Buna ziua! Sunt Simona, Asistentul tau personal.
Click daca ai nevoie de ajutor!
X
Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

X

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Autentificare Inregistrare cont
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Portal actualizat la 3 Mai 2024
Un produs marca Rentrop&Straton
Contine toate actele normative din domeniu, actualizate la zi - parteneriat Legis
portalcontabilitate.ro Consultanta specializata pentru CONTABILI
Seminare online
vezi aici toate evenimentele >>>

Lista cu produse cu continut ridicat de zahar

valabil la 17 Dec 2023
Elena Garofil Raspuns oferit de
Elena Garofil

Consultant fiscal

Intrebare: O sociatate detine un Peco care vinde diverse produse alimentare. Acesta foloseste un soft care necesita modificarea manuala a cotelor de TVA, atunci cand acestea se modifica. Incepand cu 1 ianuarie 2024 se modifica de la 9 la 19 cota de TVA la vanzarea produselor alimentelor cu zahar adaugat, al caror continut total de zahar este de mai mare de 10 g/100 g produs, altele decat cozonacul si biscuitii. Se presupune ca aceasta modificare o fac eu in calitate de contabil. Nu sunt merceolog si lista produselor este foarte variata (sunt sute de produse).

Cum ar trebui sa procedez pentru a identifica care dintre produsele aflate la vanzare au un continut mai mare de zahar adaugat decat 10 mg/100 g per produs? Exista undeva o lista sau se presupune ca trebuie sa verificam eticheta fiecarui produs din stoc?

Tip societate: S.R.L.
Numar de angajati: 1-10 angajati
Platitoare TVA: Da
Cod CAEN: 4730

Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Clic aici pentru a te convinge de utilitatea raspunsurilor oferite de expertii portalcontabilitate.ro

Atentie la data valabilitatii intrebarii!
Raspunsul oferit este in concordanta cu legislatia in vigoare la data de 17 dec 2023.

Login utilizator

De ce sa ma inregistrez?

  • 125 de experti sunt la dispozitia ta 24 / 7 / 365!
  • Ai acces la o baza de date cu 123347 intrebari si raspunsuri din contabilitate, fiscalitate, impozit pe salarii.
  • Toate informatiile din portal iti stau la dispozitie oricand si din orice locatie!
  • Accesul total in portal + consultanta personalizata te costa acum doar 4.15 lei/zi, TVA inclusa.
  • NOU! Accesul total in portal + consultanta personalizata + Soft Legislativ EXCLUSIV pentru Contabili - Legis Plus Contabilitate te costa acum doar 5.43 lei/zi, TVA inclusa.
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni. Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site. Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.

Newsletter portalcontabilitate.ro

Tranzactiile cu numerar in 2024. Cum sa evitati amenzile

Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul portalcontabilitate.ro si primesti cadou Raportul special "Tranzactiile cu numerar in 2024. Cum sa evitati amenzile"!

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Intrebari similare din categoria TVA

11Apr2024

Cofetarie. TVA pentru produsele servite si cele luate la pachet

de Liviu Sapunaru valabil la 11 Apr 2024
Intrebare: Daca produsele cu zahar vandute in cofetarie se servesc la mesele special amenajate, acestea vor avea TVA 19% sau 9%? Trebuie sa avem gestiune diferita pentru produsele servite in cadrul cofetariei fata de cele luate la pachet, tinand cont ca este acelasi punct de lucru.
21Mar2024

Cota de TVA aplicabila pentru ingrediente, alimente, zaharuri si produse

de Amelia Dumitras valabil la 21 Mar 2024
Intrebare: Compania noastra achizitioneaza siropuri de fructoza glucoza cod NC 17024010 si sirop de glucoza 17023090 din UE care este utilizat in 2 moduri:- parte din acest sirop il utilizeaza ca si ingredient pentru productia de hrana pentru animale si pe care le vinde ca si produse finite cu TVA 19 % (avand adaosul din acest ingredient nmai mare decat 10g/100g produs conform LG 296/2023)- parte din ...
12Mar2024

Livrarea de alimente cu zahar adaugat. Aspecte privind cota de TVA

de Ionut Jinga valabil la 12 Mar 2024
Intrebare: Conform Legii 296/2023, prin zahar adaugat se intelege zahar din trestie, zahar brun, zaharoza cristalina, zahar invertit, dextroza, melasa, zaharuri din miere, melasa si siropuri, cum ar fi sirop de malt, sirop de fructe, sirop de malt de orez, sirop de porumb, sirop de porumb bogat in fructoza, sirop de artar, sirop de glucoza, glucoza-fructoza, fructoza, zaharoza, glucoza, lactoza, lactoza ...
07Mar2024

Alimente cu continut de zahar de minimum 10g100g produs. Cota de TVA

de Carmen Adomnoaei valabil la 07 Mar 2024
Intrebare: Laborator de cofetarie cu 2 puncte de vanzare: unul cu vanzare preponderent la pachet (inclusiv tip glovo, bringo), iar celalalt de tip restaurant (cofetarie) cu coduri CAEN autorizate (restaurant, bar). In prezent gestiunea se tine global-valoric la punctele de vanzare. Produsele de cofetarie sunt majoritar cu zahar adaugat peste 10 g/100 g produs.1. La punctul de vanzare tip restaurant ...
22Feb2024

Termen emitere factura. Transmitere in sistemul RO e-Factura

de Elena Garofil valabil la 22 Feb 2024
Intrebare: Efectuam livrari de produse lactate ca urmare a derularii programului scolar "Cornul si Laptele". Livrarile au loc in timpul lunii pe baza de avize de insotire acceptate de catre institutiile scolare. Facturarea produselor sa face pe baza situatiilor centralizate aprobate de Consiliul Judetean. Acceptarea centralizatoarelor de livrare se face in prima decada a lunii urmatoare. Veniturile ...
20Feb2024

Achizitie produse agricole. Documente justificative

de Raluca Liliana Anghelache valabil la 20 Feb 2024
Intrebare: Care este documentul care sta la baza deducerii cotei forfetare de 8% in cazul achizitiei de animale vii de la producatori individuali? Mentionez ca achizitia se face in baza carnetului de comercializare pe care este inscrisa formularea obligatorie din Codul fiscal si cota calculata la suma totala de pe fila de carnet. Cum se procedeaza cu e-Factura?
x