X

Autentificare cont

Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Recuperare user/parola

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Autentificare Inregistrare cont
Portal actualizat la 20 Februarie 2018
Contine toate actele normative din domeniu, actualizate la zi - parteneriat Legis

ONG

16Feb2018

ONG. Utilizare chitanta. Venituri neimpozabile la calculul impozitului pe profit

de Dana Hristu valabil la 16 Feb 2018
Intrebare: ONG are drept domeniu de activitate, codul 9319 "Alte activitati sportive sala de sport".1. Este obligatoriu sa detinem casa de marcat pentru a emite bonuri persoanelor fizice sau este suficient sa emitem chitanta?2. Pentru veniturile din activitatea sportiva de pana la 15.000 euro, platim impozit pe profit?
18Feb2018

Declarare impozit pe profit. Asociatie sportiva non-profit

de Elena Ionescu valabil la 18 Feb 2018
Intrebare: Am preluat de curand o asociatie sportiva fara personalitate juridica, constituita de persoane fizice pe baza Legii 69/2000 art. 25 si a Codului Civil. Scopul asociatiei consta in organizarea si participarea la activitati sportive. Ce obligatii declarative si fiscale are asociatia in cursul anului respectiv, la inchiderea exercitiului financiar? Dupa infiintare a fost inregistrat la Fisc si i s-a ...
13Feb2018

ONG cu activitate exclusiv economica. Determinare cheltuieli

de Elena Garofil valabil la 13 Feb 2018
Intrebare: Pentru un ONG care are activitate exclusiv economica si nu are activitate fara scop patrimonial, se incaseaza cotizatii de la membri, care intra in venituri, pentru activitatea fara scop patrimonial, cu care, de fapt, se sustine activitatea economica. Este corect sa consider ca aceste cheltuieli aferente veniturilor impozabile sunt de fapt, total cheltuieli care de fapt, sunt egale cu ...
09Feb2018

ONG. Determinare cheltuieli

de Elena Garofil valabil la 09 Feb 2018
Intrebare: Care este temeiul legal in baza caruia se stabileste ponderea activatilor fara scop patrimonial si a celor cu scop patrimonial in total activitate la o asociatie non-profit? Exista aceasta obligativitate daca asociatia nu defasoara activitati economice?
07Feb2018

Achizitii intracomunitare pentru un ONG inregistrat in scop de TVA

de Dana Hristu valabil la 07 Feb 2018
Intrebare: Un ONG inregistrat in scopuri de TVA, pentru a putea beneficia de taxare inversa pentru achiztiile intracomunitare, trebuie sa atinga o valoare minima a cifrei de afaceri pentru activitatea economica desfasurata?
04Feb2018

Sponsorizari ONG. Regim fiscal

de Dana Hristu valabil la 04 Feb 2018
Intrebare: O societate platitoare de impozit pe profit poate face o sponsorizare catre o asociatie daca presedintele asociatiei este sotia asociatului societatii care face sponsorizarea? Aceasta sponsorizare poate fi incadrata ca o sponsorizare efectuata de catre o persoana juridica care conduce direct sau controleaza direct persoana juridica sponorizata?
01Feb2018

ONG. Documente primare

de Elena Garofil valabil la 01 Feb 2018
Intrebare: Ce documente primare trebuie sa intocmeasca un ONG?
27Ian2018

ONG cu activitate de formare profesionala. Casa de marcat

de Ionut Jinga valabil la 27 Ian 2018
Intrebare: ONG cu activitate de formare profesionala, acreditata de catre Ministerul Muncii si al Educatiei, desfasoara cursuri de calificare. Nu se plateste impozit pe profit deoarece sunt acreditati sa desfasoare aceste cursuri, si nici TVA, deoarece formarea profesionala este scutita de TVA. Se lucreaza atat cu persoane fizice, cat si cu persoane juridice. Este obligatoriu sa detinem casa de marcat ...
10Ian2018

OMFP 3103/2017

de PortalContabilitate.ro 10 Ian 2018
Click aici pentru a vizualiza textul de lege >>>
15Ian2018

ONG. Angajare personal

de Irina Dumitrescu valabil la 15 Ian 2018
Intrebare: Care sunt modalitatile legale de a remunera atat presedintele cat si membrii fondatori ce desfasoara efectiv activitate in cadrul asociatiei dar si parteneri care ofera cursuri, prelegeri?
15Ian2018

Finantare asociatie sportiva. Sume neimpozabile

de Irina Coma valabil la 15 Ian 2018
Intrebare: O asociatie sportiva de fotbal primeste finantare de la bugetul local al unei comune si acorda sportivilor sume in bani pentru alimentatie de efort conform HG 720/2016 maxim 600 lei/luna. Sunt aceste sume neimpozabile?
08Ian2018

Burse acordate copiilor. Tratament fiscal

de Dani Cucu valabil la 08 Ian 2018
Intrebare: O gradinita este acreditata ARACIP si de Ministerul Educatiei si face parte din structura unei asociatii. Poate gradinita acorda burse copiilor inscrisi in cadrul gradinitei? In ce conditii?
22Dec2017

Absorbtie ONG. Monografie contabila

de Gabi Popescu valabil la 22 Dec 2017
Intrebare: Cum se face absobtia unui ONG de catre alt ONG? Primul ONG nu mai are activitate de un an si are in proprietate un autoturism amortizat complet. Pot face scoaterea autoturismului din patrimoniu doar in baza unui proces-verbal de amortizare completa? Ce acte trebuie depuse la Judecatorie pentru realizarea absorbtiei?
17Dec2017

Contracte civile. Tratament fiscal

de Dani Cucu valabil la 17 Dec 2017
Intrebare: O fundatie desfasoara activitate fara scop patrimonial, activitati de invatamant postliceal (CAEN 8541). In vederea extinderii activitatii, doreste sa colaboreze cu personal cu vasta experienta in domeniul medical. Cadrele medicale pot sustine cursuri de specialitate regulat, pentru elevii fundatiei, in baza unor conventii civile? Daca incheiem conventii civile, ce obligatii declarative si ...
Pagina: 123456»
x