Buna ziua! Sunt Simona, Asistentul tau personal.
Click daca ai nevoie de ajutor!
X

Autentificare cont

Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Recuperare user/parola

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

X

Deblocare automata cont

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Autentificare Inregistrare cont
Sunt de acord cu politica de cookie
Portal actualizat la 25 Ianuarie 2022
Un produs marca Rentrop&Straton
Contine toate actele normative din domeniu, actualizate la zi - parteneriat Legis
Seminare online
vezi aici toate evenimentele >>>

Alte taxe si impozite

20Ian2022

Ordinul ANAF nr. 64/2022. Veniturile suplimentare realizate de producatorii de energie se supraimpoziteaza

de Ionut Jinga 20 Ian 2022
Act normativ: Ordinul ANAF nr. 64/2022 privind aplicarea prevederilor art. II din Legea nr. 259/2021 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrica si gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022, precum si pentru completarea Ordonantei Guvernului nr. 27/1996 privind acordarea de facilitati ...
20Ian2022

Determinare impozit produse acordate pentru arenda

de Elena Ionescu valabil la 20 Ian 2022
Intrebare: La contractul de arenda am prevazut o cantitate de 15 l ulei/ha pe care il aprovizionez la pretul de 5 lei/l.Cum se calculeaza impozitul pe arenda pentru acest drept acordat?
10Ian2022

Cadou in bani intre persoane fizice. Tratament fiscal

de Alina Elena valabil la 10 Ian 2022
Intrebare: O persoana fizica din Romania primeste o suma de bani (din SUA) ca o recunostinta pentru o binefacere (pentru o persoana din SUA).Cum se interpreteaza aceasta suma primita din punct de vedere fiscal? Trebuie declarata la ANAF?
26Dec2021

Incadrarea veniturilor din drepturi de autor

de Irina Dumitrescu valabil la 26 Dec 2021
Intrebare: Societatea noastra a incheiat un "contract cesiune drepturi de autor" cu un influencer persoana fizica. Aceasta nu are vreo forma de organizare prin care sa declare si sa achite obligatiile fiscale. Obiectul acestui contract este cesiunea exclusiva de catre autor privind 4 filme-video si niste fotografii de reclama pentru produsele societatii noastre. Acest contract a fost declarat in D112 si ...
15Dec2021

Imobil achizitionat de catre PFA

de Elena Garofil valabil la 15 Dec 2021
Intrebare: 1. Care este impactul fiscal al achizitiei pe o PFA (platitoare de TVA) pentru un apartament nou?2. Care este valoarea de aport a unui autoturism amortizat integral pe o societate de avocati (SPARL)?
10Dec2021

Reportarea achizitiilor de la unitati protejate

de Olguta Crevelescu valabil la 10 Dec 2021
Intrebare: In cazul societatilor care datoreaza contributia la fondul persoanelor cu handicap, suma datorata se poate scadea cu valoarea achizitiilor efectuate in perioadele (lunile) trecute de la unitati protejate sau este obligatorie efectuarea de achizitii in luna pentru care se datoreaza contributia respectiva? Daca este permis reportul, pentru ce perioada?
19Nov2021

Imobil care urmeaza a fi donat/vandut

de Dana Hristu valabil la 19 Nov 2021
Intrebare: O societate SRL (microintreprindere) detine un imobil si doreste sa-l doneze fiului actionarului majoritar. Este legal? Daca da, care sunt implicatiile fiscale? Care este monografia contabila? Conform Codului civil exista posibilitatea de donatie, iar din punct de vedere fiscal se poate inregistra pe venituri donatia, prin contul 635 si sa se plateasca impozit pe venituri microintreprindere, ...
11Nov2021

Contracte incheiate cu mai multe unitati protejate

de Elena Garofil valabil la 11 Nov 2021
Intrebare: Suntem o firma cu peste 50 de angajati si dorim sa contractam 2 unitati protejate pentru a putea plati la stat cu 50% mai putin la fondul de handicap. Unitatea protejata ne furnizeaza materiale de birotica si o unitate, echipamente de protectie. Este posibil sa putem avea 2 contracte cu 2 unitati protejate diferite sau exista in lege un paragraf in care se specifica faptul ca nu e posibil asa ...
03Nov2021

Regim accize pentru carburant aviatic

de Flavia Vlad valabil la 03 Nov 2021
Intrebare: O societate care nu are ca domeniul de activitate achizitie sau vanzare de combustibil poate achizitiona o cantitate mare de carburant aviatic solicitata de client pentru probele functionale ale unei lucrari executate? In ce conditii si ce autorizari sau alte obligatii declarative si de plata sunt necesare?
14Oct2021

Ecotaxa pungi personalizate

de Vera Constantin valabil la 14 Oct 2021
Intrebare: Pungile de hartie (fara maner, de tip farmacie) personalizate achizitionate de la un furnizor intern, intra sub incidenta ecotaxei sau doar sub incidenta taxei pe ambalaje de 2 lei/kg? Care sunt documentele necesare pentru a incadra sau nu intr-una din categoriile de taxe mentionate aceste produse?
08Oct2021

Exploatare masa lemnoasa

de Gabi Popescu valabil la 08 Oct 2021
Intrebare: Un grup asociativ de padure achizitioneaza servicii de exploatare forestiera pentru exploatarea padurilor din proprietatea proprie. Ulterior vinde materialul lemnos ca lemn rotund si lemn de foc. Grupul asociativ datoreaza impozit de exploatare resurse naturale catre ANAF si fond mediu catre Administratia Fondului pentru mediu?
08Oct2021

Exploatare masa lemnoasa

de Gabi Popescu valabil la 08 Oct 2021
Intrebare: O societate platitoare de TVA presteaza servicii de exploatare forestiera (societatea nu este proprietarul padurilor), pe care le factureaza clientilor. Societatea datoreaza impozit de exploatare resurse naturale catre ANAF si fond mediu catre Administratia Fondului de Mediu?
03Oct2021

Asociatie de proprietari. Obligatii fiscale si declarative pentru salariile presedintelui, cenzorului si administratorului

de Elena Garofil valabil la 03 Oct 2021
Intrebare: Ce contributii salariale trebuie retinute de o asociatie de propietari pentru administratorul, cenzorul si presedintele blocului? Ce declaratii fiscale trebuie sa depuna o asociatie de propietari?
29Sep2021

Conventie civila. Implicatii fiscale

de Anca Ardelean valabil la 29 Sep 2021
Intrebare: O societate comerciala (SRL) - colaborator, incheie un contract de colaborare (in baza dispozitiilor Codului Civil privind contractele si conventiile civile) cu Colegiul Medicilor - beneficiar. Obiectul contactului il constituie coordonarea stagiului de pregatire practica - readaptare profesioanala in vederea sustinerii examenului de dobandire a avizului de libera practica.Societea comerciala ...
Pagina: 123456»
x