X

Autentificare cont

Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Recuperare user/parola

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Autentificare Inregistrare cont
Portal actualizat la 26 Septembrie 2017
Contine toate actele normative din domeniu, actualizate la zi - parteneriat Legis

Masuri de simplificare

20Sep2017

Vanzare deseuri neferoase achizitionate de la persoane fizice. Implicatii fiscale si contabile

de Elena Garofil valabil la 20 Sep 2017
Intrebare: O societate are ca obiect de activitate colectarea deseurilor neferoase (sticla si aluminiu) de la persoane fizice. Ulterior, deseurile se vand societatilor specializate. Care sunt implicatiile din punct de vedere contabil si fiscal referitoare la facturare, TVA si fond de mediu?
13Sep2017

Corectarea facturilor emise pentru aplicare masuri de simplificare

de Amelia Dumitras valabil la 13 Sep 2017
Intrebare: Suntem o firma din domeniul imobiliar, platitoare de TVA, ce se ocupam de vanzarea de apartamente aflate intr-un bloc de locuinte. In anul 2016 am vandut doua apartamente catre doua societati comerciale platitoare de TVA dar din eroare facturile le-am intocmit cu TVA nerespectand astfel masurile de simplificare din art 331 Cod fiscal. Putem face corectia TVA in 2017? Care este procedura de ...
12Sep2017

Vanzare ferma. Societate in faliment. Operatiune scutita de TVA

de Dana Apostolescu valabil la 12 Sep 2017
Intrebare: Pe baza unui contract de vanzare-cumparare s-a achizitionat o ferma de reproductie de suine de la lichidatorul judiciar. Societate (reprezantata de lichidator) fiind in faliment conform verificarilor in Registrul persoanelor impozabile inregistrate in scopuri de TVA are codul anulat. In contractul de vanzare-cumparare lichidatorul a mentionat ca se aplica dispozitiile art. 331 alin. (2) lit. g) ...
09Sep2017

Livrare de bunuri in Romania catre o societate din Italia

de Dana Hristu valabil la 09 Sep 2017
Intrebare: O societate din Romania emite o factura de bunuri catre o societate din Italia. Bunurile nu parasesc teritoriul Romaniei iar factura a fost facuta cu TVA de 19%. Societatea din Italia are cod de TVA atat de Italia cat si de Romania (reprezentant fiscal). Cei din Italia considera ca factura trebuie facuta cu TVA de acolo deoarece bunurile cand au fost livrate firma italiana nu a avut inca cod de ...
08Sep2017

Arbustii ornamentali. Regim TVA

de Dana Hristu valabil la 08 Sep 2017
Intrebare: Arbustii ornamentali intra la taxare inversa? Ce cota de TVA aplicam?
05Sep2017

Ajustare TVA la solicitarea iesirii din evidenta platitorilor de TVA

de Anca Ivanov valabil la 05 Sep 2017
Intrebare: Suntem o societate comerciala de servicii platitoare de TVA. Cifra de afaceri este sub 65000 euro. In gestiunea societatii exista cateva active la care a fost dedus TVA la achizitie in cota de 50% - masini. Care este procedura in cazul in care dorim sa iesim din categoria platitorilor de TVA? Este necesara o recalculare pentru TVA dedus?
04Aug2017

Vanzare deseuri lemn. Implicatii TVA

de Dana Hristu valabil la 04 Aug 2017
Intrebare: Osocietate comerciala platitoare de TVA livreaza catre o alta societate platitoare de TVA deseuri obtinute din ambalaje de lemn. La livrare se colecteaza TVA sau se aplica masurile de simplificare (taxare inversa)?
03Aug2017

Livrare de cladiri si terenuri cu taxare inversa. Implicatii TVA

de Dana Hristu valabil la 03 Aug 2017
Intrebare: Am facut o livrare de cladiri si terenuri cu taxare inversa conform art 331 lit g) din Legea 2272015 totodata am depus si notificare privind optiunea de taxare a operatiunilor prevazute de art 292 alin (2) lit f) din Codul fiscal. Ce influenta are in aceste conditii notificarea depusa la ANAF in conditiile in care livrarea s-a facut cu taxare inversa?
02Aug2017

Achizitie si vanzare bunuri imobile. Tratament fiscal TVA

de Amelia Dumitras valabil la 02 Aug 2017
Intrebare: Firma a cumparat un teren intravilian in luna septembrie 2016 de la o firma platitoare de TVA. In septembrie am primit factura scutita de TV si nu cu taxare inversa. Care este procedura de urmat? Dorim sa vindem terenul respectiv catre o alta firma platitoare de TVA. Cum procedez la intocmirea facturii din punct de vedere al TVA? Care sunt implicatiile daca vindem catre o persoana fizica? In ...
28Iul2017

Vanzare masina catre consulat. Tratament TVA

de Simona Stanculescu valabil la 28 Iul 2017
Intrebare: O societate X, inregistrata ca platitoare de TVA si impozit pe venitul microintreprinderilor, achizitioneaza in luna martie 2017 din Italia de la o societate un autoturism second-hand pentru care aplica taxarea inversa. In luna iulie vrea sa vanda autoturismul respectiv catre consulatul Italiei in Romania (institutie fara cod inregistrare fiscala, constituita prin Exequator) la valoarea de ...
20Iul2017

Vanzare rumegus. Implicatii TVA

de Dana Hristu valabil la 20 Iul 2017
Intrebare: Societatea are ca obiect de activitatea productia de cherestea si exploatarea masei lemnoase. Vanzarea de rumegus rezultat din procesul descris mai sus se vinde cu taxare inversa catre persoanele inregistrate in scopuri de TVA? In descrierea produselor care intra sub incidenta Legii 46/2008 nu este specificat drept un deseu care face parte din procesarea materialului lemnos.
21Iul2017

Achizitie de servicii electronice din Canada. Regim TVA

de Dana Hristu valabil la 21 Iul 2017
Intrebare: O societate achizitioneaza de la o firma din Canada o poza prin intermediul comertului online. Acest furnizor nu are un cod de TVA valid in Comunitate. Cum se trateaza aceasta achizitie? Societatea romaneasca este obligata sa colecteze TVA? Unde se declara in decont 300?
21Iul2017

Activitate de exploatare forestiera pe terenul forestier apartinand unei persoane fizice. Monografie contabila

de Otilia-Mihaela Roman valabil la 21 Iul 2017
Intrebare: O societate face un contract cu proprietarul pentru exploatare forestiera. Lemnele taiate se vand catre societati sau persoane fizice. Societatea este neplatitoare de TVA. Este obligatoriu sa fie inscrisa in sfera platitorilor de TVA sau se va inscrie dupa depasirea plafonului de TVA? Ce autorizatii sunt necesare pentru acesta activitate si ce inregistrari contabile se fac?
17Iul2017

Servicii de transport. Regim TVA

de Dana Hristu valabil la 17 Iul 2017
Intrebare: O societate presteaza servicii pentru o firma din Ungaria iar factura este emisa fara TVA. Pentru aceste servicii (transport) societatea are contracte cu alti furmizori care efectueaza servicii pentru ea si apoi sunt prefacturate in Ungaria. Cum trebuie sa emita furnizorii factura catre societate? Unde se trece valoarea in decontul de TVA?
Pagina: 123456»
x