X

Autentificare cont

Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Recuperare user/parola

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Autentificare Inregistrare cont
Portal actualizat la 18 August 2017
Contine toate actele normative din domeniu, actualizate la zi - parteneriat Legis

Masuri de simplificare

04Aug2017

Vanzare deseuri lemn. Implicatii TVA

de Dana Hristu valabil la 04 Aug 2017
Intrebare: Osocietate comerciala platitoare de TVA livreaza catre o alta societate platitoare de TVA deseuri obtinute din ambalaje de lemn. La livrare se colecteaza TVA sau se aplica masurile de simplificare (taxare inversa)?
03Aug2017

Livrare de cladiri si terenuri cu taxare inversa. Implicatii TVA

de Dana Hristu valabil la 03 Aug 2017
Intrebare: Am facut o livrare de cladiri si terenuri cu taxare inversa conform art 331 lit g) din Legea 2272015 totodata am depus si notificare privind optiunea de taxare a operatiunilor prevazute de art 292 alin (2) lit f) din Codul fiscal. Ce influenta are in aceste conditii notificarea depusa la ANAF in conditiile in care livrarea s-a facut cu taxare inversa?
02Aug2017

Achizitie si vanzare bunuri imobile. Tratament fiscal TVA

de Amelia Dumitras valabil la 02 Aug 2017
Intrebare: Firma a cumparat un teren intravilian in luna septembrie 2016 de la o firma platitoare de TVA. In septembrie am primit factura scutita de TV si nu cu taxare inversa. Care este procedura de urmat? Dorim sa vindem terenul respectiv catre o alta firma platitoare de TVA. Cum procedez la intocmirea facturii din punct de vedere al TVA? Care sunt implicatiile daca vindem catre o persoana fizica? In ...
28Iul2017

Vanzare masina catre consulat. Tratament TVA

de Simona Stanculescu valabil la 28 Iul 2017
Intrebare: O societate X, inregistrata ca platitoare de TVA si impozit pe venitul microintreprinderilor, achizitioneaza in luna martie 2017 din Italia de la o societate un autoturism second-hand pentru care aplica taxarea inversa. In luna iulie vrea sa vanda autoturismul respectiv catre consulatul Italiei in Romania (institutie fara cod inregistrare fiscala, constituita prin Exequator) la valoarea de ...
20Iul2017

Vanzare rumegus. Implicatii TVA

de Dana Hristu valabil la 20 Iul 2017
Intrebare: Societatea are ca obiect de activitatea productia de cherestea si exploatarea masei lemnoase. Vanzarea de rumegus rezultat din procesul descris mai sus se vinde cu taxare inversa catre persoanele inregistrate in scopuri de TVA? In descrierea produselor care intra sub incidenta Legii 46/2008 nu este specificat drept un deseu care face parte din procesarea materialului lemnos.
21Iul2017

Achizitie de servicii electronice din Canada. Regim TVA

de Dana Hristu valabil la 21 Iul 2017
Intrebare: O societate achizitioneaza de la o firma din Canada o poza prin intermediul comertului online. Acest furnizor nu are un cod de TVA valid in Comunitate. Cum se trateaza aceasta achizitie? Societatea romaneasca este obligata sa colecteze TVA? Unde se declara in decont 300?
21Iul2017

Activitate de exploatare forestiera pe terenul forestier apartinand unei persoane fizice. Monografie contabila

de Otilia-Mihaela Roman valabil la 21 Iul 2017
Intrebare: O societate face un contract cu proprietarul pentru exploatare forestiera. Lemnele taiate se vand catre societati sau persoane fizice. Societatea este neplatitoare de TVA. Este obligatoriu sa fie inscrisa in sfera platitorilor de TVA sau se va inscrie dupa depasirea plafonului de TVA? Ce autorizatii sunt necesare pentru acesta activitate si ce inregistrari contabile se fac?
17Iul2017

Servicii de transport. Regim TVA

de Dana Hristu valabil la 17 Iul 2017
Intrebare: O societate presteaza servicii pentru o firma din Ungaria iar factura este emisa fara TVA. Pentru aceste servicii (transport) societatea are contracte cu alti furmizori care efectueaza servicii pentru ea si apoi sunt prefacturate in Ungaria. Cum trebuie sa emita furnizorii factura catre societate? Unde se trece valoarea in decontul de TVA?
05Iul2017

Transfer active prin executare silita. Regim TVA

de Irina Dumitrescu valabil la 05 Iul 2017
Intrebare: Referitor la o operatiune de executare silita prin executor judecatoresc avand in vedere titlurile executorii care este tratamentul referitor la regimul TVA aplicabil pentru: 1. teren intravilan construibil 2. cladiri -constructii (nu se incadreaza la constructii noi sau parti de construtii noi) 3. echipamente (de exemplu: bascula pod, ascensor, instalatie electrica, instalatie dezorizare, ...
14Iun2017

Achizitie marfuri cu europaleti. Tratament TVA. Fond de mediu

de Daniel Crevelescu valabil la 14 Iun 2017
Intrebare: O societate, platitoare de TVA si impozit pe profit, face o achizitie intracomunitara de la o societate din Cehia (firma-mama) avand cod valid de TVA. Pe factura apare pe langa marfa si o pozitie cu europaleti cu valoare. Daca pentru marfa se aplica taxarea inversa pentru europaleti se aplica aceleasi masuri simplificate de TVA? Ce implicatii sunt dpv al declararii/platii contributie catre AFM ...
30Mai2017

Reguli de facturare in relatia cu un partener strain

de Gabriel Apostolescu valabil la 30 Mai 2017
Intrebare: O societate comerciala platitoare de TVA presteaza servicii (lucrari de constructii) in baza unui contract incheiat cu o firma din Italia pe teritoriul Italiei. La intocmirea facturii sunt obligata sa respect elementele facturii specificate in Codul fiscal din Romania sau respect elementele facturii din Italia si se factureaza in euro?
14Mai2017

Incasare avansuri. Cifra de afaceri pentru TVA. Depasire plafon de scutire

de Dana Hristu valabil la 14 Mai 2017
Intrebare: Daca o societate incaseaza avansuri pentru servicii neefectuate acestea se includ in plafonul de 220.000 lei care in momentul in care este depasit obliga la inregistrarea in scopuri de TVA?
10Apr2017

Vanzare imobil cu teren. Trecere la platitor de TVA

de Daniel Crevelescu valabil la 10 Apr 2017
Intrebare: Intentionam sa comercializam un imobil compus din contructie si teren intravilan. In momentul incheierii antecontractului societatea este neplatitoare de TVA. Din data de 1.05.2017 ca urmare a depasirii plafonului de TVA societatea va deveni platioare de TVA. In antecontract am regasit urmatoarea prevedere "in situatia in care la finalizarea tranzactiei societatea vanzatoare va deveni platitoare ...
06Apr2017

Tratament TVA vanzare imobil

de Bogdan Costea valabil la 06 Apr 2017
Intrebare: Care este regimul privind TVA la vanzarea unui imobil vechi catre o societate platitoare de TVA in conditiile in care pentru acest imobil au fost efectuate modernizari in anii 2015 si 2016?
Pagina: 123456»
x