Contabilitatea de gestiune - pagina 27
28Ian2019
Consumul materialelor incorporate intr-un produs prelucrat de o alta societate
de
Mariana Prejbeanu
valabil la 28 Ian 2019
Intrebare: Avem un contract cu o firma X care presteaza servicii imprimare si redimensionare. Materia prima o predam cu aviz de insotire marfa, in custodie. Firma X ne face factura de produs imprimat si redimensionat. Ce document ar trebui sa primim privind consumul pentru prestatie? Cantitatea primita in factura nu corespunde cu cantitatea consumata deoarece sunt pierderi din redimensionare si noi trebuie ...
23Ian2019
Vanzare produse agricole sub costul de productie. Influente fiscale
de
Elena Garofil
valabil la 23 Ian 2019
Intrebare: Suntem microintreprindere cu activitate de productie agricola. Conform raportului de productie avem cost de productie care este mai mare decat pretul de vanzare? Putem vinde sub costul de productie? In costul de productie vad ca sunt incluse si costurile de distributie, desi nu este corect insa firma de contabilitate sustine ca sunt costuri ulterioare de productie si trebuiesc previzionate.Care-i ...
21Ian2019
Service auto. Bon fiscal catre persoane fizice
de
Ionut Jinga
valabil la 21 Ian 2019
Intrebare: O societate cu profil auto are un service auto si un magazin de piese care vinde piese catre persoane fizice cu bon fiscal. Exista o lege care impune obligativitatea ca bonul fiscal sa fie insotit de deviz (daca bonul are manopera service-reparatie auto)?
18Ian2019
Activitate de producere branzeturi. Raport de productie
de
Otilia-Mihaela Roman
valabil la 18 Ian 2019
Intrebare: Cum arata un model de raport de productie pentru o caserie care produce branza?
19Ian2019
Emitere factura si aviz. Regim contabil
de
Gabriela Ilicea
valabil la 19 Ian 2019
Intrebare: In cazul in care societatea noastra emite concomitent aviz si factura catre un beneficiar in aceeasi zi este necesara inregistrarea prin contul 418?
13Ian2019
Pierderi tehnologice in procesul de productie. Cheltuiala cu materia prima
de
Marilena Radulescu
valabil la 13 Ian 2019
Intrebare: Realizam produse alimentare si avem pierderi la ingrediente de 10%. Pentru tinerea contabilitatii folosim programul SAGA si la gestiune. Putem sa inregistram aceste pierderi direct in reteta produsului respectiv?Putem inregistra aceste pierderi direct in cheltuielile aferente fiecarei serii de produse realizate? Care este procedura de urmat?
12Ian2019
Activitate de restaurant. Aspecte fiscale privind perisabilitati la materii prime si marfuri
de
Ionut Jinga
valabil la 12 Ian 2019
Intrebare: O firma platitoare de impozit pe micro care are obiect de activitate Restaurante poate sa aplice limitele maxime pentru perisabilitate prevazute de HG 831/2004 pentru materiile prime sau doar pentru produsele finite (marfa)?
04Dec2018
Vanzari catre persoane juridice si ONG. Casa de marcat
de
Ionut Jinga
valabil la 04 Dec 2018
Intrebare: Un magazin cu amanuntul pentru vanzarile catre persoane juridice poate taia chitanta si nu bon fiscal de la casa de marcat? In cadrul persoanelor juridice la care am facut referire anterior intra si parohiile?
19Nov2018
Semifabricate trimise spre prelucrare la terti. Inregistrarea avizelor de insotire
de
Daniel Crevelescu
valabil la 19 Nov 2018
Intrebare: Societatea obtine in cadrul procesului tehnologic bunuri sub forma de semifabricate, ulterior acestea sunt trimise catre o alta societate spre prelucrare. Ele revin ulterior sub forma de produse finite ce urmeaza sa fie facturate catre clienti. Furnizorul care executa prelucrarea emite factura de servicii. Marfa circula pe baza de insotire a marfii. Este obligatorie inregistrarea avizelor in ...
12Nov2018
Casare obiecte de inventar. Tratament contabil
de
Daniel Crevelescu
valabil la 12 Nov 2018
Intrebare: Care este procedura pentru casarea obiectelor de inventar sau a materialelor consumabile? Care sunt documentele justificative pentru casarea acestora? Din punct de vedere contabil, la inregistrarea contabila 603=303, inseamna ca au fost date in consum si nu le mai avem pe stoc? Care este baza legala?
12Nov2018
Scoaterea din gestiune a marfii degradate calitativ
de
Cristina Cret
valabil la 12 Nov 2018
Intrebare: Intr-unul din punctele noastre de vanzare de produse alimentare la inventarierea stocului de marfa s-a constatat ca mai multe cutii cu alimente (biscuiti, napolitane, pufuleti etc) au fost deteriorate de soarecii si nu se mai pot valorifica. Ce documente trebuie intocmite pentru scaderea din stoc a alimentelor respective si incadrarea acestora in cheltuieli deductibile fiscal?
07Nov2018
Vanzare marfuri ambalate sub forma de pachet. Tratament contabil
de
Daniel Crevelescu
valabil la 07 Nov 2018
Intrebare: Suntem o societate de productie. In luna iunie, am deschis un punct de lucru unde activitatea principala era de logistica, cod CAEN 5210. S-a decis ca la acest punct de lucru sa se poate face si seturi, respectiv 3 marfuri ambalate formand 1 set. Care este monografia contabila pentru aceasta operatiune? Ce cod CAEN trebuie adaugat la punctul de lucru? Sunt corecte inregistrarile urmatoare?1. ...
02Nov2018
Bun primit gratuit. Evaluare si inregistrare in contabilitate
de
Otilia-Mihaela Roman
valabil la 02 Nov 2018
Intrebare: Daca primesc de la un furnizor un telefon cum pot sa-l dezmembrez in contabilitate pentru a vinde componentele? Ce documente trebuie sa fac la dezmembrare si cum pot face preturile de intrare ale componentelor? Care este cadrul legal?
26Oct2018
Bijuterii retrase din magazin si date la topire. Contul 601
de
Constanta Popa
valabil la 26 Oct 2018
Intrebare: Suntem o societate cu obiect de activitate confectionare si comercializare (prin magazinele proprii) de bijuterii si verighete din aur. La anumite intervale de timp, se hotareste, ca anumite modele de verighete sau bijuterii, cu miscare lenta, sa fie retrase de la magazine si trimise in productie drept materie prima. Acestea se dau la topit. Inregistrarile contabile efectuate sunt: 301=371, ...