X

Autentificare cont

Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Recuperare user/parola

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Autentificare Inregistrare cont
Portal actualizat la 20 Aprilie 2018
Contine toate actele normative din domeniu, actualizate la zi - parteneriat Legis

Contributii sociale

18Apr2018

Contract de munca cu timp partial. Contributii sociale

de Dana Hristu valabil la 18 Apr 2018
Intrebare: Pentru un salariat cu program de lucru o ora/luna si un salariu de 100 lei care sunt contrubutiile ce trebuie platite de catre societate? Persoana nu mai are alte venituri salariale.
15Apr2018

Stagiul de cotizare la sistemul public de pensii

de Dana Hristu valabil la 15 Apr 2018
Intrebare: Societatea a declarat contributiile sociale aferente asigurarilor sociale, dar nu le-a achitat. Un salariat trebuie sa iasa la pensie. Beneficiaza de stagiul aferent daca aceste contributii nu au fost achitate?
16Apr2018

Impozitare, declarare si plata impozit si contributii pentru venituri din drepturi de autor

de Elena Ionescu valabil la 16 Apr 2018
Intrebare: Ce taxe trebuie sa plateasca o persoana juridica care incheie cu o persoana fizica, un contract de drepturi de autor, pentru suma de 66.667 lei? Ce declaratii si ce taxe intra in atributiile persoanei juridice si persoanei fizice? Persoana fizica nu are incheiat un contract de munca, nu mai are incheiat un alt contract de drepturi de autor si obtine venituri nete din activitati independente de ...
09Apr2018

Calcul salariu de baza. Contributii CAS si CASS

de Gabriela Dita valabil la 09 Apr 2018
Intrebare: Pentru un angajat al societatii care are contract de munca cu 8 ore, pe perioada nedeterminata (functie de baza) si este incadrat cu salarul minim pe economie, cum facem calculul si retinerea CAS si CASS in lunile in care orele corespunzatoare zilelor lucratoare din luna sunt sub numarul mediu de ore de 166.666?- Prin aplicarea cotelor de CAS si CASS obligatorii la salarul minim brut pe tara ...
01Apr2018

Indemnizatie accident de munca. Contributie CAS

de Rodica Mantescu valabil la 01 Apr 2018
Intrebare: In cazul unui concediu medical pentru accident de munca (cod 03) din 01.2018, in continuarea unui alt concediu medical pentru accident de munca (cod 03) din 12.2017, care este contributia la asigurari sociale pe care trebuie sa o retinem salariatului si care este cuantumul ei? Indemnizatia pentru concediul medical pentru accident de munca este de 1.130 lei. pentru un numar de 13 zile lucratoare.
28Mar2018

Teodorovici: Din 16 mai se va putea depune Declaratia unica online

de PortalContabilitate.ro 28 Mar 2018
Declaratia unica privind veniturile si CAS ale persoanelor fizice se va putea depune online dupa data de 16 mai, iar de la finalul lunii iunie platile obligatiilor catre bugetul de stat se vor putea face la unitatile locale ale CEC Bank, a declarat marti ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici.Va exista un formular inteligent, pentru Declaratia unica, si acesta va fi activat ...
01Apr2018

Pluriactivitate in Olanda si Romania. Contributii sociale. Impozit pe venit

de Rodica Mantescu valabil la 01 Apr 2018
Intrebare: Societatea N are drept obiect de activitate, codul CAEN 6201 si este platitoare de impozit pe profit si TVA. In functia de director general este angajata o persoana cu rezidenta fiscala in Olanda. Acest salariat lucreaza la compania din Romania 3 zile pe saptamana a cate 8 ore/zi, iar 2 zile pe saptamana lucreaza la o companie din Olanda. Salariatul a obtinut formularul A1 portabil de la ...
25Mar2018

Salariat cu loc de munca in Franta. Contributii sociale datorate

de Rodica Mantescu valabil la 25 Mar 2018
Intrebare: Un salariat al firmei ABC este acum cetatean francez cu domiciliul in Franta, nu mai are domiciliu in Romania si nici CI de Romania. In firma are contract de munca part-time cu loc de baza cu doua ore/zi. Lucreaza de la distanta. Ce taxe salariale se platesc?
23Mar2018

ONG. Prestari servicii

de Gabi Popescu valabil la 23 Mar 2018
Intrebare: Un ONG are salariati care, ocazional, incheie un contract de prestari servicii cu ONG-ul pentru efectuarea unor activitati specifice pentru un expert, pe termen scurt, in cadrul unui proiect de finantare nerambursabila. ONG-ul retine la sursa doar impozitul pe venit de 16% valabil pentru anul 2017. Este corecta abordarea pentru anul 2017 si daca este ceva nou in 2018?
23Mar2018

Salariati cu venituri sub nivelul salariului minim brut pe tara. Calcul contributii sociale

de Rodica Mantescu valabil la 23 Mar 2018
Intrebare: In luna februarie 2018 avem pe statul de plata un salariat cu norma de munca 2 ore/zi, loc de munca de baza, salariul minim brut pe tara, fara alte contracte de munca la alti angajatori si un salariat cu norma intreaga, salariu minim brut pe tara, care beneficiaza de 3 zile de concediu medical. Cum se calculeaza drepturile salariale conform prevederilor legale in vigoare, pentru fiecare din cei 2 ...
23Mar2018

Obligatii fiscale de plata si declarative privind veniturile din cedarea folosintei bunurilor

de Dani Cucu valabil la 23 Mar 2018
Intrebare: O persoana fizica inchiriaza o cladire catre o persoana juridica, iar contractul de inchiriere il declara la ANAF. Aceasta persoana fizica are calitatea de salariat. Ce taxe si impozite trebuie sa plateasca in urma acestui contract de inchiriere, avand in vedere ca este salariat? Ce decalaratie se depune la ANAF?
23Mar2018

Achitare drepturi salariale din conturi blocate

de Simona Stanculescu valabil la 23 Mar 2018
Intrebare: O societate comerciala are conturile bancare blocate deoarece are datorii mari catre bugetul de stat. In luna martie doreste sa plateasca salariile aferente lunilor ianuarie, februarie si stopajul la sursa aferente acestor drepturi salariale. Cum poate plati aceste obligatii, avand in vedere ca aceste conturi bancare sunt blocate, iar societatea nu incaseaza in numerar?
19Mar2018

Salariati cu venituri sub nivelul salariului de baza minim brut pe tara. Regim fiscal

de Gabriela Dita valabil la 19 Mar 2018
Intrebare: Am un salariat part-time, 4 ore/zi, cu un salariu de 955 lei brut, pentru care darile la stat se platesc la salariul minim pe economie, are functie de baza, nu este pensionar si nu are alte contracte de munca. Angajatorul a decis sa compenseze CAS si CASS ca sa nu iasa cu un venit net negativ din ianuarie 2018. Cum se calculeaza contributia asiguratorie in acest caz? Care este procedura de urmat?
17Mar2018

Accident de munca. Contributii sociale

de Gabriela Dita valabil la 17 Mar 2018
Intrebare: Ce contributii se retin la un concediul medical cod 03 accident de munca?
Pagina: 123456»
x