aceasta transfera marfa in depozitul Amazon aflat pe teritoriul Germaniei. Cum raporteaza intern societatea transferul de marfa din Romania in DE? Societatea trebuie sa obtina cod de tva in DE?
24Iul2022

Refacturare servicii catre o societate din Italia. TVA

de Dana Hristu valabil la 24 Iul 2022
Intrebare: O societate din Romania este inregistrata in scopuri de TVA. Plateste niste taxe de scolarizare in numele unui partener al sau din Italia (platitor de tva). Intocmeste factura de decont pentru recuperarea banilor platiti.Se declara aceasta factura in d390? Dar in d300? La ce rand?
19Iul2022

Achizitie servicii de transport persoane bilet de avion. Regim fiscal TVA

de Amelia Dumitras valabil la 19 Iul 2022
Intrebare: O societate este platitoare de TVA. Am primit o factura de la WizzAir fara TVA pentru un bilet de avion pe traseul Budapesta-Romania-Budapesta. Cum trebuie sa tratam din punctul de vedere al TVA ? Ce declaratii depunem?
21Iul2022

Nedepunere D390

de Daniela Manole valabil la 21 Iul 2022
Intrebare: O societate microintreprindere este inregistrata in scopuri de TVA in Romania (TVA lunar) primeste facturi lunare de la Microsoft Irlanda si se declara in d390 si d300. In luna februarie s-a omis transmiterea la contabilitate a facturii si nu s-a inregistrat si depus deloc d90, fiind singura achizitie din luna respectiva. Cum se regleaza aceasta situatie? Se poate inregistra cu luna curenta? ...
24Iul2022

Socuri de marfuri in depozitul din Polonia. Transfer de marfuri. TVA

de Dana Hristu valabil la 24 Iul 2022
Intrebare: O societate are ca obiect de activitate comert online si realizeaza vanzari in mai multe tari. Societatea este inregistrata in OSS. In cursul unei luni, societatea trimite marfa din Romania catre depozitul curierului din Polonia (avem avizul de insotire a marfii pe care destinatarul este curierul si CMR). Marfa pleaca din depozitul din Polonia catre clientii din Polonia, pe baza facturilor emise ...
24Iun2022

Cazare UE

de Daniela Manole valabil la 24 Iun 2022
Intrebare: O PFA este platitoare de TVA, dar care nu detine inca cod special de platitor de TVA intracomunitar.Este obligata sa obtina acest cod pentru a putea raporta in D390 facturi de cazare si masa la hoteluri din UE, unde va merge in delegatie sau acest tip de tranzactii nu se declara in D390?
22Iun2022

Depunere D390

de Mariana Prejbeanu valabil la 22 Iun 2022
Intrebare: Societatea noastra face raportarile contabile lunare in prima zi din luna urmatoare. Exemplu: in data de 1 iunie se inchide contabilitatea lunii mai. Astfel, anumite cheltuieli a caror facturi nu au sosit inca, sunt estimate in 408, urmand sa fie stornate si inregistrate in 401 in momenntul sosirii lor.Astfel, avem situatia in care unele facturi (achizitii intracomunitare) datate cu mai pot ...
Pagina: 123456»
x