Cota de TVA pentru alimente. Produse alimentare si ingrediente
1. Sfera de cuprindere a termenului "alimente";
2. Sunt ingredientele alimentare asimilate alimentelor sau sunt o categorie disticta?
3. Cota redusa de TVA de 9% se mentine pentru ingredientele utilizate in prepararea alimentelor?
4. Prin "zahar adaugat" se intelege zaharul ce se adauga in retete sau continutul total de zaharuri rezultat din valorile nutritionale ale produsului?
Exemplu: Un produs incadrat tarifar la codul 19019099, avand un continut de zahar adaugat >10g/100g produs care este un ingredient alimentar utilizat pentru obtinerea unui sos intra in categoria alimentelor pentru care cota de TVA va creste de la 9% la 19%?
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Fa-ti un CONT de TESTARE GRATUITA completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un Click AICI)
Atentie la data valabilitatii intrebarii!
Raspunsul oferit este in concordanta cu legislatia in vigoare la data de 08 ian 2024.
cel mai cunoscut site de consultanta fiscal-contabila din Romania
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Newsletter portalcontabilitate.ro

Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul portalcontabilitate.ro si primesti cadou Raportul special "Procedura de corectare a erorilor contabile"!