Buna ziua! Sunt Simona, Asistentul tau personal.
Click daca ai nevoie de ajutor!
X
Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

X

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Autentificare Inregistrare cont
Sunt de acord cu politica de cookie
Portal actualizat la 27 Septembrie 2022
Un produs marca Rentrop&Straton
Contine toate actele normative din domeniu, actualizate la zi - parteneriat Legis
portalcontabilitate.ro Consultanta specializata pentru CONTABILI
Seminare online
vezi aici toate evenimentele >>>

TVA

03Sep2022

Servicii prestate pentru bunuri imobile situate intr-un stat membru

de Amelia Dumitras valabil la 03 Sep 2022
Intrebare: O societate neplatitoare de tva presteaza servicii de constructii la persoane fizice din UE - Franta. Avem scos si CUI in regim special pentru ca mai elibereaza ocazitional si catre o persoana jurdica inregistrata in VIES. Societatea din Romania a fost la ANAF din Franta sa se inregistreze sa plateasca TVA pentru facturile eliberate catre persoane fizice. Nimeni nu stie nimic. A fost si la un ...
29Aug2022

Livrare apa. Cota de TVA

de Adela Oncescu valabil la 29 Aug 2022
Intrebare: Avem un contract de achizitie bidoane de apa de la firma la fantana in baza unui abonament de 10 bidoane/luna. In luna august am observat ca furnizorul emite o factura cu tva 19% pentru primele 10 bidoane, pe factura aparand abonament apa, iar bidoanele suplimentare le factureaza cu cota de 9%.Care este cota corecta pentru apa imbuteliata (19 litri)?
23Aug2022

Servicii electronice catre clienti din UE si din afara UE

de Bajan Camelia valabil la 23 Aug 2022
Intrebare: O SRL neplatitoare de TVA, dar cu cod special de TVA obtinut, factureaza servicii electronice (marketing) catre clienti:1. din U.E.2. DIN S.U.A.3. DIN KENYA, AFRICA - de asemenea, va obtine pentru deplasari facturi de la BOLT.Care sunt inregistrarile contabile, ce obligatii de plata si declarare are firma? Ce mentiuni este nevoie sa faca pe facturile respective?
22Aug2022

Achizitie intracomunitara autoturism cu utilizare mixta. Regim fiscal TVA

de Amelia Dumitras valabil la 22 Aug 2022
Intrebare: O PFA, platitoare de TVA, achizitioneaza un autoturism de la o firma din Germania (are numar valabil de TVA (VIES)) cu scopul de a fi folosit atat in interes personal, cat si in scopul desfasurarii activitatilor economice. Pe factura este specificat:- prima inmatriculare 01.2019- kilometri 48100- este o livrare intracomunitara scutita de taxe conform art. 6aUStG.Suma neta: 45.000 ...
22Aug2022

Cheltuieli de cazare pentru colaboratori. Tratament fiscal

de Ionut Jinga valabil la 22 Aug 2022
Intrebare: Activitatea principala a societatii consta in cresterea si exportul animalelor vii. Specifica acestei activitati este si necesitatea pentru majoritatea clientilor de a se deplasa si a inspecta animalele inainte de livrare. De multe ori vin echipe intregi ce includ reprezentanti comerciali si medici veterinari.Cheltuielile de cazare cu aceste delegatii sunt suportate de societate conform ...
30Iul2022

Transport de bunuri pentru import in Romania. Regim fiscal TVA

de Amelia Dumitras valabil la 30 Iul 2022
Intrebare: O firma din Romania cu obiect de activitate transport rutier de marfuri incarca din Turcia marfuri pentru o firma din Romania. Factura de prestari servicii o intocmeste cu TVA?
25Iul2022

Servicii prestate pe cale electronica. Tratament fiscal TVA

de Ionut Jinga valabil la 25 Iul 2022
Intrebare: Societatea noastra presteaza servicii pe cale electronica, prin urmare pentru clientii externi care au cod de TVA valid se emit facturi cu TVA 0. La verificarea pe VIES apare: clientul face parte dintr-un grup de TVA (group registration - This VAT ID corresponds to a Group of Taxpayers).Pentru ca fac parte dintr-un grup de TVA, li se aplica alte reguli? Acest client insista sa-i emitem ...
29Iun2022

Transport de marfuri

de Adela Oncescu valabil la 29 Iun 2022
Intrebare: O societatea de transport din Romania este platitoare de tva. Factureaza un transport de marfa unei alte societati din Romania, platitoare de tva. Transportul se face din Ucraina in Bulgaria. Marfa nu ajunge deloc in Romania. Cum se emite factura din punctul de vedere al tva si unde se declara?
23Iun2022

Servicii de formare profesionala si certificare practicare profesie

de Amelia Dumitras valabil la 23 Iun 2022
Intrebare: O societate este neplatitoare de tva in Romania. Are drept obiect de activitate -activitati ale centrelor fitness. Achizitioneaza cursuri de perfectionare online si servicii de obtinere certificari de la societati din SUA si Canada, pe cale electronica.Exista vreo obligatie de declarare si plata din punctul de vedere al tva sau sunt achizitii de servicii scutite?
06Mai2022

Vanzare teren agricol. Regim TVA

de Elena Garofil valabil la 06 Mai 2022
Intrebare: Cum se vinde un teren agricol de catre o scietate platitoare de tva? O parte se vinde unei societati comerciale platitoare de tva. O parte se vinde unei persoane fizice. Cum se face factura cu tva?
06Mai2022

Achizitie intracomunitara de servicii. Regim TVA

de Adela Oncescu valabil la 06 Mai 2022
Intrebare: In cazul achizitiei de la o firma din Franta (VAT no valid pe factura) a accesului la un buletin de informatii juridice online, factura este fara TVA.Noi aplicam taxare inversa sau consideram neimpozabila din punctul de vedere al TVA? Se inregistreaza in d390? Cum se declara in d394 si d300?
29Apr2022

Completare d700. Modificare perioada fiscala TVA

de Adela Oncescu valabil la 29 Apr 2022
Intrebare: Am omis trecerea la TVA trimestrial a unei societati care nu a depasit 100k euro si nici nu a avut AIC. Mi s-a spus sa depun D700 acum, iar pentru lunile pentru care am depus deja eronat TVA lunar sa fac corectie si sa depun un singur decont trimestrial. Ce anume trebuie sa completez in D700? Trebuie sa atasez zip?
28Apr2022

Vanzare cladiri. Regim TVA

de Adela Oncescu valabil la 28 Apr 2022
Intrebare: O persoana fizica autorizata pe cod CAEN vanzari autovehicule usoare este platitoare de tva. Construieste un duplex impreuna cu sotia (persoana fizica neimpozabila). Duplexul urmeaza sa se vanda cu suma de 400.000 euro, inainte de a se implini un an de la data ocuparii locuintei. Mentionam ca familia a locuit in aceasta constructie. Persoana fizica autorizata trebuie sa plateasca tva pentru ...
26Apr2022

Achizitie telefon prin Emag. Tratament fiscal

de Adela Oncescu valabil la 26 Apr 2022
Intrebare: Societatea A din Romania este platitoare de TVA. Achizitioneaza de pe platforma Emag un telefon. Factura este emisa cu TVA romanesc de 19%, de catre un furnizor din Cehia care, pe langa codul de TVA din Cehia, detine un cod valid de TVA din Romania.Care este tratamentul acestei facturi din prisma declaratiilor 300/390/394?
Pagina: 123456»
x