Buna ziua! Sunt Simona, Asistentul tau personal.
Click daca ai nevoie de ajutor!
X
Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

X

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Autentificare Inregistrare cont
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Portal actualizat la 9 Mai 2024
Un produs marca Rentrop&Straton
Contine toate actele normative din domeniu, actualizate la zi - parteneriat Legis
portalcontabilitate.ro Consultanta specializata pentru CONTABILI
Seminare online
vezi aici toate evenimentele >>>

  • Calendar fiscal
  •   « Mai 2024 »  
    D L M M J V S
    1011 
    12 13 14 1516 17 18 
    19 2021 22 23 24 25 
    26 2728 29 3031
TVA, facilitati si raspunderea contabilului [14 sept. 2023]

5 spete pentru codul CAEN 2053

12Mar2024

Livrarea de alimente cu zahar adaugat. Aspecte privind cota de TVA

de Ionut Jinga valabil la 12 Mar 2024
Intrebare: Conform Legii 296/2023, prin zahar adaugat se intelege zahar din trestie, zahar brun, zaharoza cristalina, zahar invertit, dextroza, melasa, zaharuri din miere, melasa si siropuri, cum ar fi sirop de malt, sirop de fructe, sirop de malt de orez, sirop de porumb, sirop de porumb bogat in fructoza, sirop de artar, sirop de glucoza, glucoza-fructoza, fructoza, zaharoza, glucoza, lactoza, lactoza ...
28Feb2024

Contract de prestari servicii incheiat cu o persoana fizica neautorizata. Tratament fiscal

de Nicolae Liviu valabil la 28 Feb 2024
Intrebare: 1. Societatea noastra achizitioneaza de la producatori neautorizati materii prime din flora spontana in baza de borderou de achizitie. In acest sens noi calculam si impozit retinut la sursa de 10%. In aceste conditii este obligatoriu sa mai platim si CAS si sanatate la stat?2. Retinerea la sursa este obligatorie si in cazul in care avem un contract de prestari servicii cu o persoana fizica ...
31Ian2024

Achizitia produselor agricole. Utilizarea borderoului de achizitie

de Liviu Sapunaru valabil la 31 Ian 2024
Intrebare: Firma noastra achizitioneaza materii prime si de la producatori agricoli care nu sunt autorizati, iar aceste materii prime le inregistram in gestiune in baza borderoului de achizitie. Deoarece nu am gasit producatori autorizati pentru buna desfasurare a activitatii de productie, facem aprovizionarea in baza borderourilor de achizitie, intocmim D100 si D205 cu incadrarea la 1.h). Este corecta ...
15Ian2024

Incadrare IMM

de Constanta Popa valabil la 15 Ian 2024
Intrebare: Firma mea are peste 50 de salariati, dar cifra de afaceri = 6.800.000 lei, deci 1.388.000 euro si active totale = 11.500.000 lei, deci 2.350.000 euro. Unde se incadreaza? La firme mici sau mijlocii?Intreprinderile mici si mijlocii se clasifica in functie de numarul mediu anual de salariati si de cifra de afaceri anuala neta sau de activele totale pe care le detin in urmatoarele ...
12Dec2023

Zahar adaugat. Cota de TVA pentru alimente cu acest ingredient

de Amelia Dumitras valabil la 12 Dec 2023
Intrebare: Conform Legii 296/2023 exista mentiunea: "In sensul alin. (2) lit. d) si e), prin zahar adaugat se intelege zahar din trestie, zahar brun, zaharoza cristalina, zahar invertit, dextroza, melasa, zaharuri din miere, melasa si siropuri, cum ar fi sirop de malt, sirop de fructe, sirop de malt de orez, sirop de porumb, sirop de porumb bogat in fructoza, sirop de artar, sirop de glucoza, ...
x