X

Autentificare cont

Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Recuperare user/parola

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Autentificare Inregistrare cont
Portal actualizat la 20 Septembrie 2017
Contine toate actele normative din domeniu, actualizate la zi - parteneriat Legis

Persoane fizice

13Sep2017

Conventie civila incheiata cu o persoana fizica. Contract de munca cu timp partial

de Dana Hristu valabil la 13 Sep 2017
Intrebare: O societate poate incheia o conventie civila cu o persoana fizica pe o perioada scurta de timp pentru a beneficia de consultanta din partea persoanei fizice? Care sunt implicatiile fiscale? Ce contributii se retin pentru o astfel de colaborare? Cine declara si cum declara venitul obtinut dintr-o astfel de colaborare? Care este monografia contabila?
31Aug2017

PFA. Deduce diurna la calculul impozitului pe venit

de Dana Hristu valabil la 31 Aug 2017
Intrebare: Un PFA care desfasoara activitati de inginerie si consultanta tehnica legate de acestea poata sa deduca diurna avand in vedere ca activiatea se desfasoara pe santierele beneficiarilor iar conditiile de distanta si timp sunt indeplinite?
30Aug2017

Vanzare autoturism de un PFA si transfer contract de leasing

de Ionut Jinga valabil la 30 Aug 2017
Intrebare: Care este modalitatea prin care se poate transfera un autoturism achizitionat de un avocat care activeaza drept PFA la schimbarea formei de desfasurare a activitatii din avocat colaborator (PFA) in cabinet de avocat si ce implicatii fiscale exista? Avocatul intentioneaza sa achizitioneze autoturismul pe PFA si sa il amortizeze incepand cu luna urmatoare punerii in functiune dar va fi nevoit sa ...
23Aug2017

Autoturism achizitionat cu credit bancar de catre un cabinet individual de medicina

de Dana Hristu valabil la 23 Aug 2017
Intrebare: Un cabinet individual de medicina achizitioneaza un autoturism. Plata autoturismului se realizeaza prin credit bancar. Creditul bancar se ramburseaza in rate lunare cu dobanda aferenta si comisionul de administrare. Autoturismul este utilizat si in interes personal. Cum inregistram creditul si rambursarea ratelor lunare in Registru de incasari si plati? Cheltuiala cu dobanda si comisionul de ...
20Aug2017

Venituri din chirii. Contributie CASS in perioada 2011-2016

de Rodica Mantescu valabil la 20 Aug 2017
Intrebare: In perioada 2011-2016 o persoana fizica obtine venit din inchirierea unui apartament. In toata aceasta perioada persoana este si salariat. Care este tratamentul pentru fiecare an in parte? Asupra venitului din chirie se datoreaza contributie CASS?
04Aug2017

Livrare beton. Emitere bon fiscal la plata cu OP

de Anca Ivanov valabil la 04 Aug 2017
Intrebare: Societatea produce si livreaza beton de diverse categorii preponderent catre persoane juridice sau persoane fizice autorizate si cu totul ocazional catre persoane fizice. In 99% din cazuri persoanele fizice achita cu numerar si se elibereaza factura si bon fiscal. 1. Persoana fizica achita suma datorata cu ordin de plata bancar pe baza facturii proforme. Se elibereaza factura. In acest caz, ...
31Iul2017

Tranzactii intre asociatul unic si societate. Transfer domeniu de internet cu continut

de Constanta Popa valabil la 31 Iul 2017
Intrebare: Asociatul unic si administratorul entitatii vrea sa vanda societatii 3 domenii de internet pe care acesta le-a achizitionat in nume personal inainte de infiintarea societatii. Avand in vedere ca societatea obtine venituri, folosindu-se de aceste site-uri, in ce conditii se poate face vanzarea si intra in discutie dosarul preturilor de transfer? La ce pret se poate face vanzarea si cum putem sa ...
01Aug2017

Achizitie bunuri de la persoana fizica. Obligatii declarative

de Gabriel Apostolescu valabil la 01 Aug 2017
Intrebare: In data de 10 august 2017 o societate platitoare de TVA doreste sa cumpere spalieri de la o persoana fizica. Valoarea totala a tranzactiei este de 225.000 lei. Care sunt documentele necesare de intocmit pentru legalitatea acestei tranzactii? Ce obligatii declarative are persoana juridica dar pesoana fizica?
26Iul2017

Cabinet medical individual. Organizarea contabilitatii si obligatii fiscale

de Dana Hristu valabil la 26 Iul 2017
Intrebare: Ce contributii obligatorii trebuie sa plateasca un PFA cabinet medical si la ce venit se aplica? Sunt anumite limite? Cabinetele medicale sunt supuse unor legi speciale sau se impoziteaza ca orice alt PFA?
18Iul2017

Pierdere raportata la PFA. Regim fiscal

de Anca Ivanov valabil la 18 Iul 2017
Intrebare: Un PFA obtine in anul 2017 pierdere in urma calculului total incasari minus total plati. Se reporteaza pierderea pentru a fi recuperata din profitul anului 2018. In declaratia 200 cum se completeaza pierderea initiala?
17Iul2017

Achizitie case de marcat pentru camere inchiriate in scop turistic

de Anca Ivanov valabil la 17 Iul 2017
Intrebare: Persoanele fizice, proprietari neorganizati intr-o forma de II sau PFA, inchiriaza un numar de sub 5 camere in locuinte proprietate personala. Persoanele nu sunt Operatori Economici si nu necesita autorizatie de functionare. Conform Lgii 227/2015 sunt impozitati la norma de venit. Trebuie sa cumpere si ei case de marcat?
14Iul2017

Calcul impozit datorat de o Persoana Fizica Autorizata

de Elena Olteanu valabil la 14 Iul 2017
Intrebare: Un PFA detine un teren achizitionat in anul 2017 pe care il vinde cu plata in rate astfel incat in anul 2017 se incaseaza doar 50% din valoarea vanzarii? Cum se calculeaza suma baza de calcul impozit avand in vedere ca PFA-ul au o contabilitate pe baza de incasari si plati?
11Iul2017

Detinere casa de marcat pentru prestare se servicii. PFA

de S.M. Armaselu valabil la 11 Iul 2017
Intrebare: O PFA cu cod CAEN 9602 presteaza servicii doar pentru persoane juridice. Are obligativitatea sa detina casa de marcat?
06Iul2017

Dezvoltator imobiliar persoana fizica. Tratament impozit pe venit

de Olguta Crevelescu valabil la 06 Iul 2017
Intrebare: Un dezvoltator imobiliar, persoana fizica, inregistrat ca platitor de TVA depune declaratiile 300, 394 si achita impozitul pe venit din vanzarea proprietatilor imobiliare, din patrimoniul personal la notariat. ANAF a emis in data de 13.06.2017 o atentionare cu mentiunea "contribuabili, persoane fizice, sunt invitati sa-si clarifice situatia fiscala referitoare la declararea si plata impozitului ...
Pagina: 123»
x