Buna ziua! Sunt Simona, Asistentul tau personal.
Click daca ai nevoie de ajutor!
X

Autentificare cont

Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Recuperare user/parola

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

X

Deblocare automata cont

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Autentificare Inregistrare cont
Sunt de acord cu politica de cookie
Portal actualizat la 25 Ianuarie 2022
Un produs marca Rentrop&Straton
Contine toate actele normative din domeniu, actualizate la zi - parteneriat Legis
Seminare online
vezi aici toate evenimentele >>>

Investitii

22Ian2022

Cheltuieli incluse in costul unei investitii

de Mariana Prejbeanu valabil la 22 Ian 2022
Intrebare: Cheltuiala cu dobanda, respectiv comisionul de acordare al unui credit pentru investitii este corect sa fie inregistrat la investitii in curs (societatea nu are alta activitate pana la finalizarea investitiei)? Investitia se realizeaza prin antreprenor general si nu are alte venituri.
08Ian2022

Reducerea capitalului social

de Mariana Prejbeanu valabil la 08 Ian 2022
Intrebare: O societate a decis sa reduca capitalul social. Cand trebuie reflectata in contabilitate aceasta reducere? La data AGA (care este in decembrie) sau la data publicarii in Monitor si la data rezolutiei (care va fi in 2022)?
06Ian2022

Finantare start up

de Gabi Popescu valabil la 06 Ian 2022
Intrebare: Daca o firma micro a beneficiat de o finantare start up pentru cumparare de utilaje, monitorizarea lor fiind de 4 ani, amortizarea se inregistreaza concomitent cu cheltuiala si cu venitul? Dupa perioada de monitorizare tot asa se inregistreaza amortizarea, pana la sfarsitul perioadei de amortizare?
28Dec2021

Inchiriere apartamente. Declaratia unica. Contributii datorate

de Vera Constantin valabil la 28 Dec 2021
Intrebare: O persoana fizica detine 2 apartamente proprietate personala pe care decide sa le inchirieze catre alte persoane fizice. Dobandeste locatorul obligatia de impozitare a acestor venituri? Este un plafon pentru impozitarea veniturilor din chirii?
30Dec2021

Montaj contoare realizat in regie proprie. Aspecte contabile si tehnico-operative

de Otilia-Mihaela Roman valabil la 30 Dec 2021
Intrebare: Societatea noastra are in derulare un contract de achizitii contori cu citire de la distanta care urmeaza a fi montati in UAT-urile care deleaga serviciul de alimentare cu apa. Totodata exista o crestere permanenta a numarului de contracte individuale, la care este obligatoriu conform Legii 241/2006 sa asiguram pe cheltuiala noastra montajul primului contor. In aceste conditii, o parte dintre ...
12Dec2021

Scutirea de impozit a profitului reinvestit

de Dana Hristu valabil la 12 Dec 2021
Intrebare: O societate care obtine venituri din cultura cerealelor si plantelor tehnice este platitoare de impozit pe profit. Achita avans in anul 2021 pentru cumpararea unui utilaj care se va livra in anul 2022. Va beneficia in anul 2022 de facilitatea prevazuta de Codul fiscal - scutirea de impozit pe profit pentru acel utilaj?
11Dec2021

Cheltuieli de expertizare tehnica si intocmire documentatii la obiective existente. Tratament contabil

de Constanta Popa valabil la 11 Dec 2021
Intrebare: Expertiza tehnica si Dali (documentatie de avizare a lucrarilor de interventie) pot intra in valoarea unei investitii in curs (modernizarea unor obiective existente)? Avem si situatii in care aceste lucrari (expertize) arata ca nu este necesar sa modernizam aceste obiective. In cazul acesta le trecem pe cheltuieli?
03Dec2021

Inregistrare diferente de curs valutar

de Elena Garofil valabil la 03 Dec 2021
Intrebare: Societatea realizeaza o investitie astfel: 10% fonduri proprii si 90% credit de investitii (constructie si echipamente). Creditul pentru investitii fiind in valuta (EURO), la fiecare plata catre furnizorii locali (in RON), rezulta o diferenta de curs valutar de aproximativ 1% din valoarea creditului (de ex. recent 25.000 lei). Conform OMFP 1802 art 226 alin 1 - 2, diferentele de curs valutar nu ...
05Dec2021

Achizitie imobile in Cipru. Aspecte fiscale

de Irina Dumitrescu valabil la 05 Dec 2021
Intrebare: O societate deschisa in Romania cu cu asociat de provenienta suedeza, doreste sa achizitioneze proprietati in Cipru de Nord.Care sunt conditiile de a face aceste achizitii? Sub ce forma pot fi achizitionate? Este necesar sa se mai faca anumite inregistrari si in Cipru de Nord de catre societatea romaneasca? Exista impozite de plata? Care ar fi taxele platite atunci cand societatea romaneasca ...
08Nov2021

Cabinet contabilitate PFA. Fonduri nerambursabile

de Vera Constantin valabil la 08 Nov 2021
Intrebare: Cabinet contabilitate PFA poate obtine fonduri nerambursabile pentru achizitionarea unui autoturism hybrid sau electric necesar pentru desfasurarea activitatii si care ar fi procedura?
03Nov2021

Tranzactii cu actiuni. Cod CAEN necesar

de Vera Constantin valabil la 03 Nov 2021
Intrebare: O societate care efectueaza servicii de consultanta din veniturile obtinute doreste achizitionarea de actiuni printr-un broker autorizat ca si investitie. Este nevoie de o autorizatie speciala sau un cod CAEN specific autorizat pentru a putea efectua astfel de investitii?
03Nov2021

Imobilizare corporala provizorie. Inregistrare in evidenta contabila

de Elena Garofil valabil la 03 Nov 2021
Intrebare: In cadrul unei investitii majore la o linie de inalta tensiune, realizarea lucrarilor presupune realizarea in paralel a unei constructii provizorii numita prin deviz provizorat (stalpi, conductor etc.) pentru a nu intrerupe transportul energiei electrice pe perioada derularii investitiei. Dupa finalizarea lucrarilor aceasta constructie provizorie se demonteaza rezultand materiale din care ...
23Oct2021

Profit reinvestit trim II. Punere in functiune in trim III

de Elena Ionescu valabil la 23 Oct 2021
Intrebare: In trimestrul II al anului 2021, societatea noastra a realizat o investitie in suma de 32.000 lei, reprezentand achizitie de claculatoare. Acestea au fost puse in functiune in trimestrul III 2021.In situatia prezentata mai sus, putem beneficia de scutire pentru profit reinvestit la trimestrul III?
16Oct2021

Persoane fizice nerezidente din Ungaria. Obligatii fiscale la cesionarea partilor sociale detinute la o societate din Romania

de Constanta Popa valabil la 16 Oct 2021
Intrebare: In societatea X Srl, persoana juridica romana, sunt 3 asociati:- societatea H Kft este persoana juridica ungara (asociatii sunt cetateni ungari PG si MG), detinand 33,33% din capitalul social, - persoana fizica PG este cetatean ungar, detinand 33,34% din capitalul social,- persoana fizica MG este cetatean ungar, detinand 33,33% din capitalul social.In hotararea AGA a societatii H Kft, ...
Pagina: 123456»
x