Buna ziua! Sunt Simona, Asistentul tau personal.
Click daca ai nevoie de ajutor!
X

Autentificare cont

Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Recuperare user/parola

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

X

Deblocare automata cont

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Autentificare Inregistrare cont
Sunt de acord cu politica de cookie
Portal actualizat la 25 Ianuarie 2022
Un produs marca Rentrop&Straton
Contine toate actele normative din domeniu, actualizate la zi - parteneriat Legis
Seminare online
vezi aici toate evenimentele >>>

Contabilitate

11Dec2021

Majorare capital social din profit nerepartizat

de Elena Garofil valabil la 11 Dec 2021
Intrebare: Care sunt procedurile si monografia contabila pentru majorare capital social din profit nerepartizat? Se poate utiliza si fondul de rezerva constituit din profitul reinvestit?
01Nov2021

Inventariere partiala

de Gabi Popescu valabil la 01 Nov 2021
Intrebare: Societatea a preluat in luna iulie materiale pe baza de inventar in custodie (contul 8033), mijloace fixe si obiecte de inventar inregistrate in contul 8039. Toate acestea inventariate la data predarii - preluarii. Ca urmare, societatea trebuie sa faca inventarierea anuala a patrimoniului pentru exercitiul financiar 2021. Aceste bunuri preluate in luna iulie mai trebuie incluse in decizia de ...
13Oct2021

Institutie publica. Inregistrari contabile

de PortalContabilitate.ro valabil la 13 Oct 2021
Intrebare: In anul 2019, o institutie publica a inregistrat in mod eronat obiectele de inventar, ca materiale consumabile. Cum se poate remedia aceasta situatie? Care sunt inregistrarile contabile?
06Iun2021

Corectare erori contabile bilant

de Raluca Liliana Anghelache valabil la 06 Iun 2021
Intrebare: Cum efectuam corectii pentru evidenta contabila pe anul 2020 dupa depunerea bilantului pe anul 2020?
11Apr2021

Fuziune prin absorbtie. Creante si datorii reciproce

de Elena Ionescu valabil la 11 Apr 2021
Intrebare: In cazul unei fuziuni prin absorbtie intre o societate mama si fiica ei, ce se intampla cu creantele si datoriile intragrup la momentul transferului activelor si pasivelor? Este vorba de un credit acordat de societatea absorbanta societatii absorbite, credit care nu a fost rambursat pana la momentul fuziunii din lipsa de disponibil, societatea absorbita are capitaluri negative.
13Mar2021

Decizia de a scoate din conservare imobilizari corporale

de Cristina Cret valabil la 13 Mar 2021
Intrebare: Pentru scoaterea din conservare a unor imobilizari corporale este necesara aprobarea consiliului de administratie sau este suficienta aprobarea directorului financiar?
23Feb2021

Croitorie. Monografie contabila

de Anca Ivanov valabil la 23 Feb 2021
Intrebare: Care este monografia contabila specifica activitatii de productie pentru un atelier de croitorie care produce mai multe tipuri de articole de imbracaminte? Este obligatorie dezvoltarea de analitice pentru contul 345? Pentru inregistrarea productiei utilizez programul Saga, respectiv reteta pentru fiecare produs, evidenta cantitativ-valorica.
03Feb2021

Bunuri in concesiune. Inregistrari contabile. Institutie publica

de PortalContabilitate.ro valabil la 03 Feb 2021
Intrebare: Care este inregistrarea in contabilitatea institutiilor publice a preluarii unor bunuri in concesiune, respectiv a predarii acestora atat in situatia in care concesiunea nu se poate recunoaste ca activ, cat si situtia in care aceasta poate fi inscrisa in activul bilantului?
22Iul2020

Institutie publica. NIR. Recepia bunurilor materiale

de PortalContabilitate.ro valabil la 22 Iul 2020
Intrebare: La o institutie publica receptia bunurilor materiale se face prin aplicarea unei stampile pe verso-ul facturii cu mentionarea unei nr. de fisa de magazie in care a fost inregistrata intrarea bunurilor si semnaturile comisiei de receptie langa stampila respectiva (nu se intocmeste NIR COD 14-3-1A).Este corect cum se procedeaza, in conditiile in care nota de receptie si constatare diferente se ...
09Iul2020

Contract de asociere. Primarie

de PortalContabilitate.ro valabil la 09 Iul 2020
Intrebare: O primarie UAT incheie un contract de asociere in vederea constituirii asociatiei sportive de drept privat fara pesonalitate juridica pentru sustinerea activitatii sportive conform Legii 69/2000. Cu acest contract asociatia s-a inregistrat la ANAF si a primit certificat de inregistrare fiscala.1. Evidenta contabila a asociatiei este intocmita conform OMFP 1917/2005 si va fi preluata in ...
05Iun2020

Spital public. Sursa corecta de finantare. Monografie contabila

de PortalContabilitate.ro valabil la 05 Iun 2020
Intrebare: 1. Am un spital public este finantat din fonduri de la Ministerul Sanatatii, bugetul local si venituri proprii. Care este sursa corecta de finantare A pentru operatiunile sustinute de Ministerul sanatatii si bugetul local si F pentru operatiunile sustinute din veniturile proprii? Sau G pentru toate operatiunile?2. Se solicita de la ordonatorul principal fonduri banesti. Care este ...
14Mai2020

Indemnizatii achitate conform Legii 19/2020. Institutie publica

de PortalContabilitate.ro valabil la 14 Mai 2020
Intrebare: Cum se inregistreaza in contabilitate sumele pentru indemnizatiile achitate conform Legii 19/2020 pentru zilele libere acordate pentru supravegherea copilului, suportate din fondul de garantare pentru plata creantelor salariale, pentru o institutie publica finantata integral de la buget?
16Mar2020

Estimare neincasare creanta in litigiu. Aplicare IFRS

de Otilia-Mihaela Roman valabil la 16 Mar 2020
Intrebare: Cum se estimeaza corect ajustarea unei creante pentru un client aflat in litigiu pentru o societatea care aplica IFRS? Care sunt standardele care reglementeaza ajustarile de depreciere pentru creante?
06Ian2020

Ajustari pentru deprecierea creantelor asigurate

de Anca Ivanov valabil la 06 Ian 2020
Intrebare: Societatea are incheiat la inceputul anului 2019 un contract cu o companie de asigurari pentru asigurarea creantelor si in eventualitatea neincasarii de la clienti a creantelor si primeste 90% din totalul creantelor neincasate. Incasarea despagubirii urmeaza sa se efectueze in anul calendaristic urmator (2020), in cazul in care pana la data respectiva nu se va reusi recuperarea creantei. Valoarea ...
Pagina: 123456»
x