X

Autentificare cont

Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Recuperare user/parola

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Autentificare Inregistrare cont
Portal actualizat la 22 Aprilie 2018
Contine toate actele normative din domeniu, actualizate la zi - parteneriat Legis

Documente

17Apr2018

Regimul tranzactiilor in valuta cu parteneri externi

de Gabi Popescu valabil la 17 Apr 2018
Intrebare: Societate cu incasari in valuta prin banca de la parteneri externi si in lei de la partenerii interni.1.Se acorda suma de 3000 de euro salariatului care pleaca in deleagtie la partenerul extern, suma care acopera cheltuielile de transport, cazare si diurna aferenta respectandu-se prevederile Legii 70/2015. Deplasarea este prevazuta sa dureze 10 zile. La intoarcere, conform decontului intocmit ...
13Apr2018

Procedura de corectare a facturilor

de Dana Hristu valabil la 13 Apr 2018
Intrebare: Societatea si-a schimbat adresa sediului social in luna noiembrie 2017(restul datelor ramanand neschimbate). S-a intocmit si trimis adresa catre toti colaboratorii. Totusi, in 2018 am primit circa 10 facturi cu adresa initiala a sediului social. Desi am luat legatura cu furnizorii respectivi, solutia propusa este dificila. Au propus a merge la sediul furnizorului cu exemplarul albastru, iar acolo ...
03Apr2018

Registrul jurnal si Registrul inventar. Modalitate de intocmire

de Daniel Crevelescu valabil la 03 Apr 2018
Intrebare: O societate comerciala listeaza lunar din programul de contabilitate registrul jurnal cu toate operatiunile contabile inregistrate in contabilitate si apoi trece totalurile (rulajul lunar) intr-un registru jurnal tipizat, numerotat, snuruit, sigilat. La fel procedeaza si cu registrul inventar pe care il listeaza o data pe an, la data de 31.12, cand se efectueaza si inventarierea patrimoniului, ...
31Mar2018

Regimul fiscal si contabil al contractului de consignatie

de Anca Ivanov valabil la 31 Mar 2018
Intrebare: 1. Care este momentul si ce documentele, pentru consignatar, trebuie sa emita si sa transmita consignantului pe timpul derularii unui contract de consignatie, inclusiv pentru decontarea comisionului cuvenit consignatarului prevazut in contract. Care sunt inregistrarile contabile aferente acestor documente, precum si reflectarea lor in decontul de TVA?2. Care este momentul si care sunt ...
24Mar2018

Obligatii de notificare a Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal

de Justinian Cucu valabil la 24 Mar 2018
Intrebare: Pentru o societate factureaza si clientilor persoane fizice carora le solicita copie buletin. Este obligatorie notificarea ANSPDCP? Trebuie sa le solicitam acordul clientilor pentru utilizarea datelor lor personale in vederea utilizarii lor la emitere factura, intocmire contract?
19Mar2018

Arhivarea documentelor financiar-contabile

de Anca Ivanov valabil la 19 Mar 2018
Intrebare: Care este baza legala pentru arhivarea documentelor contabile? Ce documentatie si proceduri trebuie intocmite? Ce documente pot fi distruse cu specificarea perioadei de pastrare a documentelor conform legii?
03Mar2018

Contabilitatea clientilor si furnizorilor

de Dana Hristu valabil la 03 Mar 2018
Intrebare: In programul utilizat, pentru activitatea de turism se tine evidenta analitica a clientilor persoane fizice, in schimb, in programul de contabilitate se utilizeaza un singur cont pentru persoane fizice. Este in regula ca in contabilitate sa se foloseasca un singur cont pentru persoane fizice, fara a avea o evidenta analitica?
03Mar2018

Transport marfuri. Contract de comodat

de Gabriela Ilicea valabil la 03 Mar 2018
Intrebare: O firma cu obiect de activitate, transport de marfuri poate incheia contract de comodat cu o persoana fizica pentru a folosi un autoturism de 3,5 tone in scopul de a obtine venituri din transport sau trebuie contract de inchiriere? Persoana fizica care are mijlocul de transport este administratorul societatii.
02Mar2018

Ordinul de compensare. Acordare imprumuturi

de George Nitescu valabil la 02 Mar 2018
Intrebare: Societatea A ii acorda un imprumut societatii B. Din banii primiti, societatea B construieste 2 hale. Dupa finalizarea constructiei, societatea B inchiriaza halele societatii A cu suma de 20.000 lei fara TVA lunar. Societatea A decide ca o parte din imprumutul dat initial lui B sa se compenseze cu suma datorata drept chirie. Este posibila operatiunea in baza unei decizii interne sau este ...
24Feb2018

Plati in numerar catre furnizor intracomunitar

de Marilena Radulescu valabil la 24 Feb 2018
Intrebare: O societate are doi asociati - unul roman si unul strain. Firma este din Romania. Aceasta mai achizitioneaza marfa si de la firma asociatului din UE. In luna ianuarie, asociatul strain a venit in tara si a retras bani din firma pentru achitarea facturilor lui externe. Prin ce document pot achita acele facturi in valuta?
19Feb2018

Servicii inchiriere autoturism

de Elena Garofil valabil la 19 Feb 2018
Intrebare: O societate infiintata in anul 2017, cu activitate de pompe funebre a cumparat o masina mortuara, dar societatea nu are angajati si nici administratorul sau asociatul nu are carnet de conducere. Cum poate folosi masina in conditiile date? Poate sa faca contract de inchiriere cu persoana care are nevoie de masina pentru cateva ore si sa fie stipulat in ce conditii se poate inchiria?
19Feb2018

Eliminarea documentelor cu perioada de arhivare expirata. Tratament contabil

de Daniel Crevelescu valabil la 19 Feb 2018
Intrebare: Ce se intampla cu documentele financiar-contabile pe care nu mai este obligatoriu sa le pastram in firma? Cum procedam cu documentele ahivate de mai mult de 10 ani? Exista reglementari speciale in ce priveste distrugerea acestora? Exista restrictii sau riscam amenzi?
12Feb2018

Incheierea unui contract de comodat cu un salariat

de Gabriela Dita valabil la 12 Feb 2018
Intrebare: Se doreste incheierea unui contract de comodat cu un salariat. Proprietarul masinii este concubina acestuia. Se poate sau care este procedura pe care ar trebui sa o urmam?
04Feb2018

Modificarea vectorului fiscal in anul 2018. Declaratia 700

de Dana Hristu valabil la 04 Feb 2018
Intrebare: Cine trebuie sa depuna declaratia 700?
Pagina: 123456»
x