Buna ziua! Sunt Simona, Asistentul tau personal.
Click daca ai nevoie de ajutor!
X
Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

X

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Autentificare Inregistrare cont
Sunt de acord cu politica de cookie
Portal actualizat la 27 Septembrie 2022
Un produs marca Rentrop&Straton
Contine toate actele normative din domeniu, actualizate la zi - parteneriat Legis
portalcontabilitate.ro Consultanta specializata pentru CONTABILI
Seminare online
vezi aici toate evenimentele >>>

TVA

26Sep2022

Bilete de intrare la muzeu. ONG. Tratament TVA

de Anca Bilas valabil la 26 Sep 2022
Intrebare: Este vorba de o fundatie care si-a propus prin statut comemorarea victimelor comunismului si in acest scop a infiintat un muzeu.Veniturile din vanzarea biletelor la muzeu reprezinta venituri economice si intra in calculul cifrei de afaceri de la art. 310 alin. (1) din Codul fiscal?
27Sep2022

Deducere TVA bon fiscal. Combustibil cu valoare mai mare de 100 euro

de Bajan Camelia valabil la 27 Sep 2022
Intrebare: Daca societatea inregistreaza bonuri fiscale pe care este trecut CUI-ul beneficiarului (aceste bonuri depasesc 100 euro), iar achizitia reprezinta combustibil, se deduce TVA avand in vedere valoarea bonului fiscal? Pe bonul fiscal nu este specificat factura simplificata.
27Sep2022

Achizitie cursuri de pregatire pentru angajati. Regim TVA

de Elena Garofil valabil la 27 Sep 2022
Intrebare: Daca compania noastra trimite la curs de pregatire angajatii din Germania, dar cursul este organizat de o societate din Marea Britanie, factura emisa din Marea Britanie ar trebui sa contina tva? Daca da, cum o inregistram in contabilitatea noastra?
27Sep2022

Import urmat de livrare intracomunitara. Tratament fiscal

de Anca Bilas valabil la 27 Sep 2022
Intrebare: Am primit o factura de la o firma din Romania, achitizie utilaj agricol. Pe factura, desi firma este din Romania, in speta IPSO SRL, pe factura are cod de TVA din Ungaria. Se specifica pe factura ca bunul este adus din USA, TVA 0, iar ca temei legal pe factura este specificat: "scutit de TVA conform Directivei UE 112/2006".Cum tratez aceasta achizitie din punct de vedere fiscal? Care este ...
27Sep2022

TVA in cazul contractului de consignatie

de Anca Bilas valabil la 27 Sep 2022
Intrebare: Care sunt reglementarile contabile si fiscale privind tva in cazul contractului de consignatie?
27Sep2022

Achizitie servicii cazare hotel prin agentie de turism. Regim fiscal TVA in Romania

de Amelia Dumitras valabil la 27 Sep 2022
Intrebare: O SRL romaneasca este platitoare de impozit micro, fara salariati. Activitatea principala: organizarea de spectacole si evenimente. In luna august organizeaza un concert in Croatia. Factura de cazare a participantilor a fost facuta de hotelul din Croatia (cu cod valid de TVA) pe SRL romaneasca (pe codul special de TVA) fara TVA. Pe factura apare mentiunea Residence tax and consumption tax are not ...
25Sep2022

Servicii sociale Germania

de Anca Bilas valabil la 25 Sep 2022
Intrebare: O societate SRL este neplatitoare de TVA. Va presta servicii de ingrijire persoane varstnice in Germania, pe care le va factura catre persoane fizice. Va obtine acreditarea Ministerului Muncii pentru servicii sociale.In cazul depasirii plafonului de 300.000 lei va colecta TVA sau aceste servicii sunt scutite conform art. 292 alin. 1 lit. i din Codul fiscal?
25Sep2022

Servicii prestate catre persoane neimpozabile UE. Tratament fiscal

de Anca Bilas valabil la 25 Sep 2022
Intrebare: O firma din Romania este neinregistrata in scopuri de tva. Urmeaza sa presteze servicii intracomunitare (Spania) catre firma neinregistrata in scopuri de TVA.Are obligatia inregistrarii in scopuri de tva special pentru serviciile prestate acestui tip de persoana neimpozabila in Spania?
25Sep2022

Aplicarea sistemului TVA mixt in cazul serviciilor medicale

de Anca Bilas valabil la 25 Sep 2022
Intrebare: O societate desfasoara activitate principala conform codului CAEN 8690 "Alte activitati referitoare la sanatatea umana", avand autorizatie de functionare emisa de Ministerul Sanatatii si licenta de functionare emisa de Ministrul Muncii.Daca serviciile in cauza sunt scutite de TVA, in ce situatie dupa depasirea plafonului trebuie sa aplice sistemul de TVA mixt cu calcularea proratei?
27Sep2022

Faliment. TVA

de Gabi Popescu valabil la 27 Sep 2022
Intrebare: Avem o factura emisa si neincasata din luna aprilie 2016. In luna mai 2016 clientul intra in faliment. Suntem inscrisi la masa credala, dar falimentul nu este pronuntat inca. Noi suntem platitori de TVA la incasare, asadar nu este platita TVA pentru aceasta factura. Exista oare vreo posibilitate sa colectam si sa platim TVA (fara sa incasam factura sau santem obligati sa emitem factura de ...
25Sep2022

Servicii de transport aferente unui import

de Olguta Crevelescu valabil la 25 Sep 2022
Intrebare: Facem importuri de marfa din Serbia. Firma de transport este din UE, respectiv Croatia. Transportatorul pleaca din Croatia si ajunge in Serbia. Ia marfa si o aduce in vama Giurgiu. Vama Giurgiu include in baza DVI-ului valoarea transportului.Este corect? Daca nu ar trebui sa fie inclusa, ce obligatii declarative am avea?
24Sep2022

Prestare sau achizitie de servicii de transport. Partener din Bulgaria. Tratament TVA

de Constanta Popa valabil la 24 Sep 2022
Intrebare: Am o factura de servicii transport, eu PF Romania, platitor de TVA, catre firma din Bulgaria. Valoarea transportului este de 850 euro si Taxare SFDD. Nu stiu ce este acest SFDD si care sunt inregistrarile pe care trebuie sa le fac pentru declaratiile 300, 394 si 390.Care sunt inregistrarile contabile?
24Sep2022

Facturi transmise pe SPV. Obligatii privind arhivarea

de Ionut Jinga valabil la 24 Sep 2022
Intrebare: O societate comerciala care primeste facturi prin SPV de la diversi furnizori( cei care livreaza produse cu risc fiscal ridicat si sunt obligati sa transmita facturile prin SPV) trebuie sa arhiveze facturile primite prin SPV, chiar daca le primeste si in format fizic de la furnizor?
24Sep2022

Transport pe teritoriul UE. Beneficiar din Romania

de Bajan Camelia valabil la 24 Sep 2022
Intrebare: SC A SRL este platitoare de tva in Romania. Efectueaza un transport pentru SC B SRL platitoare de tva in Romania pentru serviciu transport marfa efectuat in UE in afara Romaniei (ex: Franta, Germania, Belgia etc.). Factura pe care o emite SC A SRL catre SC B SRL poate fi intocmita cu taxare inversa, avand in vedere ca transportul nu se face in Romania? SC B SRL factureaza mai departe acest ...
Pagina: 123456»
x