X

Autentificare cont

Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Recuperare user/parola

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Autentificare Inregistrare cont
Portal actualizat la 27 Iulie 2017
Contine toate actele normative din domeniu, actualizate la zi - parteneriat Legis

Import servicii

19Iul2017

Achizitii de servicii electronice din USA. Regim TVA

de Dana Hristu valabil la 19 Iul 2017
Intrebare: Am achizitionat de la un furnizor (FastSpring) din SUA un test pentru recrutare de personal. Testarea se realizeaza in felul urmator: se creeaza un cont al firmei si se aloca o suma de bani. Din cont putem trimite anumite teste pe mailul persoanelor pe care vrem sa le recrutam. Ce tratament fiscal se aplica din punct de vedere al TVA si al declararii acestei operatiuni?
19Iul2017

Plata avans nefacturat catre un furnizor de bunuri din Serbia

de Elena Olteanu valabil la 19 Iul 2017
Intrebare: O societate din Romania plateste un avans catre un furnizor de bitum din Serbia si nu primeste facture de avans. Factura de marfa este primita in luna urmatoare si are data din luna urmatoare platii avansului. Serbia nu face parte din Uniunea Europeana si deci nu este o tranzactie intracomunitara. Societatea din Romania este obligata la intocmirea autofacturii pentru plata avansului?
30Iun2017

Achizitiile de servicii de publicitate non UE. Declaratia 394

de Dana Hristu valabil la 30 Iun 2017
Intrebare: La cartusul F din declaratia 394 se trec achizitiile de servicii publicitate non-UE indiferent daca firma non-UE este platitoare sau neplatitoare de TVA?
23Iun2017

Facturare servicii prestate on-line. Impozit nerezidenti

de Dana Hristu valabil la 23 Iun 2017
Intrebare: Am primit o factura de la Microsoft pentru servicii online. Firma Microsoft Irlanda are un cod de TVA valid din Romania si a facturat cu TVA. Cum se inregistreaza aceasta factura? Se cuprinde in D390 daca factura este cu TVA? Este considerata achizitie intracomunitara de servicii? Daca nu avem certificat de rezidenta fiscala de la ei la momentul efectuarii platii achitam sau nu impozitul pe ...
26Iun2017

Achizitii intracomunitare de servicii. Costuri de asigurare refacturate

de Georgeta Serban Matei valabil la 26 Iun 2017
Intrebare: Pentru o polita de asigurare clienti atradius am primit o factura in lei de la firma din Ungaria cu mentiunea "reverse charged under art. 44 of the vat directive". O consider livrare de servicii intacomunitare desi factura este in lei? Aplic taxarea inversa si o trec in D300 respectiv D390?
29Mai2017

Achizitie servicii. Implicatii TVA

de Irina Dumitrescu valabil la 29 Mai 2017
Intrebare: O societate comerciala desfasoara activitati de dezvoltare aplicatii software. In aceasta activitate are nevoie de anumite informatii de pe alte site-uri din strainatate respectiv Google, Github, Linkedin, Namecheap, etc. Aceste informatii (pe care le consider servicii) sunt platite on-line iar pentru plati se elibereaza cate un document denumit "RECEIPT" care contine denumirea si CUI-ul ...
22Mai2017

Achizitii de servicii intracomunitare cu plata in avans. Declaratia 390

de Olguta Crevelescu valabil la 22 Mai 2017
Intrebare: Avem un contract de prestari servicii cu firma din Italia. Am platit un avans unui furnizor din Italia pentru proiect avicol. Care este monografia contabila pentru inregistrarea avansului? Trebuie sa fac declaratia 390 si pentru avans?
19Mai2017

Inregistrare in scop TVA. Regim fiscal

de Dana Hristu valabil la 19 Mai 2017
Intrebare: Societatea este neplatitoare de TVA si nu este obligata sa se inregistreze in scopuri de TVA (cifra de afaceri este mai mica de 65000). Aceasta face achizitii de servicii intracomunitare (Google, Facebook). Ce obligatii declarative si de plata sunt dpdv al TVA? Achitarile sunt peste 10000 euro anual.
19Mai2017

Achizitii de servicii de la o societatea din afara UE. Tratament fiscal TVA

de Ionut Jinga valabil la 19 Mai 2017
Intrebare: O societate are parti sociale detinute de mai multi asociati. La un moment dat, unul dintre asociati cesioneaza partile sociale unei persoane juridice din afara UE devenind astfel asociat in persoana juridica romana. Noul asociat, persoana juridica din afara UE, solicita un audit la societatea unde a devenit asociat. Incheie un contract de audit cu o firma situata in Romania. Sa efectueze ...
15Mai2017

Achizitie servicii IT de la furnizor american cu cod invalid VAT pentru UE

de Marilena Radulescu valabil la 15 Mai 2017
Intrebare: O firma din Romania, neplatitoare de TVA si care are cod TVA intracomunitar, achizitioneaza servicii IT de la o companie din America care prezinta pe factura adresa din America si un VAT EU (neverificabil in VIES, datorita acestui EU - nu este valabil in Vies pentru ca nu corespunde unei tari anume) trebuie sa plateasca TVA pentru aceasta factura? Se declara in D390 si in D301? Firma din Romania ...
12Mai2017

Achizitii de servicii din afara UE. Implicatii TVA

de Dana Hristu valabil la 12 Mai 2017
Intrebare: S-a primit o factura din China in care se mentioneaza "costuri logistice si depozitare marfa". Cum se intregistreaza dpvd al TVA (se face taxare inversa pentru serviciile non-UE)? Cum raportam in D300?
12Mai2017

Achizitie servicii IT. Inregistrare in D390 si D301

de Irina Coma valabil la 12 Mai 2017
Intrebare: O firma din Romania, neplatitoare de TVA, care are cod TVA intracomunitar achizitioneaza servicii IT de la o companie din America care prezinta pe factura un VAT EU trebuie sa plateasca TVA pentru aceasta factura? Se declara in D390 si in D301 daca furnizorul are VAT EU pe factura? A comunicat codul intracomunitar de TVA RO?
09Mai2017

Achizitie servicii. Regim TVA

de Irina Dumitrescu valabil la 09 Mai 2017
Intrebare: O societate din Belgia, platitoare de TVA, refactureaza partial costul masei servite la o reuniune afaceri. Factura nu contine nici procent si valoare TVA si nici mentiune "Not subject to VAT in Belgium due article 21 2 Belgian VAT law (article 44 Directive 2006112CE); Reverse charge". Care este tratamentul contabil dpdv TVA si declaratia 394?
08Mai2017

Servicii cazare hotel in Elvetia. Inregistrare prin Declaratia formular 394

de Marilena Radulescu valabil la 08 Mai 2017
Intrebare: O societate din Elvetia ne factureaza cazare pentru un hotel din Geneva. Factura nu are mentionata cota sau suma TVA. Se declara aceasta factura in Declaratia 394?
Pagina: 123456»
x