X

Autentificare cont

Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Recuperare user/parola

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Autentificare Inregistrare cont
Portal actualizat la 23 Ianuarie 2018
Contine toate actele normative din domeniu, actualizate la zi - parteneriat Legis

Legislatie

22Ian2018

Data inventarierii anuale. Reglementari aduse de OMFP 1802

de Simona Stanculescu valabil la 22 Ian 2018
Intrebare: Se poate efectua inventarierea anuala de la 31.12.2017, in luna februarie?
17Ian2018

Bunuri transferate de la o societate radiata fara documente. Tratament contabil

de Daniel Crevelescu valabil la 17 Ian 2018
Intrebare: Un asociat, persoana juridica irlandeza, a lichidat si radiat o societate detinuta 100% si a deschis o alta societate, in care este asociat unic 100%. Dupa radierea primei societati, conventia a fost ca salariatii si bunurile de la firma radiata sa treaca pe noua entitate. Din pacate, nu s-a facut niciun fel de documentatie cu referire la bunurile (obiecte inventar, mijloace fixe) ramase de la ...
10Ian2018

Comert cu animale vii. Obligatia dotarii cu aparat de marcat electronic fiscal

de Dana Hristu valabil la 10 Ian 2018
Intrebare: O societate X vinde cu factura, catre persone fizice, animale vii. Societatea nu detine casa de marcat. Persoanele fizice se duc la banca si depun contravaloarea facturii in contul societatii X. Este obligata societatea X sa detina casa de marcat, avand in vedere ca toate incasarile de la persoane fizice se fac prin depunere la banca, de catre persoanele fizice, in contul societatii X?
12Ian2018

Conditii si limite pentru ridicarea de sume din societate de catre asociati pentru cheltuieli particulare

de Dani Cucu valabil la 12 Ian 2018
Intrebare: In ce conditii asociatii unei societati cu raspundere limitata care nu au calitate de salariat pot lua bani din casa societatii pentru cheltuieli particulare si care este plafonul acestor cheltuieli?
06Ian2018

Responsabilul cu protectia datelor. Cazuri obligatorii

de Rodica Mantescu valabil la 06 Ian 2018
Intrebare: O firma de contabilitate, prin contractele incheiate cu abonatii sai, intocmeste statele de salarii, intocmeste si transmite declaratia D112. Aceasta are nevoie de un responsabil cu protectia datelor incepand cu luna mai 2018? Ce sanctiuni pot aparea daca nu ar avea un asemenea responsabil?
30Dec2017

Venituri realizate din activitatea sportiva. Tratament fiscal

de Justinian Cucu valabil la 30 Dec 2017
Intrebare: 1. O persoana fizica desfasoara activitate sportiva de performanta (proba olimpica). Clubul sportiv doreste sa incheie un contract de activitate sportiva cu sportivul si un contract separat cu antrenorul, in baza caruia sa-i achite o suma lunara, cu titlu de indemnizatie de sezon, in vederea pregatirii si obtinerii unor rezultate internationale. Care sunt codurile CAEN pe care se pot ...
24Dec2017

Cheltuieli cu reparatii sau modernizari mijloace fixe. Inregistrari contabile

de Dana Hristu valabil la 24 Dec 2017
Intrebare: In anul 2017, o regie autonoma are drept obiect de activitate furnizarea de energie termica. Aceasta a efectuat cheltuieli cu reparatiile la centralele termice si la cladirile aflate in patrimoniul sau, iar serviciile sunt executate de catre un tert. Aceste cheltuieli pot fi considerate cheltuieli anticipate?
21Dec2017

Pictor. Modalitate de organizare

de Olguta Crevelescu valabil la 21 Dec 2017
Intrebare: O persoana este pictor si ocazional, vinde tablouri. Sub ce forma trebuie sa se organizeze? Trebuie sa plateasca impozit pentru aceste sume incasate? Care este tratamentul daca se incadreaza microintreprindere? Poate incasa contravaloarea acestora in moneda bitcoin?
22Dec2017

Societati de holding. Implicatiile OMFP 1802

de Gabi Popescu valabil la 22 Dec 2017
Intrebare: Care este cadrul legal al firmelor de holding in Romania? In ce difera contabilitatea fata de o firma obisnuita in Romania? Ce declaratii trebuie depus?
19Dec2017

Declararea in D300 si in D394 a facturilor primite cu intarziere

de Ela Dumitra valabil la 19 Dec 2017
Intrebare: Societatea a primit cu intarziere, in luna decembrie, o factura de instare si montaj sistem supraveghere video. Factura cu TVA are data de noiembrie. In momentul primirii ei, toate declaratiile pentru luna noiembrie D300 si D394 erau depuse. Cum trebuie procedat pentru a nu primi amenzi in cazul unui control?
11Dec2017

Achizitie mijloace fixe pentru crama. Costuri imobilizari

de Anca Ivanov valabil la 11 Dec 2017
Intrebare: In luna mai 2016, societatea cumpara mijloace fixe pentru crama. In anul 2014, construieste o platforma betonata. Pentru a plati furnizorii de mijloace fixe si furnizorii pentru materiale, platforma in luna iulie 2015, contracteaza un credit. Pentru acest credit, incepe sa se plateasa lunar dobanda incepand cu luna septembrie 2015. Din luna septembrie 2015 si pana in prezent se platesc lunar ...
12Dec2017

Lichidare voluntara. Arhivare documente

de Irina Coma valabil la 12 Dec 2017
Intrebare: In cazul in care o societate a parcurs etapele de lichidare voluntara, urmata de dizolvare si radiere, ce se intampla cu registrele contabile? Trebuie predate toate registrele si documentele aferente din ultimii 10 ani, precum si situatiile financiare la arhivele statului sau exista si alta optiune?
07Dec2017

Asociere cu o societate nerezidenta. Productie portelan

de Olguta Crevelescu valabil la 07 Dec 2017
Intrebare: O persoana juridica impozabila A (Italia) intentioneaza sa desfasoare o activitate economica (productie de portelan) impreuna cu o persoana juridica impozabila si platitoare de TVA B din Romania. Societatea A pune la dispozitia societatii B utilajele si materia prima. Societatea B detine spatiul in care va avea loc procesul de productie si forta de munca necesara in vederea obtinerii produsului ...
30Nov2017

Evidenta contabila pentru asociatia de proprietari

de Dana Apostolescu valabil la 30 Nov 2017
Intrebare: O societate de expertiza contabila, membra CECCAR, avand ca obiect de activitate cod CAEN 6920, doreste sa presteze servicii de contabilitate pentru o asociatie de proprietari. Poate firma de contabilitate sa presteze servicii contabile pentru o asociatie de proprietari? Daca da, poate aceasta sa intocmeasca toate documentele si registrele contabile prevazute in OMFP 1969 anexa nr. 2 inclusiv ...
Pagina: 123456»
x