X

Autentificare cont

Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Recuperare user/parola

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Autentificare Inregistrare cont
Portal actualizat la 21 Aprilie 2018
Contine toate actele normative din domeniu, actualizate la zi - parteneriat Legis

Baza de impozitare

17Apr2018

Inregistrare soft achizitionat cu valoare zero

de Marilena Radulescu valabil la 17 Apr 2018
Intrebare: Am achizitionat o imprimanta si furnizorul a acordat cu titlul gratuit un soft. Pe factura l-a trecut cu valoarea (baza +TVA) in negru si in rosu (baza +TVA) cu specificatia "reducere comerciala". Daca vom inregistra acest soft drept o donatie (208 = 475) cum trebuie tratat TVA aferent?
18Apr2018

Acordare tichete cadou. Tratament fiscal

de Olguta Crevelescu valabil la 18 Apr 2018
Intrebare: O societate doreste sa acorde tichete cadou peste cele prevazute la art. 76 alin (4) lit. a). Care este tratamentul fiscal in situatia in care aceste tichete cadou sunt prevazute prin Regulamentul Intern sau Contractul Colectiv de Munca la art. 25 alin.(3) punctul b cu incadrarea in limita de pana la 5%?
06Apr2018

Inregistrarea cu intarziere in scopuri de TVA. Consecinte fiscale

de Amelia Dumitras valabil la 06 Apr 2018
Intrebare: Un ONG (activitate de vanatoare si pescuit recreativ) obtine venituri din activitatea fara scop lucrativ si din activitatea economica. Membrii asociatiei platesc cotizatii anuale si li se mai percepe o cotizatie suplimentara celor care beneficiaza - de exemplu de vanatul recoltat. Initial, aceste venituri au fost inregistrate ca venituri neimpozabile. Ulterior s-a luat hotararea ca veniturile ...
05Apr2018

Taxare inversa dupa incasarea TVA

de S.M. Armaselu valabil la 05 Apr 2018
Intrebare: Am achizitionat un autoturism second-hand din Germania. Societatea noastra si societatea din Germania sunt inregistrate in scopuri de TVA. Factura a fost emisa cu TVA. Dupa semnarea procesului-verbal de receptie in Romania, societatea din Germania ne-a restituit TVA. Se aplica mecanismul taxarii inverse la factura de achizitie, dupa incasarea TVA?
05Apr2018

Organizare simpozion cu caracter tehnic. Tatament contabil si fiscal

de Amelia Dumitras valabil la 05 Apr 2018
Intrebare: Suntem o firma platitoare de TVA lunar si de impozit pe profit. Societatea organizeaza un simpozion sau o conferinta prin care ofera consultanta tehnica pentru aparatele comercializate. Pentru participarea la acest simpozion, firma percepe o taxa de participare. Pentru aceasta taxa de participare, incasata prin banca in baza unei fise de inscriere, emitem o factura pentru fiecare firma care isi ...
29Mar2018

Venituri din arenda 2016. Aspecte fiscale

de Olguta Crevelescu valabil la 29 Mar 2018
Intrebare: Suntem o societate cu domeniu de activitate agricol, respectiv 0111 (cultivarea cerealelor). In cursul anului 2016, societatea avea arendate suprafete de teren de la persoane fizice in baza contractelor de arendare. Arenda a fost achitata in numerar la toti arendatorii. Mecanismul de calcul a fost urmatorul: la valoarea arendei cuvenite (conform contract) s-a aplicat un procent de 40% cheltuieli ...
30Mar2018

Ajustare TVA. Bun imobil modernizat inainte de anul aderarii

de Dana Apostolescu valabil la 30 Mar 2018
Intrebare: O societate solicita scoaterea din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA. La data anularii detine un bun imobil (folosit pentru desfasurarea activitatii economice) achizitionat in anul 1998 si modernizat in anul 2006 (inainte de anul aderarii). Valoarea modernizarii a depasit 20% din valoarea bunului imobil. Atat achizitia, cat si modernizarea au fost cu TVA. Pentru acest imobil se ...
04Mar2018

Venituri din arenda. Obligatii fiscale

de Rodica Mantescu valabil la 04 Mar 2018
Intrebare: Ce obligatii fiscale are un pensionar cu limita de varsta pentru veniturile incasate din arendarea terenului agricol?
03Mar2018

Impozit pe veniturile microintreprinderilor. Servicii consultanta

de Dana Hristu valabil la 03 Mar 2018
Intrebare: Societatea are ca obiect de activitate, consultanta. Societatea detine actiuni cotate, in urma carora incaseaza dividende, in functie de respectivele societati de tip SIF. Incepand cu 1 ianuarie 2018, fiind microintreprindere, aceste incasari din dividende sunt supuse impozitului micro?
28Feb2018

Contract de consultanta. Refacturarea cheltuielilor de deplasare catre beneficiarul prestarii

de Constanta Popa valabil la 28 Feb 2018
Intrebare: O societate are incheiat un contract de prestari servicii pentru consultanta imobiliara cu un client. Pentru aceste servicii, angajata societatii face deplasari in tara, pentru care ia pe numele ei facturi aferente deplasarilor (cazare, transport, mancare) si doreste sa refactureze aceste cheltuieli beneficiarului. Cum va trebui sa refactureze aceste cheltuieli din punctul de vedere al TVA? Poate ...
01Mar2018

Monografie contabila si aspecte fiscale la o agentie de turism organizatoare

de Otilia-Mihaela Roman valabil la 01 Mar 2018
Intrebare: Care este monografia contabila, tratamentul fiscal si obligatiile fiscale ale unui touroperator care:a) aplica regimul special pentru agentiile de turism;b) aplica regimul normal de taxare;c) actioneaza in calitate de intermediar conform art. 311 alin. (9)?
20Feb2018

Contravaloarea transportului la si de la locul de munca. Venituri neimpozabile

de Olguta Crevelescu valabil la 20 Feb 2018
Intrebare: Posibilitatea suportarii contravalorii transportului la si de la locul de munca al salariatului reprezenta venit neimpozabil potrivit art. 76 alin. (4) lit. a) din Codul fiscal, astfel cum este prevazut in contractul de munca. Este obligatoriu ca beneficiul acordat de angajator sa fie inclus in prevederile contractului de munca pentru aplicarea acestui tratament fiscal?
16Feb2018

Recuperare cost servicii manipulare cherestea. Regim TVA

de Marilena Radulescu valabil la 16 Feb 2018
Intrebare: Pe facturile de vanzare a cherestelei catre persoane juridice (taxare inversa) se poate trece si o pozitie separata, "recuperare servicii manipulare marfa"? Care este tratamentul TVA?
13Feb2018

Inregistrarea radierii unor clienti incerti

de Dana Hristu valabil la 13 Feb 2018
Intrebare: Avem facturi emise in 2008 si neincasate, pentru care avem inregistrat provizion. Clientul a intrat in insolventa apoi, in faliment si in luna iunie 2017, s-a radiat firma. Avem hotararea definitiva pentru radiere. Cand putem ajusta TVA corespunzatoare acestor facturi - in 2017 sau in ianuarie 2018?
Pagina: 123456»
x